Annons

Annons

Aktiv Skola – Idrottshjälpen

I Sverige lever ungefär 186 000 barn i ekonomisk utsatthet. Med anledning av detta har Aktiv Skola instiftat "Idrottshjälpen", för att göra det möjligt att ansöka om ekonomiskt stöd för barn och ungdomar upp till 16 år.

Aktiv Skola har sedan 2015 jobbat för att förbättra villkoren i den svenska skolan, och att barn och unga ska röra på sig mer är en av Aktiv Skolas hjärtefrågor. Det finns många vardagshjältar runt om i landet som i ur och skur engagerar sig i klubbar och föreningar, och kämpar för att unga ska ha möjlighet att delta i aktiviteter. Ibland kan det dock finns ekonomiska svårigheter hos både föreningar och föräldrar till barnen som tränar. 

För att dyrt material inte ska stå emellan ett barns kärlek till sporten och gemenskapen har Aktiv Skola instiftat Idrottshjälpen, dit såväl aktiva i föreningar och klubbar som målsmän kan ansöka om pengar. Det kan handla om enskilda barn eller föreningen som helhet och ska gälla barn och unga upp till 16 år.

Medel ur Idrottshjälpen kommer att delas ut två gånger per år, inför varje terminstart och första utdelning sker i augusti 2021 med sista ansökningsdag 30 juni 2021. Vilka som beviljats medel kommer att meddelas direkt till mottagarna samt på deras hemsida under augusti. Beslut tas av Aktiv Skola och kan inte överklagas.

Ansök här

*Källa: Aktiv Skola

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER