Annons

Annons

Stockholmskampen

Stockholmskampen är tävlingen där alla Stockholms friidrottsföreningar tävlar tillsammans och utmanar både sig själva och varandra. I år det 10 årsjubileum!

Det började som ett projekt 2014, till en början med de 6 större klubbarna i distriktet. Sen dess har tävlingen både växt och utvecklats och den har tagit lite nya former varje år.

Stockholmskampen är idag en lagtävling för distriktets friidrottsungdomar i åldrarna 12-13 år är de deltagande föreningarna hjälps åt med att arrangera tävlingarna. 2024 är det dags för aktiva födda 2011 respektive 2012 att vara med.

Tanken med tävlingen föddes ur en vision om att uppmuntra våra yngre aktiva till att våga prestera/tävla och prova på nya grenar. Som lag skapas en gemenskap och en trygg miljö där man gör det tillsammans med sina lagkamrater. Inte bara prestation utan också deltagande är viktigt i denna tävling! Och mindre föreningarna kan gå ihop och bilda ett lag och samtidigt få nya kompisar!

Kampen består av fyra tävlingar; tre deltävlingar och en final där friidrottens alla grenar ingår inklusive stafetter. Det delas ut poäng både för deltagande och prestation. Samtidigt som man tävlar om poäng till laget kan man samla till en individuell 7- eller 10-kampsmedalj. Man räknar då ihop antal grenar man deltagit i, sammanlagt, på de fyra tävlingarna. Vi uppmuntrar till att alla aktiva ska vilja och våga delta i så många grenar som möjligt.

Detta bidrar till såväl att stärka gemenskapen i laget/klubben som till den långsiktiga utvecklingen. Man får även möjlighet att lära känna ungdomar från andra föreningar.

En annan stor fördel med tävlingen är att man naturligt får in teknikträningen i de grenar som ska genomföras inför respektive deltävling.

  • Läs mer i inbjudan
  • Bilaga 1: PM Förutsättningar och regler, där ni kan läsa mer om årets upplägg. Och vad som förväntas av klubbarna.
  • Bilaga 2: Match & grenprogram, där ni även hittar förslag på flödesscheman till deltävlingarna. Finalen kan komma att revideras efter att tävlingen är påbörjad och vi vet mer om hur många deltagare vi förväntas bli.

Matchdatum 2024

Norrgruppen

Match Datum Klubbar Arena Inbjudan
Match 1 5 maj Alla norrklubbar Spånga IP Inbjudan
Match 2 4 juni Tureberg, Danderyd/Lidingö, Täby Sollentunavallen  
Match 2 5 juni Hässelby, Bromma, Sundbyberg/Duvbo Hässelby IP Inbjudan/PM
Match 3 11 sep Danderyd/Lidingö, Sundbyberg/Duvbo, Tureberg Lidingövallen  
Match 3 18 sep Täby, Bromma, Hässelby Tibblevallen  

Södergruppen

Match Datum Klubbar Arena
Match 1 15 maj Huddinge, Hanviken, Mälarhöjden Källbrinks IP
Match 1 22 maj Hellas/Boo, Hammarby Björknäs IP
Match 2 29 maj Hammarby, Hanviken, Huddinge Enskede IP
Match 2 5 juni Hellas/Boo, Mälarhöjden Björknäs IP
Match 3 4 sep Mälarhöjden, Hammarby Sätra IP
Match 3 4 sep Hanviken, Hellas/Boo, Huddinge Trollbäckens IP

Finaler

  • 5 oktober alla 12-åringar Sätra
  • 6 oktober alla 13-åringar Sätra

Utbildningsplan

Datum Grenar Arena Utbildare
Info kommer      
       

Greninstruktioner

Välkommen till Stockholmskampen 2024!

Logga för Stockholmskampen