Annons

Annons

I våra omkring tusen föreningar finns otaliga ledare, tränare, funktionärer, styrelseledamöter och andra som lägger en stor del av sin fritid och sitt engagemang i friidrotten. Utan er skulle inte friidrotten finnas.

Vem vill du ska lyftas fram som nästa Månadens ledare? Har ni en tränare, funktionär, styrelseledamot eller annan person i er förening som betyder lite extra mycket? Skicka in namn, en kort motivering och gärna bild till oss

Maj

Mikkel Mördrup, IFK Lidingö Friidrott

Mikkel Mördrup är ordförande i IFK Lidingö Friidrott. Här kan du läsa mer om hans engagemang i föreningen.

Motivering från Mikkels förening:

Att vara ordförande i en förening i både med och motgång, på sin fritid, är verkligen ingen enkel "hobby". Mikkel klarade under covidåren av att strama åt och förvalta det lilla precis lika mycket som han nu vågar satsa mot det stora. Att han dessutom gått in och gjort ett jättejobb i Lidingöloppsorganisationen visar bara vilket hjärta han har för vår verksamhet - och ett hjärta som sitter på rätt ställe! Utöver sin ordföranderoll är han dessutom en engagerad ledare och funktionär på i stort sätt alla våra arrangemang. Man tar så mycket för givet men Mikkel, vi uppskattar dig, varje dag!

 

April

Robert Huldén, IF Göta 

Motivering från Roberts förening: 

Robert Huldén, även känd som OCR-kocken, har verkligen gjort enastående insatser genom att starta och utveckla en OCR-träningsgrupp på IF Göta Karlstad. Hans passion och engagemang för gruppen och dess medlemmars utveckling är verkligen beundransvärt. Från en liten start med sin dotter och några redskap har gruppen vuxit och utvecklats till att ha en imponerande övningshinderbana i arenan, som nu nyfiket testas av många även utanför träningsgruppen. 

OCR-träningsgruppen lockar nya intresserade varje vecka och det finns ett aktivt deltagande i alla åldrar. Roberts nästa mål är att bygga en utomhus hinderbana där det garanterat kommer bli många lopp, med Roberts drivkraft finns  det även möjlighet att det SM där om ett par år. 

Mars

Sofie Bertilsson, Hässleholms AIS

Motivering från Sofies förening: 

Sofie började som aktiv när hon var 7 år ung. När Sofie kom upp i 14/15-årsåldern ville hon gärna vara hjälptränare och har från 17/18 årsålder varit huvudtränare för de som är födda 2014 – 2013. Sofie har även tränat vid sidan av utan att vara aktivt på tävlingar. Sofie inspirerar andra att träna, tävla och visar att man även kan vara tränare.

Sofie tog steget in i styrelsen som suppleant 2023 och är nu ledamot i styrelsen. Sofie är också aktiv i två av våra arrangemang, som är Vårkampen och Kalvinknatet.

Sofie har, tillsammans med föräldrar och andra yngre hjälptränare, anordnat vårt höstläger för de som är födda 2016 – 2011, med mycket gott resultat. Detta var mycket uppskattat av deltagarna och föräldrarna.

Sofie har med detta visat ett föredöme för de andre ungdomarna att fortsätta med träning, tävling och som tränare/ledare.

Februari

Britta Brännström, Trångsvikens IF

Grattis Britta!

- Det var roligt att bli utsedd till månadens ledare!

Hur länge har du varit engagerad ledare och tränare inom friidrotten?

- Jag fick upp ett minne på facebook om att för 10 år sedan gjorde barnen sin första friidrottstävling, så lite längre än så, för jag var med som ledare från början.

Berätta om den verksamhet som du är engagerad i idag?

- Jag är tränare för en grupp med ca 15 aktiva som är 14-19 år. Dem har jag tränat länge, tillsammans med några andra tränare. Förutom träningar är jag med och arrangerar tävlingar, träningsläger och andra arrangemang i klubben.

Vad gjorde att du började att engagera dig?

- Nära där vi bor ligger en friidrottshall och barnen började. Jag hade hållit på med friidrott själv samt varit engagerad som ledare i andra idrotter, så friidrottstränare kändes naturligt.

Vad gör att du fortsätter med ditt engagemang?

- Det är en rolig grupp och en rolig sport!

Tack för ditt engagemang! 

Motivering från Brittas förening:

Britta ägnar stora delar av sin fritid till att vara både tränare och ledare i Trångsvikens IF. Hon både planerar och leder träningarna för de äldsta ungdomarna i klubben. Hon ordnar dessutom träningsläger och olika sorters roliga samvaron för de aktiva.

Britta är också med och samordnar tävlingar i föreningens regi. Utöver allt fixande så har hon alltid ett leende på läpparna och får med sitt ledarskap de aktiva att känna glädje genom att friidrotta.

Januari

Som årets första Månadens ledare presenterar vi de två ungdomsledare som förtjänstfullt prisades under Friidrottsgalan 23 januari: 

Madde Olsson, IF Göta Karlstad

Med värme, kreativitet och ett otroligt engagemang inom friidrotten har denna ledare skapat en trygg miljö för sina aktiva att utvecklas i. Genom ett tydligt fokus om att ”alla ska med” har träningsgruppen och föreningen vuxit sig starkare tack vare denna ledares inkluderande ledarskap. 

För denna ledare läggs stor vikt vid att de aktiva ska få utvecklas till de friidrottare de själva vill bli, både på och utanför friidrottsarenan. I träningsgruppen har alla en lika stark röst och chansen att påverka sin egen satsning är självklar. Av sina aktiva får denna ledare kanske det bästa betyg en ledare kan få: världens bästa tränare. 

Henrik Eneman, IFK Göteborg

Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta. 

För Henrik är det viktigt att dom som vill vara delaktiga också ska ges möjligheten. Genom sin lyhördhet är han specialist på att plocka fram det bästa ur dem han möter och engagera människor. 

Henrik är en sådan ledare som gör mer än det som efterfrågas och mer än det som förväntas. Förutom sina egna ungdomar gästspelar han även ofta i klubbens andra träningsgrupper där det på senaste tiden blivit mer fokus på hoppgrenarna.