Annons

Annons

Tudors möte med idolen: ”Den bästa dagen i mitt liv”

Tudor Simon Tudor Tocca, 12 år, tillsammans med Simon Pettersson.

När Tudor Tocca, 12 år, bröt armen förstod föräldrarna att det inte skulle bli mycket idrott den sommaren. Sonen var knäckt av att inte kunna träna eller träffa kompisarna. Men motivation dök upp från oväntat håll.

För de som någon gång engagerat sig i idrott är det lätt att förstå att motivation och inspiration inte alltid är på topp. Detta var något som 12-åriga Tudor Tocca fick känna på när han under en fotbollsmatch bröt armen. För Turebergskillen som tränar både fotboll och friidrott blev det att lägga både dobbar och spikskor på hyllan. Det blev en period med allt annat än idrott, något som tog hårt på humöret för Tudor Tocca som tävlar och tränar de flesta av friidrottens grenar.

Tudors föräldrar funderade på vad som kunde muntra upp sonen, tidigare försök hade misslyckats. Via en gemensam vän kom de i kontakt med Simon Pettersson, kanske kunde han muntra upp sonen? Det var en värt en chansning och Hässelbykastaren tackade ja.

Över en lunch i Sollentuna fick en gipsad, men minst sagt exalterad Tudor Tocca träffa den stora idolen Simon Pettersson. Det blev mycket snack om friidrott och hur Simon själv håller motivationen uppe. För att toppa detta fick Turebergskillen även klämma och känna på silvermedaljen från OS i Tokyo. Det blev en lunch Tudor Tocca sent ska glömma.
– Simon var så snäll och hade till och med tagit med sin OS-medalj, så jag fick prova den. Det var den bästa dagen i mitt liv, säger Tudor Tocca.

Nu finns det bara en person som Tudor Tocca hejar på och tar råd ifrån, det är Simon Pettersson.
– När vi var och tittade på Folksam GP här i Sollentuna hejade Tudor bara på Simon, han är en av favoriterna nu, säger Viktoria Tocca, mamma till Tudor.

Till hösten när Gotland-Stockholmsdistriktet arrangerar DM hoppas Tudor kunna tävla igen, denna gång fylld med motivation och inspiration.

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER