Annons

Annons

Nadja Casadei blir kapten på Finnkampsbåten

Nadja Casadei Nadja Casadei, känd som mångkampare, hänger med på Finnkampsbåten i september.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Mångkamparen Nadja Casadei tar tag i trivselrodret på årets upplaga av Finnkampsbåten.

Finnkampen 3–4 september närmar sig allt mer och det gör också Svensk Friidrotts och Silja Lines arrangemang Finnkampsbåten. Det är en friidrottskryssning mellan Stockholm och Helsingfors från 2 till 5 september där resa, hotell och biljett till Finnkampen ingår. Du kan läsa mycket mer om resan och boka här

Nu är det också klart att mångkamparen Nadja Casadei kommer att vara vår kapten på båten. Alltså hon ska inte köra båten, vi kan säga att hon är kapten över trivseln. Hon kommer att vara konferencier på båten, intervjua aktiva och ta hand om gästerna.

– Jag ska vara med och skapa lite god stämning, säger hon.

Vi känner henne främst som sjukampare, men idag är hon mammaledig och studerar fördjupning i psykologi med inriktning på HR. Men även om hon inte längre själv tävlar ligger Finnkampen henne varmt om hjärtat.

– Alltså det är en folkfest! Det behöver inte ens vara fullsatt, de som är där skriker och applåderar för 40 000! Och hela grejen att tävla i lag är fantastisk. Det är så roligt att se när andra tar poäng. Det är en härlig och rolig tävling på alla sätt.

Sedan förra året ingår även mångkamp i Finnkampen, något Nadja Casadei så klart är glad över.

– Mångkamp är också en friidrottsgren och ska vara med! När jag har varit med i Finnkampen har jag hoppat längd och som mångkampare får man kvala individuellt då. Så det blir ju svårare eftersom man inte är specialist, men är ju mångkampare.

Finnkampen hålls i år på den nyrenoverade Olympiastadion i Helsingfors 3–4 september.

Relaterade nyheter

IMG 0613 (1)
Röstningen till Klubb Sverige stipendiet är i gång

2023 lanserades Svensk Friidrotts officiella supporterklubb, Klubb Sverige. Svensk Friidrott har länge haft en stor skara med friidrottssupportrar och namnet Klubb Sverige har tidigare använts vid supportersamlingar och resor, även innan det blev en…

LÄS MER