Annons

Annons

Miniorlandslaget ska få fler barn att komma till friidrotten

Atea Miniorlandslaget Atea i Växjö deltar i projektet tillsammans med IFK Växjö.

Atea och Svensk Friidrott satsar stort på att tillsammans få fler barn, framför allt från idrottssvaga områden, att upptäcka friidrotten genom satsningen Miniorlandslaget.

Under hösten kommer Miniorlandslaget drar igång på åtta olika orter i Sverige, som är ett nationellt samarbete mellan Svensk Friidrott och Atea. Projektet bygger på att få fler i rörelse och kunna erbjuda friidrott på platser där vi tidigare inte varit aktiva. En av dessa åtta orter är Växjö där IFK Växjö kör igång sina träningar med start 5 oktober på Araby Park Arena. Initiativet är ett samarbete mellan IFK Växjö och Atea i Växjö där barn och unga från områden där friidrotten inte tidigare har funnit erbjuds möjlighet att delta och engagera sig i Miniorlandslaget. Förhoppningen är att de även ska bli en del av föreningslivet och fortsätta med friidrott långtid framöver.

– Vi vill med detta samarbete och initiativ skapa möjligheter för barnen att prova på friidrott och bilda gemenskap med andra sportintresserade. Det är samtidigt viktigt att få ett stort engagemang från föräldrarna. Min förhoppning är att Miniorlandslaget ska väcka ett brinnande intresse för friidrott hos barnen och att det blir en ingång till ett långt och härligt friidrottsliv i vår förening, säger Mikaela Wieslander Mayer, klubbchef IFK Växjö.

Satsningen innebär att IFK Växjö tillsammans med Atea i Växjö startar upp ett Miniorlandslag i friidrott som tränar ihop i tio veckor under hösten och tio veckor under våren. Aktiviteterna är kostnadsfria tack vare stöd från Atea i Växjö. Föräldrar som engagerar sig erbjuds utbildning inom både träning och ledarskap. Alla barn som deltar i Miniorlandslaget erbjuds även möjlighet att fortsätta i den ordinarie verksamheten kostnadsfritt.

– Jag älskar idrott och har utövat flera olika sporter genom åren där bland annat löpning har följt med mig hela livet. Detta tror jag grundar sig i hur jag togs om hand om i unga år. Jag fick en trygg och välkomnade start med föräldrar som ställde upp och ledare som brann för att vi skulle utvecklas och ha roligt tillsammans. Detta är något som vi på Atea vill att fler barn ska få möjlighet till. Därför känns det fantastiskt att få starta upp Miniorlandslaget tillsammans med IFK Växjö, säger Lars Emilsson, platschef på Atea i Växjö.

Läs mer om Miniorlandslaget och satsningen som Svensk Friidrott och Atea gör här.
Du kan också se mer om Miniorlandslaget på Friidrottskanalen.

Relaterade nyheter

Karin Torneklint
EPOS vill bidra till fler elitcoacher

2019 startade Svensk Friidrott tillsammans med Sundström Safety ett nätverk för kvinnliga ledare där ett av syftena är att få kvinnliga juniortränare att ta steget upp till seniornivå och på sikt bli elittränare.

LÄS MER
Kajsa Bergqvist var på plats under supporterträffen.
Lyckad supporterträff under EM i München

Innan fredagens kvällspass under EM i München skulle dra i gång arrangerade Svensk Friidrott en supporterträff där svenska supportrar fick chansen att träffa aktiva ur landslaget, förbundskapten Kajsa Bergqvist och ladda upp inför kvällens tävlingar.

LÄS MER