Annons

Annons

UIF Ledare
Pararesan träffade rätt i Uppsala

Söndagen 7 april var Pararesan på besök i det Mittsvenska distriktet, närmare bestämt IFU Arena i Uppsala. Tillfället inleddes med en workshop där föreningar fick ta del av info om parafriidrott, diskutera utmaningar och förutsättningar, lyfta fram f…

LÄS MER
Svenska Fans 6009 (2)
Följ med på supporterresa till friidrotts-EM i Rom

I juni arrangeras Friidrotts-EM i Rom och Svensk Friidrott arrangerar tillsammans med Grand Travel Group en supporterresa till mästerskapet. Nu har bokningen av resan öppnat och det är möjligt att säkra en plats för att följa med.

LÄS MER
Nestle
Nestléspelen får fler barn i rörelse

Nestléspelen är ett bra sätt att få fler barn att hitta till friidrotten. I Eskilstuna har man framgångsrikt testat konceptet: ”Vi kör Nestléspelen för att få fler barn att prova på friidrott”.

LÄS MER
Styrelsen
Nya förbundsstyrelsen presenteras

Under förbundsårsmötet i Uddevalla föregående helg valdes en ny förbundsstyrelse för Svensk Friidrott. De flesta är redan kända ansikten, men ett nytt tillskott valdes in.

LÄS MER
Årets Unga Ledare 3881
De är Årets Unga Ledare 2023

På Svensk Friidrotts förbundsårsmötet i Uddevalla fick Frida Hafström och Jack Forsberg ta emot priset och hyllas som Årets Unga Ledare. Ett pris som delats ut sedan 2020 för att lyfta unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten.

LÄS MER
Tim Och Marcus
Ansökan till Eldsjäl 2.0 öppen

Utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 vänder sig till unga ledare inom idrotten. Här får ett antal personer chansen att genomföra egna projekt genom stöttning av mentorer.

LÄS MER
Val På Årsmötet 2799
Ta del av förbundsårsmötet i efterhand

Den gångna helgen hölls förbundsårsmötet 2024 i Uddevalla och om du missade livesändningen kan hela mötet ses i efterhand. Under måndagen kommer dessutom en fyllig sammanfattning att publiceras på friidrott.se.

LÄS MER
Friidrott Logga 2
Rapport och dagordningar från förbundsstyrelsen

Förbundsårsmötet 2024 närmar sig och styrelsemötena duggar tätt. Nu kan du ta del av en rapport från styrelsemötet den 18 mars samt dagordningar för styrelsemötet 22 mars och det konstituerande mötet den 24 mars.

LÄS MER
Freja Andersdotter 1
Få grepp om årsmötet med Freja Andersdotter

Har du koll på hur ett årsmöte går till eller klurar du på vissa årsmötestermer som du inte förstår? Freja Andersdotter från Svensk Friidrotts centrala Ungdomskommitté berättar om hur ett årsmöte går till.

LÄS MER
Floraspelen 40M2
Skellefteås framgångsrecept med Nestléspelen

Tre tillfällen med olika karaktär och upplägg gav en fantastisk spridning och framgång för Skellefteå AIK när de arrangerade Nestléspelen. Vid första tillfället, 30 oktober, lockade de hela 150 deltagare som då fick chansen att prova friidrott i form…

LÄS MER
Para Karlstad
2024 – ett historiskt år för parafriidrotten

2024 kommer bli ett stort år för parafriidrotten. I år anordnas Virtus-EM, europamästerskap för personer med intellektuell funktionsnedsättning, i Sverige. I och med detta ärofyllda uppdrag samt en så stor tävling på hemmaplan kommer Svensk Friidrott…

LÄS MER
Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER
Start (1)
Låt din förening ta del av Folkspels miljoner

Det går att tjäna rejält med pengar till föreningen genom att sälja Folkspels lotter. Ikväll, onsdag, arrangeras Tresteget – en digital kväll med Svensk Friidrott och Folkspel och ni kan fortfarande anmäla er.

LÄS MER
Webbinarium Veteran
Är du nyfiken på Veteranfriidrott?

Veteranfriidrott är hetare än någonsin och många undrar hur och var man börjar. Häng med på ett webbinarium där vi berättar lite mer om Veteranfriidrott och Veteran-VM som arrangeras i Göteborg i sommar där alla, som fyllt 35 år, kan vara med.

LÄS MER
Logga Svensk Friidrott Kontakt
Här är alla nomineringar inför förbundsårsmötet 2024

Den siste januari löpte nomineringstiden ut inför förbundsårsmötet 2024. Här serveras en länk till hela listan med nomineringar och valberedningens ordförande Tomas Riste uppmanar Friidrottssverige att kontrollera så att allt ser korrekt ut.

LÄS MER
Toppbild Dopinglistan Swe 2024
Nu finns dopinglistan 2024 på svenska

Nästa års dopinglista, som gäller idrottare världen över, finns nu översatt till svenska och börjar gälla från och med 1 januari 2024. Den största nyheten är att substansen tramadol blir förbjuden inom tävling.

LÄS MER
Saik
We run, We walk - nu är vi igång!

Nu är vi igång med We run, We walk - Svensk Friidrotts initiativ under Musikhjälpen-veckan. Tack vare fantastiskt engagemang ute i landet har vi nu nästan 80 aktiviteter runtom i landet.

LÄS MER
Stenis
Stenmark har börjat med stavhopp – som 67-åring

Skidlegendaren Ingemar Stenmark har blivit friidrottare, 67 år gammal. Sedan i höstas tränar han stavhopp i Turebergs FK, med Jonas Asplund som tränare. "Det är helt fantastiskt att vara i en friidrottshall och träna", säger Stenmark.

LÄS MER
Werunwewalk
We Run, We Walk för Musikhjälpen – vinn ryggsäckar!

Hjälp oss att hjälpa – genom att lägga upp en aktivitet som syns på vår karta där alla har möjlighet att ta del under vecka 50. De flesta har redan en inplanerad aktivitet under veckan, lägg upp den och gör det till en härlig prova på-aktivitet.

LÄS MER
Publik 4071 (1)
Om väskförbud vid större evenemang

Den 1 november meddelade Polismyndigheten att ett väskförbud införs på större evenemang, ett beslut som fattats utifrån den höjda terrorhotsnivån i Sverige. "Merparten av vår verksamhet kommer inte att beröras, men vi har säkerligen arrangemang som k…

LÄS MER
Unga Ledare 2022 1928
Nominera till Årets unga ledare

Årets Unga Ledare är en utmärkelse som har delats ut sedan 2020. Med utmärkelsen vill Svensk Friidrott lyfta fram unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten. Nu är det dags att nominera till Årets unga ledare 2023.

LÄS MER
Max
Ska åka landet runt för att höja parafriidrotten

I höst inleds Svensk Friidrotts nya satsning ”Pararesan”. Tillsammans med föreningar, Parasport Sverige, RF/SISU-distrikt, kommuner och skolor drar förbundet i gång en offensiv för att få in fler personer med funktionsnedsättning runtom i landet in i…

LÄS MER
Lundsbrunn1
Söndagsvandringen hos VK Lundsbrunn lockade 161 personer

Kinnemilsvandringen är ett återkommande arrangemang tjugo söndagar per år som lockar mellan 100 och 300 personer att vandra fem eller tio kilometer på olika platser runt om i Skaraborg. Svensk Friidrotts gång- och vandringsansvariga Rickard Eriksson…

LÄS MER
Svfr Ung Märke 1 (1)
Ungdomsmärket – nu med gång

Ett bra sätt uppmärksamma ungdomarnas prestationer från året är genom Ungdomsmärket. Det finns märken för alla åldrar, från barn upp till 17 år. Alla grenar för ungdomar har tre resultatnivåer: brons, silver och guld. Sedan april 2023 är gång och van…

LÄS MER
Siv Och Ungdomar 1
Ungdomar tog chansen att testa gång

Sedan april 2023 är gång och vandring en del av Svensk Friidrott. Under Norrlandsmästerskapen 16–17 september gjorde därför Norra Norrland en insats för att distriktets föreningar skulle få bekanta sig med just den nya friidrottsgrenen gång.

LÄS MER
Forbundsdomare
Snart dags för vår högsta nationella domarutbildning

Svensk Friidrotts förbundsdomarkurs 2023 kommer att genomföras på Quality Hotel 11 i Göteborg den 18–19 november. Kursen vänder sig till regelkunniga och erfarna domare och fokuserar särskilt på grenledarens roll vid arenatävlingar i friidrott.

LÄS MER
David Proejkt 1
Ny omgång av YALA i mål

Youth Athletics Leader Academy (YALA) är ett utbildningsprogram för unga ledare 15–25 år och drivs av Svensk Friidrotts Ungdomskommitté. Nu är tredje omgången i mål. "Min tid med YALA var väldigt givande och att det öppnade upp många nya dörrar för m…

LÄS MER
WA Logga
Nu finns nya uppdrag att söka hos World Athletics

Svensk Friidrott har som mål att ha en bred och stark representation i olika internationella forum och vill därför både inspirera och uppmuntra till intresseanmälningar och ansökningar när möjlighet ges.

LÄS MER
Kraftmatningen
Finalklart i Kraftmätningen 2023

I årets upplaga av Kraftmätningen deltog totalt 52 lag, varav 36 mixade lag, två rena pojklag och 14 flicklag. Mellan maj och juli genomfördes 16 kvaltävlingar där nu finallagen står klara.

LÄS MER
Intern
Nya uppdrag att söka hos World Athletics

Svensk Friidrott har som mål att ha en bred och stark representation i olika internationella forum och vill därför både inspirera och uppmuntra till intresseanmälningar och ansökningar när möjlighet ges.

LÄS MER
Ambulator Logga Bakgrund
MF Ambulator är på frammarsch

Sedan tidigare i våras är Svenska Gång- och Vandrarförbundet en del av Svensk Friidrott. Marschföreningen Ambulator är en av de nytillkomna föreningarna i friidrottsfamiljen, men har under en lång tid tillhört SGVF, även om de till i år gjort en nyst…

LÄS MER
Johan Storåkers
Ordförande Johan Storåkers: ”Rörelsen har alltid rätt”

Svenska friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers skriver i sin maj-krönika om den mötesstruktur och de beslut som fattas under året och som för arbetet inom rörelsen framåt. Finns det anledning att utveckla den strukturen, och i så fall hur?

LÄS MER
Ljungby Friidrott
Kraftmätningen: kvalstart i helgen

Årets kvalperiod för Kraftmätningen startar nu till helgen. Under maj till början av juni kommer ett 40-tal föreningar delta i lagtävlingen. Först ut är Ljungby FIK som deltar med ett flicklag.

LÄS MER
Trail1
Prova-på-kvällar ökar intresset för traillöpning

Två föreningar i Stockholmsområdet, Täby och Lidingö, har just fått testa traillöpning för att lyfta intresset för grenen. Och här kan vi dela med oss av lite tips från elitlöparen Charles Sörman till alla som vill prova på.

LÄS MER
Intern
Flera möjligheter att arbeta internationellt med friidrott

Det som sker i friidrotten internationellt påverkar Svensk Friidrott. Internationella kommittén uppmuntrar nu personer som på ett eller annat sätt är knutna till Svensk Friidrott att visa intresse för internationella uppdrag, ideella såväl som profes…

LÄS MER
Start
Svensk Friidrott del av storsatsning på inkluderingsarbete

Idrottsrörelsen förstärker insatserna för att nå fler barn och ungdomar i idrottssvaga områden. 15 specialidrottsförbund deltar i satsningen och Svensk Friidrott är en aktiv part. "Det här är ett mycket angeläget arbete", säger generalsekreterare Ste…

LÄS MER
Play True Day Sajt
Play True Day

WADA bjuder in hela idrottsrörelsen att visa sin support för en dopingfri idrott genom deras årliga digitala kampanj i sociala medier – Play True Day! Föreningar och aktiva kan uppmärksamma dagen tillsammans och var med i världens största team som sp…

LÄS MER
AE670F29 76A0 4EDC BC1C A9A36346FE60
Linnémarschen – med deltagare från 23 länder

Linnémarschen i Borås är en av Sveriges största vandringar som årligen lockar upp till 4 000 deltagare. Den 22–23 april är det dags för årets Linnémarsch och för arrangörskapet står Hestra IF som huvudarrangör tillsammans med IK Ymer som medarrangör.

LÄS MER
UK 2023
Nya ledamöter i Ungdomskommittén på plats

Under förbundsårsmötet i helgen välkomnades tre nya ledamöter in i Ungdomskommittén. Personerna som nu tar plats i Ungdomskommittén är Amanda Bladh och Noah Bucht, båda från Hammarby Friidrott, samt David Landeklint från IF Göta Karlstad.

LÄS MER
Kungsholmen
Ideella föreningar slipper kostnader vid omskyltning vid lopp

Problemen med stora kostnader som i dagsläget skapas av regelverket för evenemang på statliga vägar verkar närma sig en lösning. Idag överlämnar Trafikverket en utredning där myndigheten föreslår att ideella föreningar inte ska betala för exempelvis…

LÄS MER
Miniorlandslaget
Miniorlandslaget har hittat till Västerås

Miniorlandslaget – ett projekt som drivs av Atea tillsammans med Svensk Friidrott – har nu också landat i Västerås. Projektet fokuserar främst på att få fler barn i idrottssvaga områden i rörelse.

LÄS MER
Kvinnodagen Sajt
Vi uppmärksammar 8 mars

Idag, den Internationella kvinnodagen, vill Svensk Friidrott hylla och lyfta friidrottens alla kvinnliga ledare. På våra sociala medier lyfter vi några av dessa ledare ett videoklipp.

LÄS MER
Hugo Levin
Nominera till Hugo Levin-priset 2023

Nominera en ung idrottsledare du anser visat på stort engagemang och inspirerade ledarskap. Sedan 2014 prisas en idrottsledare per år till minne av idrottsmannen Hugo Levin.

LÄS MER
Landslagets Friidrottsskola
Nyheter kring Landslagets Friidrottsskola

Konceptet Landslagets Friidrottsskola har funnits sedan 2018 och är ett samarbete mellan Craft, Unisport och Svensk Friidrott. Nu släpper Landslagets Friidrottsskola ett par nyheter inför sommarens friidrottsskolor 2023.

LÄS MER
Lok Stod
LOK-stödet förändras

I förra veckan gick Riksidrottsförbundet ut med att nya regler för LOK-stöd införs. Syftet med förändringarna är att få fler barn och unga engagerade och på så sätt stanna kvar inom idrottsrörelsen. De nya LOK-stödsreglerna gäller från 1 juli 2023.

LÄS MER
Torshalla Ocr
Utveckla friidrottsskolan med projektstöd IF

Projektstöd IF finns för att hjälpa föreningar utvecklas inom områden där idrotten totalt sett inte når hela vägen. Under 2022 och nu även 2023 går det att ansöka om idrottsmedel kopplat till friidrottsskolan. Eskilstuna FI är en förening som nyttjat…

LÄS MER
Ungdomskommitten Rekrytering
Ungdomskommittén söker nya ledamöter

Sedan 2005 har ungdomskommittén fyllt en viktig funktion i Svensk Friidrott genom att stötta unga ledare och ge unga en röst i Svensk Friidrotts organisation. Nu är ansökningsperioden öppen för nya ledamöter till ungdomskommittén.

LÄS MER
Karin Torneklint Toralf Nilsson
Torneklint nominerad till SOK:s styrelse

Svenska Friidrottsförbundet nominerar Karin Torneklint till Sveriges Olympiska Kommittés styrelse och föreslår samtidigt nyval av Toralf Nilsson till styrelsen för Riksidrottsförbundet/SISU.

LÄS MER
Uif F17 900
Nytt gällande resultatrapportering

Ett intensivt tävlingsår är på väg mot sitt slut och med det följer viktig information till alla tävlingsarrangörer inför 2023: antalet resultatlistor i Excel-format måste minska. Lösningen är att använda tävlingsadministrationsprogram även på små tä…

LÄS MER
Arsrapport (1)
Årsrapportsdags för alla föreningar inom Svensk friidrott

För att Friidrottsförbundet ska kunna utveckla verksamheten och följa upp verksamheten är det viktigt att alla föreningar lämnar in en årsrapport. Den 9 januari blir det möjligt att lämna in årsrapporten för 2022 och här är all information ni behöver…

LÄS MER
Styrelseförslag om samgående

För drygt tio år sedan var frågan om ett samgående mellan Svenska Friidrottsförbundet Svenska Gång- och vandrarförbundet uppe på årsmötet, den gången röstades förslaget ner med liten marginal. Senaste året har frågan väckts igen.

LÄS MER
Ungdomar som hejar under en friidrottstävling.
Kraftmätningsfinalen till IFK Lidingö

Med knapp en månad kvar av friidrottsåret 2022 är planering inför 2023 i full gång. Nu står det klart att det blir IFK Lidingö som arrangerar finalen av Kraftmätningen 2023.

LÄS MER
Julia Henriksson och Joel Bengtsson
Flera spännande klubbövergångar inför nästa år

För några veckor sedan publicerades listan för årsskiftesövergångarna inför 2022/2023 och i dag, 15 november, träder övergångarna i kraft. Bland de som kommer representera nya klubbar inför kommande säsong märks Julia Henriksson och Joel Bengtsson.

LÄS MER
Aterstartsstod
Nu går det att söka återstartsstöd för motionslopp

Många motionslopp tappade deltagare under pandemiåren, och nu finns det möjlighet att få ekonomiskt stöd för att få tillbaka deltagarna igen. Här hittar du det du behöver veta om Back on track – återstartsstöd för motionslopp.

LÄS MER
Upsala
Klart för final i Kraftmätningen!

I årets upplaga av Kraftmätningen deltog totalt 47 lag, varav 36 mixade lag, tre rena pojklag och åtta flicklag. Av alla de lag som deltog var det åtta sammanslagna lag. IFK Göteborg hälsar nu välkomna till 2022 års final.

LÄS MER
Folkspel
Över tre miljoner till friidrotten

Nu summerar Folkspel 320 nya överskottsmiljoner till föreningslivet. Svensk friidrott har tjänat drygt 3,3 miljoner kronor genom sin försäljning av Bingo- och Sverigelotter, bara senaste året.

LÄS MER
Yala
YALA 2022–2023 är igång

Youth Athletics Leader Academy (YALA) är ett utbildningsprogram för unga ledare 15-25 år och har genomförts två gånger. Nu har tredje omgången dragit igång med 12 deltagare till start.

LÄS MER
Www
Nya hemsidor för friidrottsföreningar – några tips

Svenska Friidrottsförbundet vill härmed påminna om att alla föreningar som har IdrottOnline-hemsidor måste ha ny hemsida på plats senast 31/12. Här kan du läsa om några hemsideslösningar och ta del av erbjudanden riktade till friidrottsföreningar.

LÄS MER
Laget från Hammarby IF
Seger till Hammarby IF i Kraftmätningen

Det blev Stockholmslaget Hammarby IF som tog hem segern i mixklassen när finalen av Kraftmätningen genomfördes. På Ullevis banor fick publiken även se FIK Färjestaden/Högby IF ta hem ett imponerande guld i debuten.

LÄS MER
Gefle IF
Till helgen: Final i Kraftmätningen 2022

Under lördag och söndag ska årets upplaga av Kraftmätningen genomföras. Under två heldagar på Ullevi i Göteborg ska de bästa klubblagen i Kraftmätningen avgöras i klasserna: mix, pojk- och flickklass.

LÄS MER
Anna Bengtsson, Södra Svealands friidrottsförbund och Madde Olsson, IF Göta Karlstad.
Svensk Friidrott i nytt samarbete med Fritidsbanken

I början av sommaren beviljades Svensk Friidrott fortsatt idrottsmedel från Riksidrottsförbundets projektstöd SF skolsamverkan. Nu startar Svensk Friidrott samarbete med Fritidsbanken för att möjliggöra samverkan med skolan och nå fler.

LÄS MER
Friidrottsforum i samband med Friidrotts-SM
Fortsatt arbete för ökad delaktighet

Svensk Friidrott arbetar för att bedriva en verksamhet som präglas av glädje, gemenskap och trygghet. Under 2022 har vi uppdaterat policyn för friidrottare med transerfarenhet så att nu även tävling för elit- och veteranverksamhet inkluderas.

LÄS MER
Nestle
Nya tävlingsformer gav höga betyg

Nestléspelen är en miniserie aktiviteter för barn upp till 12 år. Med Nestléspelen får barn testa på olika typer av tävlingsformer inom friidrott och Örbyhus IF är en förening som hakat på konceptet.

LÄS MER
Kraftmätningen 2
Kraftmätningen i full gång

Ungdomstävlingen Kraftmätningen har nu avverkat 12 av 16 kvalomgångar. I den mixade klassen hittar vi just nu Hässelby SK i täten följt av Hammarby IF och IFK Göteborg.

LÄS MER
Wa
WA uppmärksammar miljöveckan i Sverige

Förra veckan berättade vi om det miljöarbete som både Svensk Friidrott och World Athletics har inlett och om den kampanj WA lanserade i samband med Stockholm+50. Innevarande vecka har WA publicerat en artikel om de olika aktiviteterna och åtagandena.

LÄS MER
Solleftea
Norrlandsmästerskapen till Sollefteå GIF

I förra veckan presenterades arrangörer för 13-14 åringarnas Svealands och Götalandsmästerskap. Nu står det klart att det blir Sollefteå GIF som arrangerar Norrlandsmästerskapen. Mästerskapet arrangeras 3-4 september på Nipvallen i Sollefteå.

LÄS MER
Cali
Kriterier och bevakningstävlingar inför JVM

Utomhussäsongen är igång och flera landslagsaktuella juniorer har redan visat framfötterna. "Jättekul att se en riktigt hög nivå redan i början av sommaren", säger juniorlandslagsledaren Mikael Wennolf. Här tydliggörs vad som gäller inför JVM.

LÄS MER
Regler 2022
Regelboken 2022 klar!

2022 års upplaga av Svensk Friidrotts Tävlingsregler för friidrott publiceras i dag som pdf-fil här på friidrott.se och skickas samtidigt till tryckeri, för att inom ett par veckor dyka upp i SISU Förlags webbshop.

LÄS MER
Nominera till Hugo Levin-priset 2022

Nominera en ung idrottsledare du anser visat på stort engagemang och inspirerade ledarskap. Sedan 2014 prisas en idrottsledare per år till minne av idrottsmannen Hugo Levin.

LÄS MER
Sammanfattning av senaste styrelsemötet publicerad

På Svenska Friidrottsförbundets senaste styrelsemöte utsågs de vice ordförandena och dessutom klubbades en ändring av dopingregler vid svenska rekord. En av flera informationspunkter handlade om ny text i regelboken gällande transpersoner.

LÄS MER
Idrottshjälpen – ansök senast 30 maj

Idrottshjälpen instiftades ifjol av Stiftelsen Aktiv Skola. Hit kan såväl enskilda föreningsmedlemmar, aktiva som vårdnadshavare i föreningar vända sig och ansöka om bidrag.

LÄS MER
Kraftmätningen
Kvalupplägg Kraftmätningen 2022

Inför sommarens kvalomgång av Kraftmätningen har vi samlat in svar på hur föreningar anser att kvalet borde genomföras. Beslutet har därför landat i en mix av regionala och lokala kval.

LÄS MER
Se över redskapsboden före 30 april!

Föreningar har genom återstartsstödet Back on Track möjligheten att köpa in redskap/material från Unisport upp till ett värde av 10 000 kronor. Inköpen görs också utifrån en generell rabatt om 25 procent.

LÄS MER
Eva Lisa Holtz Arena
Eva Lisa Holtz Arena i Karlstad invigd

Betydelsen av våra inomhushallar kan inte överskattas och i går slogs dörrarna upp till ytterligare en. Cirka 800 personer fanns på plats när Karlstads kommun och IF Göta tillsammans invigde Eva Lisa Holtz Arena.

LÄS MER
Friidrottens Spelregler BILD NYHET
Nu finns Friidrottens spelregler – vår egen uppförandekod

Friidrottens spelregler är Svenska Friidrottsförbundets uppförandekod och anvisningar till vår värdegrund. Här hittar du våra ställningstaganden inom områden som vi anser behöver belysas i det pågående arbetet för trygga friidrottsmiljöer.

LÄS MER
Resultatlista
Är alla resultatlistor inskickade?

Inomhussäsongen övergår i utomhussäsong och med anledning av det ber vi alla tävlingsarrangörer kontrollera att alla resultatlistor är inskickade.

LÄS MER
Tel
Svensk Friidrott nås inte längre på 010-nummer

Tidigare har många medarbetare inom Svensk Friidrott nåtts på ett 010-nummer, men så är inte längre fallet. Får du inte tag på den du söker – besök vår kontaktsida för att hitta aktuellt telefonnummer.

LÄS MER
Grafisk Manual
Uppdaterad grafisk profil

Svensk Friidrotts grafiska profil har uppdaterats. Nio nya distriktslogotyper har tillkommit, en översyn har gjorts av komplementsfärgerna och ett antal grafiska mönster har adderats.

LÄS MER
Turbergs FK Kraftmätningen 17 År
Nya rekord i Kraftmätningen 17 år

Under 2020 och 2021 valde vi att ställa in Kraftmätningen 17 år på grund av pandemin. Efter två års väntan fick arrangörsföreningen Turebergs FK äntligen hälsa lagen välkomna till Sollentuna.

LÄS MER
Johan Storåkers
Johan Storåkers omvald som ordförande

Johan Storåkers sitter kvar som ordförande för Svensk Friidrott. Det står klart efter lördagens förbundsårsmöte. "Nu hoppas jag att vi framåt kan hitta vägar för en större enighet och att vi kan samlas för vår idrotts utveckling", säger Johan.

LÄS MER
Webbinarier och övrigt material inför förbundsårsmötet

På lördag klockan 09.00 är det dags för Svensk Friidrotts förbundsårsmöte, vilket även i år kommer att hållas digitalt. Här hittar du de förberedande webbinarier som hållits tidigare i veckan liksom länkar till övrigt material.

LÄS MER
Fam22
Öppet brev från Per Jutterström till Svensk Friidrott

Per Jutterström, delegat vid stundande Förbundsårsmöte, har skrivit ett öppet brev till Svensk Friidrott med underrubriken ”Svensk Friidrotts framtid – makt, tystnad och vänskapskorruption”. Här hittas brevet i sin helhet.

LÄS MER
Steven Lelham Atsaeoee8nk Unsplash (2)
Verktyg för ökad trygghet (1)

Att barn, unga och vuxna känner sig trygga inom friidrotten är fundamentalt för vår verksamhet. Som förening finns det några sätt som du enkelt kan komma igång.

LÄS MER
Verktyg för ökad trygghet

Att barn, unga och vuxna känner sig trygga inom friidrotten är fundamentalt för vår verksamhet. Som förening finns det några sätt som du enkelt kan komma igång.

LÄS MER
SFIF Jämställd
En vecka för jämställdhet

Inom Svensk Friidrott arbetar vi för jämställdhet och jämlikhet på alla nivåer. Vi vill vara med och bidra till ett samhälle där alla, oavsett kön eller könsidentitet, har samma rättigheter och möjligheter. I dag startar en vecka för jämställdheten.

LÄS MER
Komm Annons
Svensk Friidrott söker en kommunikatör

Är du en vass skribent? Gillar du friidrott? Har du vana av att jobba med rörligt material och sociala medier? Fredag 25 mars är sista ansökningsdag för ett mycket spännande jobb!

LÄS MER
Blagula Friidrottshjartat
Friidrottshjärtan för Ukraina

Friidrottens tankar finns hos befolkningen i Ukraina och behoven i landet är stora. Därför tar Friidrottssverige nu ett gemensamt initiativ för att visa stödet i handling.

LÄS MER
FGP Karlstad 26
Fler områden för återstartsstöd

Inom ramen för Back on track kan föreningar som är medlemmar i Svensk Friidrott ansöka om pengar inom fem områden. Inom varje område finns en viss pott pengar allokerad.

LÄS MER
Bild 4
Registrera föreningens friidrottsskola

Nytt år och dags för att planera inför sommarens friidrottsskola. Likt tidigare år vill vi att ni registrerar er via enkät nedan så att vi har koll på landets alla friidrottsskolor.

LÄS MER
Restriktionerna lyfts 9 februari

Regeringen meddelade idag att samtliga restriktioner kopplade till covid-19 lyfts från den 9 februari. Det innebär en mer normal föreningsvardag och möjlighet för friidrotten att bjuda in till och delta i tränings- och tävlingsverksamhet som vanligt.

LÄS MER
Vem vill ni se i en framtida disciplinnämnd?

Inför Förbundsårsmötet har styrelsen lagt fram ett förslag om införande av en disciplinnämnd. Nu vill valberedningen ha rörelsens hjälp för att hitta bästa möjliga bemanning.

LÄS MER
Till alla långloppsarrangörer

För 2022 gäller nya rutiner för rapportering av långloppsresultat utanför arena men det är inga stora förändringar, om än viktiga.

LÄS MER
Rekommendationer/information ny hemsida

Från och med den 1 januari 2023 tillhandahåller RF inte längre någon hemsideslösning via IdrottOnline. Här kommer information och rekommendationer till landets friidrottsföreningar.

LÄS MER
Para HSK 2
Webbinarium Parafriidrott

Parafriidrotten har sedan 1 januari 2022 flyttat in hos Svensk Friidrott. Välkomna att lyssna och inspireras kring vad inkluderingen innebär, hur fungerar parafriidrotten och kan föreningar starta upp verksamhet?

LÄS MER
Utbildning
Ny årsrapport för föreningar

Den 18 januari hade föreningsavdelningen ett webbiniarum kring föreningsservice och lanseringen av den nya årsrapporten som kommer att bli obligatorisk för samtliga medlemsföreningar. Se webbinariet i efterhand!

LÄS MER
OCR genrebild
Webbinarium: OCR-nyheter 2022

Få insyn i hur OCR-året 2022 ser ut. Måndagen 31 januari kl. 18.00 bjuder Svensk Friidrott in till webbinarium där tävlingskalendrar, landslagsledare och RM står på schemat bland annat.

LÄS MER
Här är alla nomineringar inför Förbundsårsmötet

I slutet av mars är det dags för Förbundsårsmötet och den 15 januari var deadline för att nominera kandidater till styrelsen, lekmannarevisorer och/eller kandidater till disciplinnämnden. Här ser ni alla nomineringar.

LÄS MER
Stavlängdhopp Hanvikens SK
Målet: Ett varierat tävlingsutbud

Trots att tävlingsverksamheten begränsades under 2021 gjorde många föreningar sitt yttersta för att erbjuda tävlingar när situationen tillät. En sådan förening är Hanvikens SK som arrangerade 16 tävlingar för barn och ungdomar under året.

LÄS MER
Corona
Svensk Friidrotts coronariktlinjer från 12 januari

Spridningen av coronasmittan ökar kraftigt, läget inom sjukvården är ansträngt och den 12 januari införs nya åtgärder. Här presenteras Svensk Friidrotts riktlinjer för träning och tävling som gäller tills vidare.

LÄS MER
Karin Torneklint (1)
Karin Torneklint blir generalsekreterare för EPOS

I somras gick flera av landets största och mest framgångsrika klubbar och förbund samman i nätverket EPOS (Equality in memory of Per O Sundström). Nu står det klart att Karin Torneklint går in som generalsekreterare för satsningen.

LÄS MER
Vad klubbades på styrelsemötet i november?

Vilka möjliga styrelseförslag finns inför vårens Förbundsårsmöte? Vilka områden har identifierats som särskilt intressanta då det handlar om att över tid generera nya och hållbara intäkter till Svensk Friidrott?

LÄS MER
Viktoria Karlsson
Parafriidrotten en del av Svensk Friidrott från 2022

Från den 1 januari välkomnar Svensk Friidrott parafriidrotten, som tidigare har tillhört Parasport Sverige. Arbetet med övertagandet har pågått i två år och det blir startskottet för att göra friidrotten tillgänglig för fler.

LÄS MER
Norrtälje Text
Repetera tävlingsregler för barn

Inne i december har inomhussäsongen dragit i gång för en del barn och unga. Som en påminnelse till föreningar som arrangerar tävlingar för barn 11 år och yngre kommer här en kort sammanfattning av de regler som gäller.

LÄS MER
Nominera ungdomsledare till stipendium

Varje år delar Per Skårmans Stiftelse ut stipendium till en person eller ett kollektiv av personer som visat mycket goda resultat som ungdoms- eller paraidrottsledare och som har potential att utvecklas vidare.

LÄS MER
Genrebild start långlopp
Till alla långloppsarrangörer (1)

I arbetet med att förenkla och effektivisera resultatöverföringen för långloppsarrangörer till friidrottsstatistik.se har en specifikation tagits fram som gäller alla långlopp som använder tidtagningsprogram.

LÄS MER
Utlysning av Svealands och Götalands ute

Från och med 1 januari 2022 delas Svensk Friidrotts regionala organisation in i färre distrikt. Det som nu är 23 distrikt blir 9. Nu utlyser vi arrangörer för Svealandsmästerskapen och Götalandsmästerskapen utomhus 2022.

LÄS MER
Kraftmätningen: Ansök om final

Nu öppnar möjligheten att ansöka om finalarrangemanget av Kraftmätningen utomhus 2022. Finalen arrangeras under två dagar, 3-4 september 2022.

LÄS MER
Omrade1
Vad behövs för att din förening ska utvecklas?

STRATEGI 2025. Föreningen som organisationsform utmanas i dag. För att attrahera och behålla fler i friidrottsföreningarna krävs moderna miljöer, anpassade efter dagens samhälle och människors behov. Hur ser era behov ut framåt?

LÄS MER
Ny Strategi Toppbild
Var med och forma framtidens friidrott!

Den här veckan landar ett paket i brevlådan hos Sveriges samtliga friidrottsföreningar. Implementeringen av Strategi 2025 är i gång och det är tillsammans som vi formar framtidens friidrott. Vad är viktigast att utveckla för din förening?

LÄS MER
Föreningsrabatt på träningsutrustning

Friidrottens materialpartner Unisport krokar arm med konceptet "Back on track" genom att erbjuda friidrottsföreningar 25 % rabatt på hela sortimentet av träningsutrustning.

LÄS MER
Arrangörer klara för Regionsmästerskapen inne 2022

Från och med 1 januari 2022 delas Svensk Friidrotts regionala organisation in i färre distrikt. Det som tidigare varit 23 distrikt blir 9. En tävlingsform som kan komma att påverkas av omstruktureringen är regionsmästerskapen.

LÄS MER
Nominera Årets unga ledare!

Årets Unga Ledare är en utmärkelse som har delats ut sedan 2020. Med utmärkelsen vill Svensk Friidrott lyfta fram unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten.

LÄS MER
Nya avgifter 2022

Under det försenade årsmötet 2020 (genomfördes digitalt den 4 oktober pga pandemin) beslutade årsmötet att bifalla styrelsens förslag om höjning av avgifter till verksamhetsåret 2022.

LÄS MER
Friskis
Senaste nytt om Friskis&Svettis-dialogen

Dialogen med Friskis&Svettis fortsätter och ambitionen från Svenska Friidrottsförbundets sida är att även framledes ha en samverkan. Nu kan du ta del av en rapport från Svenska Friidrottsförbundets senaste styrelsemöte.

LÄS MER
Karint
Torneklint hyllas internationellt för sina insatser

Under torsdagen mottog avgående förbundskapten Karin Torneklint European Athletics utmärkelse Golden Pin. ”Jag är stolt över priset men också ödmjukt tacksam då det i första hand är aktiva och tränare som gjort det möjligt”, säger Karin.

LÄS MER
Sthlm Marathon Startbild
Viktig information till långloppsarrangörer

Antalet långlopp utanför arena blir fler och fler i takt med att samhället återgår till ett normalläge efter pandemin. I nuläget saknas dock en rad resultatlistor på friidrottsstatistik.se så se till att skicka in dem så snart som möjligt.

LÄS MER
Övergång i samband med tävlingsårsskifte

Övergång till annan förening skall normalt ske i samband med tävlingsårsskifte. Anmälan om övergång skall göras på särskild blankett som fullständigt ifylld skall insändas till SFIF senast den 15 oktober.

LÄS MER
Övergång i samband med tävlingsårsskifte (1)

Övergång till annan förening skall normalt ske i samband med tävlingsårsskifte. Anmälan om övergång skall göras på särskild blankett  som fullständigt ifylld skall insändas till SFIF senast den 15 oktober.

LÄS MER
Trio Styrelsen
Trio tar plats i RF/SISU-råd

Tre ledamöter i Svenska Friidrottsförbundets styrelse tar plats i centrala råd inom RF/SISU. ”Goda nyheter! Svensk Friidrott vill vara en aktiv part inom många olika områden i den svenska idrottsfamiljen”, säger generalsekreterare Stefan Olsson.

LÄS MER
I dag hävs coronarestriktionerna – ”En glädjens dag!”

Från och med i dag hävs alla coronarestriktioner. ”En glädjens dag! Nu kan vi återigen träna, tävla och leva friidrott som vi vill”, säger generalsekreterare Stefan Olsson, som samtidigt betonar vikten av att fortsatt följa de allmänna råden.

LÄS MER
Sven Gärderud
Tack för allt, Sven

I dag skulle Sven Gärderud ha fyllt 100 år, men istället för att fira får vi sörja att en stor idrottsledare har gått ur tiden. Lidingöloppets initiativtagare somnade in i lördags, samma dag som det 57:e 30-kilometersloppet avgjordes.

LÄS MER
Seminarium: Hur mycket måste man träna för att bli bra?

I samband med öppningen av TCS Lidingöloppsveckan 24/9 arrangeras Cross Country Conference – ett seminarium för och med tränare, forskare och aktiva inom uthållighetsidrott. Årets tema: Volymträning då och nu – dagens löpträning om man vill bli bra.

LÄS MER
Missa inte SM-tipset!

I samband med helgens Friidrotts-SM i Borås finns det möjlighet att delta i SM-tipset – en tävling där man tippar vinnare i varje gren.

LÄS MER
IFK Helsingborg
Klart för final i Kraftmätningen - Täby arrangerar

Mellan maj och juli genomfördes 27 kvaltävlingar i Kraftmätningen där totalt 57 lag deltog. Efter lättade restriktioner för idrottsevenemang står det nu klart att finalen kan genomföras gemensamt på en plats likt tidigare år.

LÄS MER
Nestléspelen
Nestléspelen igång - får höga betyg

Efter en vinter och vår med hårda restriktioner börjar livet gå tillbaka till det normala. Barn- och ungdomar tillåts återigen att tävla och då anmäler sig fler föreningar till Nestléspelen.

LÄS MER
Thumb Y9vdrev7 003
TV: Inspireras till rörelse med Tilde Johansson

I slutet av sommaren 2020 lanserade Svensk Friidrott och livsmedelsproducenten Nestlé konceptet Nestléspelen. Nestléspelen bygger på att hjälpa friidrottsföreningen att arrangera enkla, varierade aktiviteter för barn under 11 år.

LÄS MER
Kompensationsstöd och återstartsstöd fördelat

Svenska Friidrottsförbundet, inklusive Friskis&Svettis, tilldelas 11 miljoner kr i återstartsstöd. Samtidigt meddelas att 45 friidrottsföreningar totalt får 2 miljoner i kompensationsstöd. För samma period kompenseras motionslopp med 9 miljoner.

LÄS MER
Nya riktlinjer publicerade – kan träda i kraft 1 juli

Med stor sannolikhet kommer nuvarande restriktioner med anledning av coronapandemin att mildras den 1 juli. För att ge arrangörer så god tid som möjligt publicerar Svensk Friidrott i dag de riktlinjer som troligen träder i kraft torsdag nästa vecka.

LÄS MER
Veckans grenar drar igång igen

Svensk Friidrott återlanserar förra årets Veckans grenar - ett smittsäkert tävlingskoncept för alla föreningar nu när alla aktiva välkomnas tillbaka till arenorna 1 juni.

LÄS MER
800 Tureberg
Kraftmätningen i full gång (1)

Under två veckors tid har kvalperioden för Kraftmätningen varit öppen. Sedan dess har nio föreningar deltagit med varierat antal startade lag. Inne i juni månad väntar åtminstone 19 kvaltävlingar runt om i landet innan kvalomgången avslutas i juli.

LÄS MER
Reflektioner efter RIM

Den gångna helgen genomfördes Riksidrottsmötet, RIM, och här kommenterar svensk friidrott ett par av de beslut som fattades.

LÄS MER
Målgång ASN6289 (1)
Nya riktlinjer från 1 juni

Från och med tisdag 1 juni lättas vissa coronarestriktioner och Svensk Friidrott har nu publicerat de riktlinjer som gäller med start tisdag nästa vecka.

LÄS MER
Viktiga vägval väntar på RIM

Till helgen är det dags för Riksidrottsmötet. Här får du koll på de viktigaste mötespunkterna på dagordningen. ”Årets RIM kan bli ett av de mest intressanta på många år”, säger Svenska Friidrottsförbundets ordförande Johan Storåkers.

LÄS MER
Aktiv Skola – Idrottshjälpen

I Sverige lever ungefär 186 000 barn i ekonomisk utsatthet. Med anledning av detta har Aktiv Skola instiftat "Idrottshjälpen", för att göra det möjligt att ansöka om ekonomiskt stöd för barn och ungdomar upp till 16 år.

LÄS MER
Tävlingar – snart tillgängliga för fler

Med nuvarande restriktioner stryks resultaten för de aktiva födda tidigare än 2002 som tävlat utan klarade elitkvalgränser eller dispens. Inom kort går Svensk Friidrott ut med vad som gäller från 1 juni och framåt.

LÄS MER
Vårruset
Webbinarium 11 maj - Uppstart motionslopp

Vill du veta mer om motionsloppen som snart drar igång igen? Då får du inte missa webbinariet "Uppstart motionslopp" som äger rum 11 maj. Det krävs ingen anmälning för att delta.

LÄS MER
Så kan tävlingar för barn och unga arrangeras

Den 28 april infördes en ändring i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19 som gör det möjligt för personer som är födda 2002 och senare att tävla.

LÄS MER
Stina Hedvall10stina Hedvall10
Eldsjäl 2.0 - Aktivas råd i Växjö

Sedan hösten 2020 har Eldsjäl 2.0, ett samarbete mellan RF och Folkspel som vänder sig mot unga ledare inom idrotten varit igång där utvalda ledare från olika idrotter förverkligar sina projekt genom stöttning av mentorer.

LÄS MER
Arsmote15arneljungqvistl
Vi gratulerar: Arne Ljungqvist 90 år

Idag den 23 april 2021 gratulerar Svensk Friidrott en av sina historiskt mest framstående och inflytelserika ledare – Arne Ljungqvist – som fyller 90 år! Läs mer genom att klicka på rubriken.

LÄS MER
Blaguldrakt49arneljungqvist
Arne Ljungqvist 90 år

Han var en talangfull höjdhoppare som avslutade elitsatsningen redan som 21-åring för att som 41-åring lockas tillbaka till friidrotten med en styrelsepost - vilket blev starten på en fyra decennier lång exceptionell internationell ledarkarriär.

LÄS MER
Löparbana DSC 1000
Förlängda restriktioner

Regeringen meddelade igår att restriktionerna i samhället ligger kvar till 17 maj. Detta innebär att läget förblir oförändrat för idrotten och friidrottens riktlinjer förlängs därför till samma datum.

LÄS MER
IK Orient
Så växte IK Orient under 2020

Uddevallaföreningen IK Orient har under de senaste fem åren arbetat med att bygga en bred bas. Idag satsar föreningen på att erbjuda en aktiv livsstil för hela familjen.

LÄS MER