Annons

Annons

Tjänster och uppdrag inom Svensk Friidrott

Föreningsansvarig SDF Södra Norrland

Hanvikens SK Friidrott söker en driven och engagerad sportchef/ungdomsansvarig

Arrangemangsansvarig IF Kville

 

Svensk Friidrott söker Föreningsansvarig inom SDF Södra Norrland

Svensk Friidrott består från årsskiftet 21/22 av nio specialidrottsdistriktsförbund (SDF) i stället för tidigare 23. SDF Södra Norrland består av Jämtland, Medelpad och Ångermanland. En viktig del i distriktens verksamhet är möjligheten till en tjänst som Föreningsansvarig. Vår nuvarande tjänsteperson kommer i höst att gå ner i arbetstid till 50 % varför vi nu söker ytterligare en person.

Vi ser en fördel med att ditt tjänsteställe blir Ångermanland eller Medelpad då vår nuvarande tjänsteperson är placerad i Östersund, men det är inget krav.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter

Styrelsen arbetar med att ta fram prioriterade områden för denna tjänst.

Arbetsuppgifterna utgår ifrån ett operativt fokus inom distriktet men också en del administrativa arbetsuppgifter.

I rollen som föreningsansvarig har du tillsammans med distriktsstyrelsen och din kollega ett distriktsansvar för att jobba med utbildning, tävlingsverksamhet och nätverk. Vi ser också att du gärna kan stödja, utveckla, följa upp tränarna i föreningarna på olika sätt.

Områden där du i rollen som föreningsansvarig kommer att vara delaktig i:

Utbildning/Tränare och ledare - samordna utbildning av funktionärer, ledare och tränare, -upprätthålla tränarpooler för utbyte av tränarresurser.

Marknadsföring och kommunikation – hantera förbundets hemsida och Facebook, kommunicera med föreningar samt starta samarbeten med samarbetspartners.

Styrning - implementera centrala beslut och föra ut centrala koncept - utveckling av ungdomsverksamheten i distriktet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tillsammans med kollegor och ideella krafter inom distriktet, vill vara med och skapa resultat, god kvalitet och ett långsiktigt utvecklingsarbete. Arbetet kräver engagemang och intresse för arrangemang och föreningsutveckling i ideell organisation där kunskaper och erfarenheter inom kommunikation, utbildning och marknadsföring är mycket meriterande.

Inom tjänsten finns digitala utmaningar, därför tror vi att du har en mycket god digital kompetens och ett intresse och en förståelse för IT-lösningar och applikationer, gärna med koppling till utbildning och arrangemang. Arbetet ställer även krav på att du har lätt att uttrycka dig både i tal och i skrift, på svenska och engelska.

Svensk Friidrott lever och verkar i en värld av idrott. Erfarenhet av idrottsverksamhet i allmänhet eller friidrott i synnerhet, är därför till din fördel. Vi ser även gärna att du har en förmåga att se idrottens roll och funktion utifrån ett större samhällsperspektiv.

Arbetsgivare: Svenska Friidrottsförbundet, Stockholm.

Tjänstens omfattning: Deltid 50%, projektanställning fram till 2024-12-31 med provanställning på sex månader. Resor och helgarbete förekommer.

Tillträde: Kan ske redan 2023-10-01 eller efter överenskommelse.

Ansökan: Ansökan med CV, referenser och löneanspråk senast den 30 september till sfif-ansokan@friidrott.se märkt ”Ansökan SDF Föreningsansvarig”. Vi avser att göra löpande intervjuer så vi tar tacksam emot ansökningar så snart som möjligt,

Upplysningar:

Jan Holmsten, Södra Norrlands friidrottsförbund, 070-312 83 48, janholmsten4@gmail.com

Per Jutterström, Södra Norrlands Friidrottsförbund, 070-106 26 78, per.jutt@hotmail.com

samt

Björn Lindén, Svenska Friidrottsförbundet 073-539 84 74, bjorn.linden@friidrott.se

Facklig företrädare: Sofia Kuylser, Unionen, 076-698 47 46, sofia.kuylser@friidrott.se

Hanvikens SK Friidrott söker en driven och engagerad sportchef/ungdomsansvarig

Hanvikens SK Friidrott är en sektion inom Hanvikens SK som grundades 1944 där det också finns sektioner för fotboll och ishockey. Sektionen har idag ca. 400 medlemmar från 6 år upp till veteraner. Den absoluta tyngdpunkten i verksamheten idag är ungdomar <15 år. Klubben har en lång tradition med stora framgångar både internationellt och nationellt och har idag många duktiga och framgångsrika ungdomar.  

För att på bästa sätt utveckla föreningen in i nästa fas i vår utveckling söker vi en sportchef som har ett brinnande intresse för att förvalta och utveckla vår förening och det arbete som tidigare sportchef påbörjat. 

Arbetsuppgifter

Sportchefen ska vara den sammanhållande kraften i föreningens arbete och utgöra ett effektivt och professionellt stöd till aktiva, ledare och styrelse. Sportchefen har ett ansvar att utveckla verksamheten inom friidrotten och få våra grupper att fungera och utvecklas emot uppsatta mål. Fokus kommer i första hand ligga på grupperna med ungdomar som är under 15 år, men även att samverka med ansvariga för mer elitsatsande juniorer. En viktig del av Hanvikens SK Friidrotts utveckling handlar om att rekrytera fler barn och unga till vår verksamhet. Ansvaret för detta vilar till största del på sportchefen. 

Kravprofil:

 • Ska ha arbetat med liknande roller inom ideell föreningsverksamhet.
 • Kunna leda och driva projekt självständigt och ta en ledarroll för den idrottsliga utvecklingen
 • Leda arbetet och föra en aktiv dialog med aktiva, ledare och föräldrar
 • Utbildningsbakgrund inom idrott & hälsa eller föreningskonsulent är meriterande
 • Kunskap inom friidrott och organisation inom friidrott är mycket meriterande
 • Ha ett stort intresse kring ungdomsidrott och föreningsutveckling
 • God organisationsförmåga och uttrycka sig väl i tal och skrift
 • Vara trygg i kontakten med skolor, kommun och förbund.

Övergripande ansvarsområden

 • Ansvar och utveckling av träningsverksamheten i enlighet med föreningens Röda Tråd och verksamhetsidé i samråd med tränarkollegiet
  • Tränarutbildningar, ledarträffar och stöd till tränare vid träningar
  • Planering av träningstider
  • Träningsläger
 • Arbeta med nyrekrytering av aktiva till friidrotten
  • Friidrottsleken
  • Skolverksamhet och samverkan med skolor inom främst kommunen
 • Ansvara för interna tävlingsarrangemang:
  • Klubbtävlingar
  • KM (Klubbmästerskap)
  • Planering av tävlingsverksamheten i samråd med tränarkollegiet
  • Tävlingsprogram
  • Tävlingsresor
 • Adjungerad och föredragande i styrelsen samt att bistå i styrelsens arbete med föreningsutvecklingen
 • Samverka med övriga idrotter inom Hanvikens SK för att utveckla hela föreningen.
 • Samverkan med Gotland-Stockholms friidrottsförbund och utvecklandet av friidrotten.

Arbetstider och omfattning

Tjänsten som sportchef inom friidrotten är en deltidstjänst på 50%. Det finns möjlighet att komplettera tjänsten, upp till 100%, med andra arbetsuppgifter inom Hanvikens SK. Förutsättningarna för detta kommer att diskuteras med de sökande. Arbetstiden är flexibel och innefattar både dag- och kvällstid

Tillträde och ersättning

Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. Möjlighet kan finnas att arbeta i rollen som egen konsult och kombineras med andra konsultuppdrag som man potentiellt har. 

Lön eller arvode enligt överenskommelse. 

Ansökan

Vi ser fram emot Din ansökan innehållande meritförteckning och kort personligt brev snarast möjligt, dock senast den 13 november 2023. Vi läser ansökningar löpande under ansökningstiden och kommer ha intervjuer löpande. 

Ansökan skickas till annika.nilsson@hanvikenssk.se. Märk ditt mail med ”Ansökan sportchef”

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Ordförande Annika Nilsson – annika.nilsson@hanvikenssk.se alt 070-2008908

Arrangemangsansvarig – IF Kville

IF Kville bedriver friidrottsverksamhet för ca 600 aktiva på Hisingen i Göteborg. Vi tränar i en fullutrustad friidrottshall samt på en av Sveriges största friidrottsarenor, Björlandavallen. Våra äldre aktiva tränar i Friidrottens Hus under vintern, där vi också har vårt kansli.

Vi är en friidrottsförening som alltid strävar framåt och som vill skapa bra förutsättningar för våra medlemmar att utvecklas både i och utanför idrotten.

Vi söker en Arrangemangsansvarig som kan ansvara för genomförandet och logistiken kring de många roliga arrangemang vi genomför varje år.

Som Arrangemangsansvarig är du en ambassadör för IF Kville och vår värdegrund och ska ansvara för att effektivisera implementeringen av våra arrangemang och att besökarna får en härlig och inspirerande upplevelse. Vi söker dig som är organiserad, idérik, entusiasmerande, samt inte tvekar att ta tag i saker och ting och få dessa gjorda i en ideell förening. Är det du?

I rollen som Arrangemangsansvarig sitter du i vårt kansli i Friidrottens Hus, och har en varierad vardag där det ställs höga krav på att prioritera och driva på rätt frågor i rätt tid.

Arbetet består i att organisera och utveckla våra arrangemang så att aktiva och besökare får en bra upplevelse. I arbetsuppgifterna ingår även att planera, utbilda och hantera funktionärer. Arbetet innefattar dessutom att organisera och administrera på kansliet, samt att vara ledare när vi åker till större tävlingar och på vissa träningsläger.

Följande egenskaper bör sökande besitta:

 • Ordningssinne, entusiasmerande och hög energi

 • Tidigare erfarenheter av att arbeta med arrangemang i ideella föreningar

 • Trivas i mötet med föräldrar, ledare och barn

 • Kommunikativ, pedagogisk och serviceinriktad

 • Relevant utbildning och arbetserfarenhet (projektledning) värdesätts

 • Grundkunskaper i Officepaketet - krav

 • B-körkort - krav

Tjänsten är en tillsvidareanställning på halvtid med fördelaktig lönesättning. Tjänsten kommer efter hand att utökas till en heltidstjänst som Arrangemangsansvarig/Ansvarig för IF Kvilles ungdoms/juniorverksamhet, där för den senare utbildning och utveckling av denna verksamhet är i fokus. Arbetstiden är säsongsbetonad och innebär tjänstgöring på kvällstid och helger.

Lön efter överenskommelse. Alla ansökningar behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum den 8 oktober, så sänd din ansökan redan idag!

Vänligen sänd din CV och introduktionsbrev snarast till: klubbchef@ifkville.se
Välkommen med frågor till klubbchef Peter Karlsson på tel: 072-450 33 33 eller email ovan.