Annons

Annons

Om Svensk Friidrott

Svensk Friidrott, som bildades 1895, är ett av de största idrottsförbunden i Sverige. Vi är idag drygt 600 000 medlemmar organiserade i cirka 950 föreningar i nio distrikt. Utöver detta deltar varje år över en halv miljon svenskar i löpartävlingar och motionslopp samt att många fler, över en miljon, har löpning som motionsform utan att tävla. 

Friidrotten är en av de största och mest populära idrotterna i Sverige – både bland utövare och publik. Friidrotten attraherar många oavsett ålder, ambitionsnivå och bakgrund.

Vårt uppdrag

Svensk Friidrott har till uppgift att främja, utveckla, organisera och administrera friidrotten i Sverige. Uppdraget är att företräda friidrotten nationellt och internationellt samtidigt som man svarar för det nationella tävlingsprogrammet samt för landslagets deltagande i bland annat internationella mästerskap och landskamper.

Kontaktuppgifter 

Post- och besöksadress:
Heliosgatan 3
120 30 Stockholm

E-post: info@friidrott.se

Bankgiro: 332-1387
Org.nr: 802001-0719

Sociala medier

Facebook, Instagram och X: @svenskfriidrott, #svenskfriidrott

Utgivningsbevis friidrott.se

Friidrott.se har Utgivningsbevis (nr 2008-033) som nyhets-webbsida och nyhetsdatabas hos Myndigheten för radio och tv. I och med Utgivningsbeviset har friidrott.se grundlagsskydd enligt yttrandefrihetsgrundlagen.

Databasen tillhandhålls via webbsidor och hålls tillgänglig för allmänheten via Internet. Innehållet i databasen kan ändras endast av den som driver verksamheten. Överföringarna från databasen utgår från Sverige.

Uppgifter för databasen

Namn: www.friidrott.se
Utgivare: Stefan Olsson
Tillhandahållare: Svenska Friidrottsförbundet, org. nr 802001-0719