Annons

Annons

Utbildningsarrangör

Svensk Friidrott

Målgrupp och syfte

Utbildning och certifiering av tekniska delegater för arenatävlingar - inomhus och utomhus - går ut på att säkerställa att Svensk Friidrott har ett lämpligt antal personer som kan stötta arrangörer med förberedelser och genomförande av sin tävling.

Svenska Friidrottsförbundet utser tekniska delegater till:

  • SM-tävlingar
  • Nordiska mästerskap och landskamper
  • Internationella tävlingar i Sverige med europeisk sanktion på Challenger-nivå

Behörighetskrav

För att kunna bli teknisk delegat behöver man vara förbundsdomare. Tidigare erfarenhet av att arrangera SM-tävling eller internationell tävling är meriterande.

Om utbildningen

Kursen pågår från lunch lördag till lunch söndag och innehåller föreläsningar, diskussioner och ett regelprov.

TD-panel

Efter kursen tas en panel ut för Teknisk delegat-uppdrag under tävlingsåren 2025-28. Panelen kommer att vara så stor att varje teknisk delegat får möjlighet att göra 1-2 uppdrag per år. De personer som är internationella domare (World Athletics Referee) på Gold- eller Silvernivå har alltid en möjlighet att vara med i TD-panelen. Därutöver görs ett urval där resultatet på regelprovet är vägledande för uttagningen.

Kursmaterial

Följande skickas ut till alla antagna i god tid före kursen:

  • Aktuella SM-bestämmelser
  • Nordic Handbook
  • European Athletics bestämmelser för tävlingar på Challenger-nivå
  • Manual för Tekniska delegater
  • Rapportmall för Tekniska delegater

Kost, logi och resa

Kursen pågår i två dagar (från lunch lördag till söndag eftermiddag) och innehåller en övernattning. För mer info se under avsnittet Avgift och anmälan. 

Frekvens och nästa kurstillfälle

Kurs och uttagning till panel av tekniska delegater genomförs vart fjärde år. Senaste kurstillfälle skedde 20-21 april 2024, och efter kursen utsågs TD-panel för åren 2025–28.

Anmälan

Stängd. 

Avgift

Svensk Friidrott står för kursavgift, mat och övernattning i dubbelrum lördag-söndag. För boende i enkelrum faktureras 600kr. Kostnaden för samtliga kursdeltagares resor kommer att fördelas jämnt mellan samtliga antagna. Kvitton på utlägg för resa ska tas med till kursen. (En symbolisk anmälningsavgift tas ut för att kunna göra denna resefördelning.)

Max antal deltagare

20