Annons

Toralf Nilsson omvald till RF:s styrelse

Toralf+Björn Toralf Nilsson med avgående ordföranden Björn Eriksson.

Under Riksidrottsmötet i Uppsala har friidrottens Toralf Nilsson omvalts till styrelsen. Under mötet valdes även en ny ordförande.

Annons

Riksidrottsmötet (RIM) som är svensk idrottsrörelses högst beslutande organ äger rum nu i helgen Uppsala konsert och kongress. Läs mer om Riksidrottsmötet här.

Under RIM väljs bland annat Riksidrottsstyrelsen och av betydelse för Svenskt Friidrott är att Toralf Nilsson omvaldes som ledamot av styrelsen.

Toralf Nilsson har varit aktiv, tränare, funktionär, tävlings- och evenemangsarrangör och ledare inom många olika verksamhetsområden. Till stor del har han varit ideellt engagerad inom idrotten, men han har även varit anställd som tjänsteman och chef under ett antal år. Han är nu bland annat ordförande i internationella kommittén. 

Riksidrottsstyrelsens tidigare ordförande Björn Eriksson valde att inte kandidera till omval, utan Riksidrottsmötet valde en ny ordförande, Karl-Erik Nilsson, som tidigare varit ordförande för Svenska Fotbollförbundet. 

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Maja Åskag 1833
Genomförda och kommande regeländringar

Regler inom friidrotten justeras då och då och ibland är det större ändringar som görs i regelboken. Här presenteras de regeländringar som har genomförts under 2023 och 2024 och vilka som är kommande.

LÄS MER