Annons

Friidrottsgalan 2024 – nedräkningen har börjat

Mondo Gala23 Armand Duplantis – Årets friidrottare 2023

I slutet av januari är det åter dags att prisa de bästa friidrottsprestationerna under 2023 på Friidrottsgalan. Här är allt du behöver veta om den festliga kvällen.

Annons

Varje år sammanfattas den gångna friidrottssäsongen med en festlig och glittrande gala där priser delas ut till några av våra främsta friidrottare som har gjort något lite extra under säsongen.

Atea Friidrottsgalan 2024 kommer, liksom tidigare år, arrangeras tillsammans med Svensk Friidrotts partner Atea och kommer den här gången att hållas på Berns i Stockholm. Datumet för galan är satt till den 23 januari 2024.

– Det är alltid roligt att få knyta ihop säsongen med en kväll där vi uppmärksammar fantastiska idrottsliga prestationer men också får möjlighet att umgås under festliga former. Det är också härligt att det är en gala för hela Friidrottssverige. Under galan 2023 fick vi till exempel möjlighet att tacka stjärntränaren Vésteinn Hafsteinsson för sina insatser men även prisa IFK Växjö för deras jobb med Miniorlandslaget och barn i utsatta områden. Nu ser jag fram emot att få se vilka som ska prisas under 2024 års Friidrottsgala, säger Hanna Strindhag, projektledare för Atea Friidrottsgalan.

Vid 2023 års gala var det Armand Duplantis som fick ta emot det kanske förnämsta priset, Årets friidrottare, och vi får vänta till slutet på januari för att se vem som tilldelas utmärkelsen den här gången. Men Årets friidrottare är bara ett av många priser som delas ut under kvällen. På friidrott.se kommer vi under den närmaste tiden att publicera information om vilka priser som ska delas ut och vilka du kan vara med att nominera till.

***

Nominera till Årets ungdomsledare, Svenska löpares pris och Friidrottens vardagshjälte här.

Annons

Annons

Relaterade nyheter