Annons

Team Atea växlar upp med fler friidrottsförebilder

Atea

Team Atea får en ny laguppställning – och utökas för första gången sedan Atea började sponsra Svensk Friidrott 2007. In i laget kliver tre unga framtidslöften och förebilder: Suldan Hassan, Maja Åskag och Vanessa Kamga.

Annons

- Vår satsning på friidrotten har varit en viktig del i vårt samhällsengagemang och lagbygge länge, och kommer att spela en ännu större roll framöver genom ett nytt initiativ vi kommer presentera senare i vår, säger Mia Nyqvist, sponsringsansvarig på Atea.

- Atea är en av de äldsta samarbetspartnerna till förbundet med ett stort engagemang för friidrott på olika sätt. Den årliga Friidrottsgalan och samarbetet kring Team Atea är två bra exempel på aktiviteter och samarbeten som ger energi och bidrar till att utveckla Svensk Friidrott. Att Atea nu väljer att utöka sitt Team Atea med ytterligare tre landslagaktiva är jätteroligt och kommer att vara en viktig del i deras idrottsliga satsning, säger Jan Larsson, marknadschef på Svenska Friidrottsförbundet.

Tanken med den nya laguppställningen är att den ännu mer ska spegla vad Atea står för.

- På Atea mixar vi seniora och juniora medarbetare med olika förmågor, bakgrund och perspektiv för att vi ska bli bättre tillsammans. Alla är både talangfulla och väldigt inspirerande, och vi vill stötta dem på deras resa och i deras fortsatta utveckling, säger Mia Nyqvist.

Suldan Hassan, Vanessa Kamga och Maja Åskag är handplockade för sina personligheter och sin drivkraft både på och vid sidan av friidrottsarenan.

Annons

- De är alla tre fantastiska personer, både starka och ödmjuka och de brinner för samma frågor som oss när det kommer till samhällsengagemang.

Därmed passar de in perfekt tillsammans med de andra i laget; Daniel Ståhl, Khaddi Sagnia och Thobias Montler.

- Vi är väldigt stolta över Team Atea. De är alla valda av en anledning. De är fina ambassadörer och förebilder som inspirerar både oss och andra.

HÄR hittar du Ateas nyhetstext.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

IMG 0613 (1)
Röstningen till Klubb Sverige stipendiet är i gång

2023 lanserades Svensk Friidrotts officiella supporterklubb, Klubb Sverige. Svensk Friidrott har länge haft en stor skara med friidrottssupportrar och namnet Klubb Sverige har tidigare använts vid supportersamlingar och resor, även innan det blev en…

LÄS MER