Annons

Annons

Röstningen till Klubb Sverige stipendiet är i gång

IMG 0613 (1)

2023 lanserades Svensk Friidrotts officiella supporterklubb, Klubb Sverige. Svensk Friidrott har länge haft en stor skara med friidrottssupportrar och namnet Klubb Sverige har tidigare använts vid supportersamlingar och resor, även innan det blev en officiell supporterklubb.

Sedan 2023 får medlemmar som är med i Klubb Sverige dels fördelar som rabatter och förköp till våra friidrottstävlingar och arrangemang, men även erbjudanden från samarbetspartners. Men vi tror att den största anledningen till att många väljer att bli medlem i Klubb Sverige är för att bidra till Klubb Sverige-stipenidet. Ett medlemskap i Klubb Sverige kostar 250 kronor per år, där 100 kronor går direkt till stipendiet. Klubb Sverige-stipendiet är ett stipendium på 10 000 kronor som ska delas ut varje år, till en tjej och en kille.

Stipendiet ska uppmärksamma unga friidrottstalanger som nödvändigtvis inte behöver ha tagit medalj på stora internationella mästerskap, men som har haft en stor personlig utveckling det senaste året och tagit ett stort personligt steg i sin utveckling. Kriterierna för stipendiet är:

Klubb Sverige Stipendiet delas ut till en ung och lovande aktiv som under det senaste året har gjort betydande framsteg i sin friidrottskarriär. Det kan gå till en aktiv som precis har fått ett genombrott i ungdoms- eller juniorlandslaget men det kan även gå till någon som varit med i landslagssammanhang en tid men som först nu har klivit fram och gjort stora avtryck. Framskjuten placering på ungdoms- och juniormästerskap spelar en viktig roll, men även andra delar ska vägas in. Prestationer som överträffar det för personen förväntade och visar på en betydande utvecklingskurva, men som nödvändigtvis inte behöver resultera i framskjutna placeringar, spelar en minst lika viktig roll. Stipendiet kan ges till ungdomar och juniorer som har varit med i mästerskap för U18, U20 eller U23.  

Vinnarna av stipendiet utses genom att det tas fram ett antal nominerade, som sedan presenteras för medlemmarna i Klubb Sverige. Sedan röstar medlemmarna på vilken tjej och vilken kille de tycker ska ta emot stipendiet. De nominerade för Klubb Sverige-stipendiet 2023 är nu presenterade för våra medlemmar och röstningen är full gång. De nominerade till 2023 års stipendium är:

  • Ellen Westling, Falu IK - Parafriidrott
  • Axel Colling, Västerås Friidrott - Parafriidrott
  • Sara Winberg, Täby IS
  • Jonathan Grahn, Mölndals AIK
  • Olivia Lundberg, Mölndals AIK
  • Akilles Teglbjaerg, KA 2 IF
  • Ella Jacobsson, Eskilstuna Friidrott - OCR
  • Thea Löfman, Malmö AI
  • David Thid, Spårvägens FK
  • Elsa Sundqvist, Upsala IF

Det är fortfarande möjligt att gå med i Klubb Sverige för att vara med och bidra till stipendiet och för att kunna rösta på 2023 års nominerade. Klicka här för att bli medlem i klubben.

Hanna Strindhag 2023

Hanna Strindhag

Marknads- och tävlingskoordinator

070-043 12 95 hanna.strindhag@friidrott.se
Jan Larsson 2023

Jan Larsson

Marknadschef

070-379 86 22 jan.larsson@friidrott.se

Relaterade nyheter

Justnu Sajt NY
JustNu är Svensk Friidrotts nya tryckeri

Nu är det klart att tryckeriet JustNu inleder ett samarbete med Svensk Friidrott som sträcker sig över 2025. "Vi är väldigt stolt över vårt samarbete med Svensk Friidrott", säger Martin Ghaoui som är VD på JustNu.

LÄS MER