Annons

Annons

Regionsmästerskapen 2023

Regionsmästerskapen (RM) ersätter tidigare Svealandsmästerskap, och vi kommer nu att tävla i de nya distrikten och regionerna. Gotland-Stockholm kommer detta år prova att dela distriktet i två delar, östra laget och västra laget (lista med föreningar till respektive lag kommer). Tanken med uppdelningen är att skapa jämnare tävlingar, men även så fler ungdomar ska få chansen att vara med på mästerskapet.

Regionsmästerskapen inomhus 2023 kommer att genomföras i Sätra Friidrottshall i Stockholm, helgen 18–19 mars för aktiva födda 2009 och 2010. Uttagningar kommer att baseras på resultat uppnådda under inomhussäsongen 2022/2023.

Till Svealand hör SDF:en Mittsvenska, Gotland-Stockholm och Södra Svealand. Inomhus får varje deltagare tävla i maximalt tre individuella grenar + stafett. I stafetter får varje SDF starta med ett eller flera lag.

Mer information om tävlingen kommer i början av 2023.

I dagsläget kommer Gotlands o Stockholms Friidrottsförbund att arrangera tävlingen, vi behöver dock hjälp från alla berörda föreningar med funktionärer och ansvariga föreningar för respektive station för att kunna genomföra RM. Detta är en tävling som är sanktionerad av SFIF.

Då tävlingarna går i Stockholm blir det inga resor/logikostnader denna gång.

________________________________________________________________________________GRENAR:

Inomhus P/F 14: 60m, 200m, 1000m, 60m häck, höjd, stav, längd, tresteg, kula, vikt,

stafett mix 6x200m (3 pojkar+3 flickor)

P/F 13: 60m, 200m, 800m, 60m häck, höjd, stav, längd, tresteg, kula, stafett

Relaterade nyheter

Ultimate OCR 2023 114
Åkersberga SK arrangerar SM och DM i OCR

Den 18 maj går den åttonde upplagan av hinderbaneloppet Ultimate OCR av stapeln. Loppet arrangeras tillsammans med Åkersberga SK och Svensk Friidrott som i år har utsett Ultimate OCR till Sveriges första SM i OCR - Standard Course.

LÄS MER