Annons

Annons

Barnen vinnare när Svensk Friidrott och Atea förlänger samarbetet

Minior2 Under Jakob Forssmeds besök hos Miniorlandslaget i Växjö.

Sedan 2007 har det funnits ett samarbete mellan Svensk Friidrott och Atea – och nu står det klart att det fortsätter i minst tre år till. "Vi har ett väldigt bra samarbete på alla nivåer", säger Jan Larsson, marknadschef Svensk Friidrott.

Det är bara att konstatera att Svensk Friidrott och Atea passar väldigt väl ihop, säger Magnus Sallbring, kultur- och marknadsdirektör på Atea:

– Friidrotten har sina hjältar inom olika grenar, precis som Atea har specialister inom olika grenar av it. Atea bygger Sverige med it, och Svensk Friidrotts världsstjärnor gör det lilla landet Sverige stort i världen.

Det förlängda sponsoravtalet innebär att Atea, återigen, fortsätter som nationell partner och officiell it-partner till Svensk Friidrott fram till 2026, då samarbetet pågått i snubblande nära 20 år.

”Långsiktigheten gör att vi kan göra skillnad på riktigt”

– Vi är både stolta och tacksamma över samarbetet, och att det har pågått så länge. Vi på Atea är enormt starkt troende i frågan om långsiktiga och djupa partnerskap. Det är först då man på riktigt kan göra skillnad tillsammans, säger Magnus Sallbring.

Jan Larsson, marknadschef Svensk Friidrott, instämmer:

– Atea är en av våra äldsta samarbetspartners. Det är värt oerhört mycket för oss att ha en långsiktig och aktiv partner som har en tydlig strategisk plan, och som vill göra bra saker tillsammans med oss.

Avtalet inkluderar bland annat värdskap runt aktiviteter som Atea Friidrottsgalan (som ju arrangeras just ikväll, läs mer HÄR), exponering på tävlingar i Svensk Friidrotts regi, engagemang i Ateas årliga hälsosatsning Sverigestafetten och att friidrottsstjärnorna i Team Atea involveras i olika sammanhang.

Fler barn får chansen att upptäcka glädjen i föreningsidrotten

En viktig del handlar också om att växla upp Miniorlandslaget som Atea och Svensk Friidrott grundade tillsammans under 2022. Genom Miniorlandslaget får barn chansen att upptäcka glädjen i föreningsidrotten – en möjlighet som kanske inte annars hade uppstått.

– Ett gemensamt mål är att fortsätta bygga ut Miniorlandslaget så att vi täcker alla 35 orter där Atea har kontor, från norr till söder. Vi har kommit upp till hälften hittills, säger Jan Larsson och fortsätter:

– Projektet handlar om att få barn och ungdomar i rörelse, men också om att motverka att de hamnar i fel miljöer. Idrotten har tagit på sig ett mycket större ansvar idag än för några år sedan, vad gäller både folkhälsan och integrationsarbetet, säger Jan Larsson.

”Friidrotten har både mänsklighet och folklighet”

Miniorlandslaget börjar ge ringar på vattnet även i politiska kretsar. I höstas besökte idrottsminister Jakob Forssmed minioridrottarna i Växjö och sa då:

– Jag hörde talas om den här satsningen på Friidrottsgalan i vintras och tyckte att det lät så otroligt bra och ville därför komma hit. Vi behöver fler satsningar där barn som annars inte hade haft chansen till idrott får det.

Magnus Sallbring igen:

– Att vi får vara huvudsponsor till Miniorlandslaget och dessutom är medgrundare känns väldigt bra i hjärtat.

Kanske kommer några av Minorlandslagsbarnen ta över stafettpinnen från Daniel Ståhl, Maja Åskag, Khaddi Sagnia, Thobias Montler, Vanessa Kamga och Suldan Hassan i Team Atea om några år? Otänkbart är det inte.

– Vi har en bra talangutveckling inom friidrotten. Förra året tog vi 14 medaljer i ungdoms- och juniormästerskap. Tack vare Miniorlandslaget hittar fler barn och ungdomar, som vi troligen inte nått annars, in till våra föreningar, säger Jan Larsson.

Jan Larsson 2023

Jan Larsson

Marknadschef

070-379 86 22 jan.larsson@friidrott.se

Relaterade nyheter

IMG 0613 (1)
Röstningen till Klubb Sverige stipendiet är i gång

2023 lanserades Svensk Friidrotts officiella supporterklubb, Klubb Sverige. Svensk Friidrott har länge haft en stor skara med friidrottssupportrar och namnet Klubb Sverige har tidigare använts vid supportersamlingar och resor, även innan det blev en…

LÄS MER