Annons

Sök sanktion för utomhussäsongen 2024

Benjamin Wilkinson från Hammarby IF kom tvåa i stavhopp för P14 med nya personbästat 3.52.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Sanktionsperioden för utomhustävlingar började den 1 oktober och håller på oktober ut. Så in och ansök om sanktion för alla era tävlingar.

Annons

Vanligtvis är ansökningsperioden för kommande utomhussäsong i september månad. Men i år har vi senarelagt perioden för sanktionsansökningar inför utomhussäsongen 2024 med en månad. Detta för att kalendern med SM-tävlingar inte kunde färdigställas förrän i slutet av september efter de nordiska ländernas gemensamma kalenderkonferens.

Det betyder att ansökningsperioden för utomhussäsongen 2024 öppnade 1 oktober. Ansökningar kan göras av föreningar under hela oktober månad och sedan behandlas de av distrikten under november månad. I december kommer ansökningarna hanteras av SFIF och TAK, för att sedan kunna publicera en komplett tävlingskalender mot slutet av december.

Läs mer om sanktioner här

BRA ATT TÄNKA PÅ    

  • Kopiera förra årets tävling. Om ni arrangerade en tävling förra året kan ni göra det enkelt för er och kopiera förra årets tävling istället för att lägga in en helt ny. Ni loggar in på https://tavlingsansokan.friidrott.se/, markerar förra årets tävling och trycker sedan på kopiera i högermenyn.

  • Välj utomhus 2024. Kom ihåg att det är "Utomhus 2024" ni ska välja när ni väljer säsong för tävlingen. Det kan vara lätt att göra misstaget att välja "Utomhus 2023" men det är för den kommande säsongen ni söker och då är 2024 rätt val. 
  • Faktura/betalningslänk skickas efter avslutad tävling. I maj 2023 gick vi över till att skicka ut faktura efter avslutad tävling. Ni kommer fortfarande i ansökan välja om ni vil betala med kort, swish eller faktura men själva fakturan eller länk till betalning (vid val av kort/swish) kommer skickas ut först efter att tävlingen är avslutad. Detta för att få med eventuella ändringar i tävlingen som kan göras fram tills tävlingsdagen och som kan påverka priset. 
  • Regeluppdateringar 2023. Sedan senaste upplagan av "Tävlingsregler för friidrott" kom ut har vissa regler förändrats. Vi har sammanfattat vilka regler som inte längre är aktuella på den här sidan. För er som arrangerar arenatävlingar ber vi er läsa specifikt noga när det kommer till delarna om nya grenregler för häck, hinder och mångkamp. https://www.friidrott.se/tavling-landslag/tavling/regler-bestammelser/regler/regeluppdateringar-2023/
  • Kom ihåg WRC! Ansök om WRC-status på er tävling om ni vill att den ska ge möjlighet för utövare att kvala till internationella mästerskap för seniorer, juniorer (22+19 år) och ungdomar (17 år). Mer information om WRC och hur ni gör en ansökan hittar ni här: https://www.friidrott.se/tavling-landslag/tavling/ansoka-om-sanktion/world-athletics-global-calendar/

Annons

Annons

Relaterade nyheter