Annons

Annons

I Södra Norrland finns ett NIU Friidrott i Östersund. 

Allmänt
På NIU Friidrott i Östersund är målsättningen att erbjuda kvalificerat stöd till dig som vill kombinera en satsning på friidrott med studier.
Vår individanpassade modell är ett ypperligt tillfälle för dig som har hög ambitionsnivå och stor vilja att utvecklas i din/dina grenar. De program som erbjuds är Barn- och fritidsprogrammet, Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet samt Samhällsvetenskapsprogrammet på Jämtlands Gymnasium Wargentin i Östersund.


Att utvecklas som idrottare handlar inte bara om att träna. Det handlar även mycket om att förstå sina egna behov och förutsättningar, träna rätt och att ha kunskaper för att göra rätt val för sin egen utveckling. På NIU i Östersund ges du denna möjlighet då du utöver tränarna också träffar lärare i specialidrott som undervisar bland annat om träningslära, mentalträning, kost och idrottsskador. Du kommer befinna dig i en miljö som genomsyras av idrott och gå i en idrottsklass med elever som satsar och tävlar i andra idrotter.


Träning
På NIU Friidrott ligger fokus på individen. Det innebär att vi erbjuder träning utifrån ett individanpassat behov.
NIU Friidrott tränar fyra förmiddagar i veckan, ett av dessa pass inleds med teori följt av ett kortare träningspass. Stort fokus läggs vid grundträning där vi succesivt ökar belastningen och träningsvolym efter dina förutsättningar och din grens krav. Vårt mål är att du som individ ska ges förutsättningar att bli så bra som du kan.


Kvällsträningen sker i samarbete med någon av de friidrottsföreningar som finns i och i närheten av Östersund. Här finns kvalificerade tränare såväl som träningskamrater, där du och din tränare kan hitta en lösning som passar dig bäst. Stort fokus vid kvällsträningen är ofta teknik och den grenspecifika träningen.


Under läsåret har vi hela tre träningsveckor. Under dessa veckor har våra elever ingen övrig undervisning utan träning och återhämtning får ta mer plats. Vi ägnar också denna tid till samarbetsövningar och gruppskapande aktiviteter, för att vi ska trivas och ha roligt på träningarna tillsammans.


Ansökan
Ansökan sker via friidrottsgymnasieansokan.se


Om du vill utvecklas som friidrottare är NIU Friidrott Östersund ett perfekt val för dig.

Vid frågor kontakta oss gärna: annica.larsson@friidrott.se eller hubbecoach@hotmail.se

Länk till NIU Friidrott, Jämtlands gymnasium