Annons

Svensk Friidrott och Nestlé förlänger samarbetet

Nestle Tilde Johansson delar ut medaljer vid Nestléspelen i Stenkullen.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Svensk Friidrott och Nestlé inledde ett samarbete 2020 om bland annat Nestléspelen och Nestlé for Healthier kids– ett initiativ i syfte att få fler barn i rörelse, hjälpa föreningar att arrangera aktiviteter för barn och sprida kostråd. Nu förlängs avtalet med att även omfatta Landslagets Friidrottsskola.

Annons

Nestléspelen är en miniserie aktiviteter för barn upp till 12 år där barn får testa på nya tävlingsformer inom friidrotten med fokus på lekfullhet och lärande. Konceptet är framtaget av Svensk Friidrott och Nestlé i syfte att få fler barn i rörelse och hjälpa föreningar arrangera aktiviteter för barn.

Nestléspelen är en del av Nestlé for Healthier Kids, ett globalt program som omfattar alla våra initiativ för att ge barn en så hälsosam uppväxt som möjligt. I programmet ingår utveckling av hälsosammare produkter samt råd till familjer inom områdena näring och motion, säger Per Frank, Nutrition, Health and Wellness Manager på Nestlé.

– Friidrottsföreningar över hela Sverige organiserar aktiviteter för att inspirera barn till fysisk aktivitet.  Samarbetet med Nestlé bidrar till att föreningarna får goda möjligheter till att utveckla sin verksamhet på ett sätt som passar barn. Barnen får samtidigt både information och goda råd inom kost, säger Frida Hogstrand, barn-och ungdomsansvarig på Svenska Friidrottsförbundet.

I det nya avtalet blir Nestlé också en ny partner till Landslagets Friidrottsskola. Landslagets Friidrottsskola har funnits sedan 2018 och vänder sig till friidrottsföreningar som arrangerar friidrottsskolor för barn under skollov.

– Att bli en del av Landslagets Friidrottsskola känns som en naturlig del i det fortsatta samarbetet med Svensk Friidrott och vi ser fram emot att tillsammans inspirera fler barn och unga till en hälsosam livsstil, säger Per Frank.

- Nestlés engagemang för barn och ungas goda hälsovanor samt en positiv sysselsättning är något vi delar, tillägger Frida Hogstrand.

Läs mer om Nestléspelen, Landslagets Friidrottsskola och Nestlé for Healthier Kids.

Annons


***

För mer information, kontakta:
Frida Hogstrand, barn-och ungdomsansvarig Svenska Friidrottsförbundet
E-mail: frida.hogstrand@friidrott.se

Mikael Lindgren, kommunikationschef Nestlé Sverige
E-mail: Mikael.lindgren@se.nestle.com
Tel: 0768 798 513

Annons

Annons

Relaterade nyheter