Hem / Utbildning / Ledare och tränare / Löpträning

Löpträning

Svensk Friidrotts utbildningar kommer även fortsättningsvis att syfta till att ge föreningarna kunskap och redskap för att starta och utveckla löparverksamhet för åldersgruppen 16 år och äldre. Utbildningarna har titlarna Löpledare och Löptränare och vid slutet av varje utbildningstillfälle kommer även ges möjlighet till certifiering.
 

Kort om utbildningarna 

Löpledare:

utbildar ledare som kan leda grupper där deltagarna vill löpträna för att komma igång, hålla sig i form och professionalisera sin löpträning. Dessa kommer även fortsättningsvis att genomföras lokalt ute i landet och initiativ kan tas både från lokalt utbildningscentrum och från Svensk Friidrotts kansli.

Löptränare:

utbildar tränare som kan träna löpare som är igång med sin löpning men vill ta nästa steg och prestera på en högre nivå. Löptränarna ska även bidra till att föreningen kan locka, ta emot och utveckla talangfulla löpare till verksamheten. Löptränarutbildningarna arrangeras centralt.

Under 2021 kommer kursplanen för löptränare att ses över för att harmonisera med övriga nypublicerade utbildningsmaterial, Grundträning i Friidrott för 10-14 år samt  Friidrott för ungdom 14-17 år.

Certifiering:

Efter genomförd utbildning och godkänd slutuppgift får deltagaren ett certifikat och en digital symbol att använda i kommunikationen kring föreningens löpverksamhet. Symbolen kan även med fördel tryckas på ett träningsplagg som är bra att använda i samband med träningarna, så att gruppen även marknadsförs för utomstående under passen.
 

Aktuella datum

Utbildningen Löpledare planeras och genomförs av våra regionala utbildningscentrum, UC. I utbildningskalenderna hittar du samtliga löpträningsutbildningar som är planerade. 

Hittar du inte en löpledarutbildning i ditt närområde kan du kontakta ditt UC för att få ett besked när nästa löpledarutbildning planeras.
Kontaktuppgifter hittar du här.