Annons

Solskyddstillverkaren EVY förlänger samarbetet med Friidrottsförbundet

Evy

Solskyddstillverkaren EVY satsar vidare på samarbetet med Svensk Friidrott, för att kunna sprida kunskap om vikten av solskydd och för att kunna erbjuda svenska friidrottare det bästa skyddet mot solens skadliga strålar vid träning och tävling.

Annons

Vid svåra utmaningar i extrema miljöer är det extra viktigt att kunna lita på sitt solskydd och EVY:s produkter är därför mycket uppskattade av elitidrottare. Besättningen på EF-båtarna i Volvo Ocean Race, det svenska laget i Multisport, svenska laget i Atlantic Rowing Race och det svenska golflandslaget är exempel på elitidrottare som väljer EVY. Sedan ett par år tillbaka är EVY även samarbetspartner med Svenska Friidrottslandslaget, en idrott där de aktiva utsätt för stora mängder solljus, både vid träning och tävling. 

Folkhälsa är viktigt för EVY och därför är vi extra stolta och glada över att samarbeta med Svensk Friidrott, som har många medlemmar och bredd i sin idrott. Vi ser stora möjligheter med detta samarbete att nå ut och sprida vår kunskap och därmed bidra till en bättre folkhälsa.

– EVY utgör en viktig del i den helhet som våra partners bildar, där vi vill belysa alla sidor av ett hälsosamt idrottande och där solskyddet inte får glömmas bort, säger Jan Larsson, marknadschef på Svenska Friidrottsförbundet.

EVY:s produkter är baserade på en unik patenterad svensk hudvårdsteknologi. Formulan bildar ett skyddsmembran som förstärker hudens naturliga försvar och fördelas i hela det översta hudlagret. Den snabbabsorberande moussen gör det enkelt att applicera rätt mängd skydd. EVY gnids ej av vid bad eller svett och ger ett effektivt skydd i solen samtidigt som den är fri från hudirriterande ämnen.

Den oberoende testsidan bäst-i-test.se har, varje gång de testat solskydd mellan 2012 och 2024, utsett EVY:s produkter till testvinnare. Produkterna har testats i 18 månader i olika miljöer, både i Sverige och i flera andra länder. Läs mer här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter