Annons

Annons

Tjänster och uppdrag inom Svensk Friidrott

Hos Svensk Friidrott är du med och skapar förutsättningar för att alla friidrottsföreningar i Sverige och alla engagerade medlemmar ska kunna utvecklas och må bra. För att möta de krav som ställs på oss både i dag och framöver söker vi nu en löne- och personaladministratör som ska förstärka vår ekonomigrupp samt även arbeta med personalfrågor.

Så, har du erfarenhet av löneadministration och ekonomi och intresse av att vara med och utveckla en organisations administration och personalstöd? Då kan du vara personen vi söker!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer ha en bred roll inom löneadministration, ekonomi och personalstöd på Svenska Friidrottsförbundet där dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Löneadministration
 • Löpande bokföring
 • Personalstöd och personaladministration

Kvalifikationer

Vi ser att du har flerårig erfarenhet av att hantera löner och bokföring. Har du arbetat med Fortnox är det meriterande. Du bör kunna arbeta självständigt men vi värdesätter även en bra samarbetsförmåga.

Har du även erfarenhet av eller intresse för idrottsrörelsen är det ett stort plus.

Arbetsplats: Svensk Friidrotts förbundskansli i Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Tjänstens omfattning: Anställning 100 procent, med 6 månaders provanställning.

Tillträde: Så snart som möjligt.

Ansökan: Ansök med cv, referenser och eventuella löneanspråk senast den 15 februari till ansokan@friidrott.se märkt ”Ansökan löne- och personaladministratör”. Skicka din ansökan så snart som möjligt, vi kallar till intervjuer löpande.

Upplysningar: Stefan Olsson, generalsekreterare, 070-349 21 31, samt Christina Berg, ekonomiansvarig, 070-343 10 03, christina.berg@friidrott.se

Facklig företrädare: Sofia Jäger Stenberg, 070-314 55 08 Sofia.Jager-Stenberg@friidrott.se

***

SVENSK FRIIDROTT är ett av de största idrottsförbunden i Sverige med cirka 1 000 medlemsföreningar organiserade i nio distriktsförbund. Friidrott är en av de mest populära idrotterna i Sverige och den största individuella idrotten.

SVENSK FRIIDROTT har som uppgift att leda, utveckla, administrera och företräda friidrotten i landet. Förbundet ansvarar även för landslagens deltagande i internationella mästerskap och internationella kontakter inom friidrottsrörelsen. Att arrangera nationella och internationella tävlingar är andra viktig verksamheter.

VÅR VISION är att vara din idrott för livet – alla ska ha en relation till friidrott, alla kan uppleva friidrott, friidrotten ska vara allas idrott.

Tureberg i Sollentuna är en av Sveriges ledande friidrottsklubbar. Med vår moderna friidrottshall och utomhusarena (Sollentunavallen) har vi fantastiska träningsmöjligheter året om. Vi är en stor klubb och verksamheten rymmer både bredd och elit.

Vi har en lång historia och är ofta representerade på internationella mästerskap. År 2023 bärgade vi hundra SM-medaljer och vi har fin tillväxt.

För dig som är passionerat friidrottsintresserad finns nu en mycket spännande möjlighet då Tureberg söker en ny sportchef, vars uppgift blir att leda och utveckla vår friidrottsverksamhet.

Om rollen: Som Sportchef i Tureberg blir du en nyckelperson med uppgift att driva och utveckla en av landets ledande friidrottsklubbar. Du kommer att arbeta nära klubbstyrelsen och vara ansvarig för att implementera strategier som stärker våra idrottsgrenar inom hopp, kast, sprint, distans och mångkamp. Du får det yttersta ansvaret för klubbens idrottsliga verksamhet vilket innebär att säkra bredden och utveckla elitnivån inom Tureberg. Vidare ingår i rollen att utveckla och genomföra en plan för vår idrottsliga verksamhet samt ansvara för och koordinera grenansvariga tränare.

Övriga huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Leda arbetet på Turebergs klubbkansli.
 • Samarbeta med lagledare och andra viktiga ideella krafter klubben.
 • Vara delaktig i planering och genomförande av mästerskap och andra arrangemang.
 • Verka för bra företagssamarbeten och sponsringsarrangemang.
 • Vara ”speaking partner” med kommun, friidrottsförbundet och andra intressenter.

Kvalifikationer:

 • Djupgående kunskap inom friidrott, företrädesvis med tävlingserfarenhet på hög nivå.
 • Goda ledaregenskaper, gärna tidigare erfarenhet av ledarskap inom idrott.
 • Förmåga att utveckla både elit och bredd inom friidrott.
 • God organisatorisk förmåga och erfarenhet av att planera och genomföra sportevenemang.
 • Förmåga att arbeta både självständigt och som en del av ett team.
 • God kommunikationsförmåga på svenska och engelska.
 • God datorvana och administrativ förmåga (Officepaketet, förståelse för föreningsekonomi).
 • Meriterande med utbildning från GIH eller motsvarande.

För att lyckas i rollen som Sportchef i Tureberg ser vi att du behöver vara öppen, positiv och mottaglig för nya idéer. Det är viktigt att du bidrar till en välkomnande atmosfär, är lyssnande och har förmåga att bygga starka relationer. Vi önskar en resultatorienterad inställning och en vilja att förbättra våra aktivas prestationer och klubbens framgångar. Med ett glatt humör och en vilja att samarbeta med många blir du snabbt en del av vår familj.

Är du den drivna och passionerade Sportchef vi söker? Ansökningar och frågor om tjänsten skickas till Niklas Kagevik, nk@turebergfriidrott.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Tillträde så snart som möjligt under våren. Tjänsten är heltid. Kollektivavtal finns. Lön och andra villkor enligt överenskommelse. Mer om Turebergs Friidrottsklubb finner du på vår webb: www.turebergfriidrott.se.

IFK Lund Friidrott är en friidrottsförening med stor barn- och ungdomsverksamhet toppat av elitverksamhet på nationell och internationell nivå. Föreningen bildades 1919 och har idag cirka 600 aktiva medlemmar i åldrarna 7-90+. IFK Lund Friidrott är en förening på framfart med en ekonomi i balans.

Om tjänsten

Som klubbchef i IFK Lund Friidrott erbjuds du spännande, utvecklande och varierande arbetsuppgifter. Det ställer krav på din förmåga att prioritera och hålla fokus på rätt saker, vid rätt tidpunkt. Du kommer att ansvara för kansliet och föreningens verksamhetsplan och du kommer att ha ett nära samarbete med styrelsen, anställda, medlemmar och partners. I arbetet ingår även kontakter och nätverkande med förbund, kommun, skola och andra föreningar.

Arbetsbeskrivning

 • Ett övergripande verksamhet- och personalansvar. Rapporterar direkt till styrelsen.
 • Adjungerande i styrelsen och ansvarar för att styrelsebeslut genomförs.
 • Ansvarar för att verksamheten bedrivs inom de ramar som lagar och avtal föreskriver.
 • Planerar, leder och samordnar det löpande arbetet inom föreningen.
 • Är personalansvarig för föreningens anställda medarbetare.
 • Ansvarar i samarbete med föreningens huvudtränare samt barn- och ungdomsansvarig för att leda och koordinera föreningens friidrottsliga verksamhet.
 • Ansvarar i samarbete med föreningens arrangemangsutvecklare för att leda och koordinera arrangemang, sponsor- och marknadsaktiviteter.
 • Ansvarar för skötsel av och inköp till föreningens träningsfaciliteter
 • Arbetar efter den av styrelsen fastställda budgeten och verksamhetsplanen.
 • Representerar föreningen i olika sammanhang och verkar för utveckling av dess varumärke.

Personprofil

IFK Lund Friidrott söker dig som är engagerad, driven, serviceinriktad och har en hög flexibilitet. Du är utåtriktad, strukturerad, målmedveten och har en god organisatorisk förmåga. Du gillar ordning och reda, trivs i arbete med människor och har lätt för att kommunicera.

Tidigare erfarenheter och kunskap inom idrottsrörelsen och försäljning/marknad är starkt meriterande. Så även förhandlingsvana. Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande att tidigare jobbat med Wordpress eller liknande CMS-verktyg, och med kunskaper inom Adobes Creative Cloud med fokus på Indesign, Illustrator och Photoshop.

Anställning

Tjänsten är ett vikariat på 100% men varierar i omfattning och belastning efter behov och tid på året. Placering är på IFK Lund Friidrotts kansli på Centrala Idrottsplatsen i Lund. Arbetet innefattar visst kvälls- och helgarbete. Ansökan sker med CV och personligt brev. Rekrytering sker löpande.

Mer information

Läs mer om IFK Lund Friidrott på ifklund.se För ansökan och mer information om tjänsten kontakta:

Elif Bosemark, ordförande IFK Lund Friidrott - elif.bosemark@gmail.com

Richard Huldén, klubbchef IFK Lund Friidrott - richard@ifklund.se

 

IFK Lund Friidrott är en friidrottsförening med stor barn- och ungdomsverksamhet toppat av elitverksamhet på nationell och internationell nivå. Föreningen bildades 1919 och har idag cirka 600 aktiva medlemmar i åldrarna 7-90+. IFK Lund Friidrott är en förening på framfart med en ekonomi i balans.

Om tjänsten

Som arrangeamangsutvecklare har du ett huvudansvar för att driva och utveckla samtliga av IFK Lund Friidrotts evenemang med fokus på löploppen Lundaloppet, Kalvinknatet, Nobelloppet samt Innovationsstafetten. Rollen innebär ansvar för löparrekrytering (mark-nadsföring BtC samt BtB), rekrytering av sponsorer, planering, genomförande och utvärdering av loppen samt affärsutveckling av befintliga och ev. nya loppkoncept.

Relationer

För att lyckas i rollen så är arrangemangsutvecklaren beroende av goda relationer med:

 • Klubbchef som förutom chef blir en nära kollega i planering och genomförande av evenemangen.
 • IFK Lund Friidrotts styrelse.
 • Övriga nyckelpersoner inom IFK Lund Friidrott med fokus på huvud- och nyckel- funktionärer i de olika loppen.
 • Nyckelpersoner på våra stora deltagarföretag.
 • Nyckelpersoner på befintliga och ev. nya företag och organisationer som är partners till loppen.
 • Andra viktiga lokala aktörer som är nödvändiga för att framgångsrikt kunna arrangera våra evenemang
 • Leverantörer till våra evenemang (exv. leverantörer av tidtagnings- och anmälningssystem.

Arbetsbeskrivning

 • Rekrytera löpare till våra arrangemang såväl från privatmarknaden som via företag.
 • Rekrytera partners till våra olika arrangemang.
 • Aktivt delta i planeringen av arrangemangsåret, med särskilt ansvar för viktiga händelser som öppning av anmälan, återaktivering av deltagarföretag, utskick av startbevis osv.
 • Aktivera våra lopps digitala kanaler såsom Facebook, Instagram, Linkedin, nyhetsbrev samt hemsida.
 • I god tid aktivera samt sedan driva arbetet med de olika arrangemangen via planerings- möten, informationsmail etc.
 • Leda genomförandet av de olika arrangemangen i samarbete med klubbchefen.
 • Utvärdera genomfört arrangemang samt sammanställa erfarenhet som sedan kan ligga till grund för utveckling av kommande arrangemang.
 • Affärsutveckla befintliga samt ev. nya arrangemang.

Personprofil

IFK Lund Friidrott söker dig som har en god organisationsförmåga, är utåtriktad, drivande och målmedveten. Du är en duktig förhandlare, är kreativ med en god förmåga att affärsutveckla. Du vågar ta plats och känner dig bekväm i att kommunicera med personer från olika branscher. Du gillar ordning och reda, Du är en initiativtagande person och en lagspelare som vågar att tänka utanför boxen och komma med nya ideér.

Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du tidigare har jobbat med Wordpress eller liknande CMS-verktyg, och med kunskaper inom Adobes Creative Cloud med Indesign i spetsen. Du jobbar obehindrat i Microsoft Office (Word, Excel och Powerpoint).

Anställning

Anställningsformen är en visstidsanställning med chans till förlängning. Tjänsten inebär deltid på 50% men är varierande i omfattning och belastning efter behov och tid på året. Placering är på IFK Lund Friidrotts kansli på Centrala Idrottsplatsen i Lund. Arbetet innefattar visst kvälls- och helgarbete. Ansökan sker med CV och personligt brev. Rekrytering sker löpande.

Mer information

Läs mer om IFK Lund Friidrott på ifklund.se

För ansökan och mer information om tjänsten kontakta Richard Huldén, klubbchef IFK Lund Friidrott, richard@ifklund.se

 

Vi söker en engagerad, entusiasmerande och friidrottskunnig tränare som vill ta sig an Sveriges vassaste juniorgrupp. Bromma IF är unikt i Stockholm i och med att vi har en gemensam och sammanhållen grupp för alla ungdomar och juniorer. Samtidigt kan vi erbjuda bra stöd för de som är lite äldre och tävlingsaktiva på elitnivå.

Bromma IF är en ideell friidrottsförening i Bromma i Stockholm. Föreningen grundades 1952 och har sin hemmaarena på Stora Mossens IP i Bromma. Bromma IF bedriver även träningsverksamhet på Ängby IP, Kristinebergs IP och Spånga IP. Varje år arrangerar föreningen Tolvanloppet, Solviksloppet, Brommaspelen, Västerortskampen och en av Sveriges största Friidrottsskolor.

Juniorgruppen består av mer än 60 ungdomar från 14-22 år. Gruppen är öppen för alla som vill träna friidrott oavsett gren och ambitionsnivå. Vi genomför 3-5 gemensamma träningar i veckan beroende på säsong. Ungefär hälften av ungdomarna tävlar aktivt och ca 20 st deltar varje år i olika SM-arrangemang. Gruppen har varit väldigt framgångsrik de senaste åren med ett 20-tal medaljer på SM och flera av ungdomarna har representerat landslaget på olika nivåer. Gruppen tränas av ett 10-tal aktiva tränare med bred friidrottsbakgrund men också olika spetskunskaper, där de flesta arbetar ideellt. Vi söker nu en ny huvudtränare till gruppen.

Anställningen är på 50 % av en heltid och innefattar både dag- och kvällsjobb samt resor till olika tävlingar. Tjänsten skulle kunna utökas till heltid och i så fall omfatta andra arbetsuppgifter inom föreningen. Dina arbetsuppgifter innefattar: 

 • Träningsplanering för gruppen som helhet samt specifika träningsprogram för de aktiva som har hög ambitionsnivå och behöver mer specifikt riktad träning.
 • Aktivt deltagande på de olika träningspassen och genomförande av träningen tillsammans med övriga tränare
 • Stötta ungdomarna i sin idrottsutövning och personliga utveckling
 • Planera och delta på SM-tävlingar samt vissa andra större tävlingar för olika åldersklasser
 • Planera och delta på Juniorgruppens årliga påskresa som brukar gå till något varmt land med bra träningsmöjligheter
 • Samordna Juniorgruppens övriga tränare
 • Vara en länk till föreningens kansli och styrelse

Vi söker dig som har flerårig bakgrund inom friidrotten antingen som aktiv och/eller tränare. Vi ser gärna att du har spetskunskap inom vissa grenar och stor förmåga att stötta och instruera ungdomarna på ett inkluderande sätt. Du ska tycka att det är ok att jobba med administration och kommunikation till de aktiva, föräldrar och klubben i övrigt.

Vi ser gärna både manliga och kvinnliga sökande med olika bakgrund.
Skicka din ansökan till: ordforande@brommaif.org

Vi hanterar löpande inkomna ansökningar.