Annons

Annons

Landslagets Friidrottsskola är framtaget för friidrottsföreningar som arrangerar, eller vill starta upp friidrottsskola. Konceptet låter barn och ledare i friidrottsskolan friidrotta i landslagsinspirerade produkter. 

Alla föreningar som väljer att beställa material till Landslagets Friidrottsskola får detta införsäljnings- och utbildningsmaterial utan kostnad:

  • Affischer i två storlekar
  • Välkomstbrev att skicka till föräldrarna
  • Möjlighet till stöd från projektledare på förbundet
  • Två kostnadsfria föreläsningar/webinarier under året
  • Ledarmaterial med tips på hur friidrottsskolan kan arrangeras och tips och trix från landslagsprofiler. 
  • Diplom i två olika motiv med autografer från friidrottsskolans ambassadörer.  

Som förening har ni möjlighet att skräddarsy ert deltagar- och ledarpaket utifrån just ert behov

För deltagaren har vi tagit fram en t-shirt, vattenflaska och ett tidtagarur. För friidrottsskolans ledare har en ledartröja, vattenflaska och gymbag tagits fram.

Ni som förening bestämmer själva om ni vill beställa färdiga paket eller enstaka produkter och ni har möjlighet att söka projektstöd för att täcka en del av kostnaderna. Läs mer om det här.

Intresserade av att vara med? Kontakta Marcus Kax Fromholz.

 

Lanslagets Friidrottsskola är framtaget av Svensk Friidrott
tillsammans med våra samarbetspartners Craft och Unisport.

Möt 2024 års ambassadörer

Möt 2024 års ambassadörer

Yolanda Ngarambe, löpare

"Friidrottsskolan är en av de viktigaste delarna av en förening, då den ger barn möjligheten att testa på friidrott, och är en väg in i idrotten! Jag har själv jobbat som ledare på friidrottsskolan i Turebergs FK under tonåren. Utöver att det var roligt så lärde jag mig mycket inom ledarskap. Friidrottsskolan är en av de enklaste och bästa vägarna för barn och unga att komma in i vår idrott och våra föreningar."

 

Jesper Hellström, hoppare

"Jag har själv varit med i friidrottsskolan och gått från deltagande till ledare. Det är en otroligt bra, rolig och utvecklande aktivitet för barnen, och det ska inte glömmas bort att samma sak gäller för ledarna. Barnen får testa på något nytt/utveckla sitt idrottande samtidigt som de är i en väldigt härlig miljö att utvecklas som personer också.

Ledarna som kanske är som jag, aktiva själva, får testa på sina kunskaper inom idrotten på ett nytt sätt, då det gäller att lära ut istället för att utöva själv, det är otroligt nyttigt för att hitta detaljer och förbättra sitt idrottande själv. Att utöver det få denna chans till sitt ev. första sommarjobb där det gäller att få arbeta med ansvar och att gemensamt sträva efter att alla ska ha en så bra och utvecklande friidrottsvecka som möjligt är bokstavligen guld."