Annons

Annons

Spårvägens Sara Wäsström kan bli Årets Eldsjäl

Sara Wasstrom Gala Sara Wäsström blev Årets vardagshjälte under Friidrottsgalan 2024.

Nu är det dags att rösta fram årets Eldsjälar och priset  för Eldsjäl i kategorin inkludering kan gå till Sara Wäsström från Spårvägen. Här får du veta allt om hur du röstar.

I slutet på januari fick Spårvägens Sara Wäsström priset för Årets vardagshjälte på Friidrottsgalan och nu kan hon dessutom kamma hem titeln Årets Eldsjäl i kategorin inkludering vid Folkspels Eldsjälsgala. Sara är en av tre finalister som kan ta hem priset, så in och rösta!

Du röstar genom att gå in här. Du kan rösta fram till 30 mars klockan 15.00.

Vill du veta mer om vad Sara har gjort för friidrotten kan du läsa om henne här och se en film.

Sara Wäsström har länge arbetat med att skapa en meningsfull fritid för barn i socio-ekonomiskt utsatta områden genom att starta och driva friidrottsgrupper. Motiveringen lyder:

”Sara startade ny friidrottsgrupp i idrottssvaga södra Stockholm (röda linjen), ungdomar med utländsk bakgrund och mycket tjejer, vilket varit och är underrepresenterade. Hon lägger mycket tid med föräldrar/skola/fritids för att stötta hela livet - många har fått se delar av Stockholm och Sverige de aldrig tidigare besökt.

Sara är styrelseledamot och ungdomsledare i Spårvägen Friidrott och skapar meningsfull fritid för barn från socio-ekonomiskt utsatta familjer. Hon är för otaliga barn den stabila vuxna som behövs när vuxenvärlden brister, som gör att de känner sig inkluderade och sedda och tror på sig själva. 
Sara är en sann eldsjäl. Hon arbetar aktivt med inkludering genom idrott på Spårvägens IK och gör sann skillnad bland våra ungdomar i utsatta områden.
Hon är oerhört engagerad för att få in barn och ungdomar i socioekonomiskt svaga områden med hög andel invandrarbakgrund, till idrotten och få en mer meningsfull vardag med aktiviteter som främjar hälsa. Hon har startat flera ungdomsgrupper i syfte att ge barn och ungdomar i utanförskapsområden en meningsfull fritid och möjlighet till integration”

Du hittar samtliga Eldsjälsfinalister här.

Relaterade nyheter

Justnu Sajt NY
JustNu är Svensk Friidrotts nya tryckeri

Nu är det klart att tryckeriet JustNu inleder ett samarbete med Svensk Friidrott som sträcker sig över 2025. "Vi är väldigt stolt över vårt samarbete med Svensk Friidrott", säger Martin Ghaoui som är VD på JustNu.

LÄS MER