Annons

Annons

Nestléspelen är ett koncept framtaget av Svensk Friidrott och Nestlé i syfte att få fler barn i rörelse, hjälpa föreningar arrangera aktiviteter för barn och att sprida kostråd.

Bakgrund

På förbundsårsmötet 2019 togs beslutet om att fram ett regelverk för hur barn upp till 12 år ska tävla i friidrott. Till detta presenterades ett antal rekommenderade tävlingsformer, så som Svensk Friidrott vill att barn tävlar i friidrott. Regelverket trädde i kraft i maj 2020.

I idéhäftet Friidrottens tävlingar för barn finns de rekommenderade tävlingsformerna presenterade. Här finns förslag på lagtävlingar och individuella tävlingar. Tävlingar som går att anordna inomhus och utomhus samt med tävlingar för olika typer av underlag. Gemensamt är att lärande och lekfullhet är i fokus.

Hur går det till?

Hur går det till?

Nestléspelen är en miniserie aktiviteter för barn upp till 12 år. Med Nestléspelen får barn testa på olika typer av friidrott, träffa nya kompisar eller tävla tillsammans med klubbkompisen.

Du som förening arrangerar tre tävlingar för barn under året där ni vid varje tillfälle testar en ny tävlingsform från häftet Friidrottens tävlingar för barn

Exempel: I september arrangerar ni en Kids Athletics tävling (1), i oktober ett terränglopp (2) och i november en mångkamp (3)!

Läs mer om tävlingsformerna i Friidrottens tävlingar för barn. (Sidhänvisning ovan). 
Nestléspelen kommer gå att arrangera 2020 - 2024 där du som förening arrangerar minst tre aktiviteter för barn per år.

Arrangerande förening får utan kostnad:

  • Barnen: Snygg gympapåse för barnen 
  • Föräldrarna: Ett nutritionshäfte med smarta tips och råd kring goda och hälsosamma matvanor för barn
  • Föreningen: Arrangörsbidrag på 5 000 kr. OBS! Först till kvarn.

Att du anmäler till SFIF betyder inte att er förening kommer få bidrag utan er förening måste fått ett OK.

Vi vill vara med – hur gör vi?

Vi vill vara med – hur gör vi?

  1. Planera era aktiviteter: Datum, ålder på deltagare och vilka tävlingsformer

  2. Mejla projektledare för föreningsutveckling Marcus Kax Fromholz och beskriv ert upplägg med datum, plats, tävlingsformer samt hur många barn ni planerar att ta emot vid varje tillfälle.

  3. SFIF godkänner er ansökan via mejl.

  4. Ni beställer själva det antal gympapåsar och nutritionshäften ni önskar för tävlingen (kostnadsfritt).

Beställningen görs genom att mejla per@hallmans.nu med: 

- Antal häften och gympapåsar
- Förening/privatperson
- Adress, postnummer och stad
- Mobilnummer för SMS-avisering (skickas med Postnord/ DHL) 

  1. Genomför tävlingen. Ta en/flera bilder under tävlingens gång och skicka in (om ni har föräldrarnas tillåtelse). Använd gärna #Nestléspelen om ni i föreningen har ett instagramkonto. Önskar ni ett diplom så finns det att ladda ner här.

  2. Utvärdera! Utvärdera tävlingsformerna genom att besvara frågorna i aktivitetsrapporten för barn 6-12 år för att sedan skicka till Marcus Kax Fromholz. Fyll i en aktivitetsrapport per tävling