Annons

Annons

Nästan 2,5 miljoner till föreningarna via Folkspel

Friidrottsträning Mälarhöjdens Friidrott 02

FOTO: ANNA TÄRNHUVUD-WANDE

Ideella Folkspel har summerat överskottet från försäljningen av Bingolotter, Sverigelotter och julkalendrar det senaste verksamhetsåret. Friidrottsföreningar runt om i Sverige vilka har sålt Folkspels lotter har tjänat ihop hela 2 444 000 kronor.

– Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet med Folkspel som ger våra föreningar möjligheter att tjäna pengar i ambitionen att utveckla och stärka verksamheten. Det lokala föreningslivet är hjärtat i hela verksamheten med fokus på barn och ungdomar, där många haft det tufft under pandemin vilket gjort samarbetet med Folkspel ännu viktigare, säger Stefan Olsson, generalsekreterare på Svenska Friidrottsförbundet.

Genom försäljningen av Folkspels lotterier; BingoLotto, Sverigelotten och Julkalendern, får föreningslivet en möjlighet att tjäna pengar till sin verksamhet. De senaste fyra åren har inneburit en rejäl utveckling och ökning av det överskott som delas ut till föreningar och organisationer.  

  • 2017/2018: 177 miljoner. 
  • 2018/2019: 189 miljoner. 
  • 2019/2020: 232 miljoner. 
  • 2020/2021: 352 miljoner. 

– Vi har ökat med 99 procent sedan verksamhetsåret 2017/2018 och med 52 procent jämfört med föregående år. Vi vet att många föreningar haft det tufft – inte minst under den pandemi vi levt med under ett och ett halvt år. I den kontexten vet vi att vårt överskott gjort och gör stor skillnad för många, säger Hans Sahlin, vd för ideella Folkspel.

Totalt har överskottet sedan starten av Bingolotto 1991, genererat över 17 miljarder till det föreningsliv som Folkspel representerar.  

– Jag är mäkta stolt över det överskott vi bidragit med till landets föreningar och organisationer under 30 år. Vi är som bekant en ideell organisation som ägs av våra medlemmar. Det innebär att inga privata aktörer har ekonomiska intressen i vår verksamhet och att vi därmed kan låta allt överskott gå direkt tillbaka till dem vi verkar och finns till för, säger Sahlin.

Relaterade nyheter

IMG 0613 (1)
Röstningen till Klubb Sverige stipendiet är i gång

2023 lanserades Svensk Friidrotts officiella supporterklubb, Klubb Sverige. Svensk Friidrott har länge haft en stor skara med friidrottssupportrar och namnet Klubb Sverige har tidigare använts vid supportersamlingar och resor, även innan det blev en…

LÄS MER