Annons

Annons

För löpning arrangerar Svensk Friidrott utbildning i två steg som syftar till att ge föreningarna kunskap och redskap för att starta och utveckla löparverksamhet för åldersgruppen 15 år och äldre. Utbildningarna har titlarna "Löpledare" och "Löptränare" och vid slutet av varje utbildningstillfälle ges möjlighet till certifiering.

Utbildningsarrangör

Svensk Friidrott

Målgrupp och syfte

Vill du ha ha kunskap och inspiration för att utvecklas i din tränarroll och ta nästa steg med de aktiva att prestera på en högre nivå? Vill ni kunna locka, ta emot och utveckla era aktiva i klubben?

Löptränarutbildningen är för dig som vill vidareutbilda dig och få mer djupgående kunskaper i träningsplanering, formtoppning - prestera bäst när det gäller, alternativ träning, helt enkelt löpning i teori och praktik. Denna kurs riktar sig mot tränare för löpare 15 år och äldre. Kursledarna är erfarna och meriterade löptränare/aktiva. Du kommer även efter kursen ha möjlighet att via inlämningsuppgifter erhålla en certifiering.

Behörighetskrav

Ha gått utbildningen Löpledare.

Om utbildningen

Utbildar tränare som kan träna löpare som är igång med sin löpning men vill ta nästa steg och prestera på en högre nivå. Löptränarna ska även bidra till att föreningen kan locka, ta emot och utveckla talangfulla löpare till verksamheten.

Efter genomförd utbildning och godkänd slutuppgift får deltagaren ett certifikat och en digital symbol att använda i kommunikationen kring föreningens löpverksamhet. Symbolen kan även med fördel tryckas på ett träningsplagg som är bra att använda i samband med träningarna, så att gruppen även marknadsförs för utomstående under passen.

Kursmaterial

Anges när anmälan öppnar.

Kost, logi och resa

Lunch och fika ingår. Övrigt ordnas på egen hand. 

Frekvens och nästa kurstillfälle

Ges årligen. 

2024 ges utbildningen 15-17 mars 2024 i Friidrottens hus i Göteborg. 

Avgift

För tränare i friidrottsförening 4000 kr, annars är kostnaden 6000 kr. Avgiften faktureras efter anmälan. Subvention från Projektstöd IF är möjlig för friidrottsförening med 1200 kr. 

Anmälan

Öppnar för 2025 mot slutet av 2024. 

Max antal deltagare

30