Annons

Annons

IFK Växjö prisades som Årets Miniorlandslagsförening på Atea Friidrottsgalan

IFK Växjö 5966 (1)

FOTO: DECA TEXT&BILD

Årets Miniorlandslagsförening – ett nytt pris som för första gången delades ut på Atea Friidrottsgalan 2023 – gick till IFK Växjö. Friidrottsföreningen IFK Växjö har samverkat med det lokala Atea-kontoret och fick under galakvällen ta emot en vandringspokal samt en prischeck på 50 000 kronor som ska användas för att vidareutveckla sin miniorlandslagsverksamhet.

IFK Växjö vinnaren av årets miniorlandslagsföreningFoto: John Resborn

– Det är otroligt kul att vi vann detta pris, och att vi dessutom var den första klubben att få ta emot vandringspokalen för Årets Miniorlandslagsförening. Prispengen är både värdefull och välkommen, det kommer behövas för att ta nästa steg när fler ungdomar kommer in i verksamheten som behöver stöttning med allt från träningskläder, skor och resor. Jag hoppas att fler lokala klubbar kan inspireras av arbetet som vi gjort och fortsätter göra tillsammans med Atea Växjö, säger Mikaela Wieslander Mayer, klubbchef IFK Växjö.

Den 5 oktober 2022 startades Miniorlandslaget i friidrott på Araby Park Arena i Växjö i ett samarbete mellan IFK Växjö och Atea i Växjö där barn och unga från idrottssvaga områden har möjlighet att delta och engagera sig i friidrott samt bli en del av föreningslivet.

Motivering Årets Miniorlandslagsförening

Den vinnande föreningen har med ett brinnande engagemang och ett tätt lagarbete med sitt lokala Atea kontor skapat en aktivitet med det lilla extra. Med smarta initiativ som föräldrautbildning, låneskor och fruktlåda efter träning har man lyckats bygga en gemenskap kring aktiviteten som uppskattas av både barn och föräldrar. Tillsammans har man jobbat långsiktigt mot uppsatta mål och med mycket hjärta är man med och gör skillnad på orten.

– Jag vill framförallt hylla ledarna och föräldrarna som stöttat barnen sedan dag ett. Vi har lyckats rekrytera föräldrar som går friidrottsutbildning och på sikt kommer kunna gå in i den ordinarie verksamheten och fortsätta stötta barnen. Målsättningen med 2023 är att starta upp ännu ett Miniorlandslag på en ny plats i Växjö och fortsätta bredda satsningen så fler barn och unga får chansen att prova på friidrott, säger Lars Emilsson, platschef på Atea i Växjö.

Priset till Årets Miniorlandslagsförening delades ut under Atea Friidrottsgalan som gick av stapeln den 24 januari på Cirkus i Stockholm där den svenska friidrottseliten hade samlats för en spektakulär galakväll med middag och prisutdelning.

Om Miniorlandslaget

Miniorlandslaget är initiativet från Atea som där lokala friidrottsföreningar över hela Sverige, tillsammans med Ateas lokalkontor, startar upp ett Miniorlandslag på sin ort. Totalt har åtta friidrottsföreningar startat upp det nya initiativet tillsammans med lokala Atea-kontor under 2022. Utöver Växjö finns Miniorlandslag i Borås, Eskilstuna, Kalmar, Karlstad, Malmö, Skellefteå och Uppsala. Den långsiktiga ambitionen är att starta upp Miniorlandslag där behov finns på så många orter som möjligt där Atea har verksamhet, och just nu är ytterligare åtta Miniorlandslag i planering att startas upp.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

IMG 0613 (1)
Röstningen till Klubb Sverige stipendiet är i gång

2023 lanserades Svensk Friidrotts officiella supporterklubb, Klubb Sverige. Svensk Friidrott har länge haft en stor skara med friidrottssupportrar och namnet Klubb Sverige har tidigare använts vid supportersamlingar och resor, även innan det blev en…

LÄS MER