Annons

Annons

Paraklasser vid Hissmoforsspelen och NUS

Paraklasser vid Hissmoforsspelen och NUS

Tävlingsklass kommer erbjudas i Framerunning 28-29/1 på Hissmoforsspelen och 25-26/2 under Nordiska ungdomsspelen (NUS) för parafriidrottare.

På nationell nivå så flyttades parafriidrotten över till Svensk friidrott 2022. Detta innebär att personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning nu är en del av friidrottsförbundet och dess tränings- och tävlingsverksamhet.

För att inkludera parafriidrotten kommer tävlingklass erbjudas vid två tävlingstillfällen under inomhussäsongen 2023, Hissmoforsspelen 28-29/1 och Nordiska ungdomsspelen (NUS) 25-26/1. Syftet med att få till en tävlingsklass under vintern 2023 är att personer med funktionsnedsättning som tränar friidrott ska få ett mål att träna inför och att de också ska bli en del av friidrotten i Södra Norrland.

Parafriidrottarna kommer kunna delta i ett FrameRunninglopp över 60 meter där de tävlande får springa två heat. FrameRunning är en löpgren där idrottarna springer med en trehjulig springcykel, vilket möjliggör löpning för personer som har nedsättning i muskelstyrka, balans och koordination.