Annons

Annons

I våra omkring tusen föreningar finns otaliga ledare, tränare, funktionärer, styrelseledamöter och andra som lägger en stor del av sin fritid och sitt engagemang i friidrotten. Utan er skulle inte friidrotten finnas.

Vem vill du ska lyftas fram som nästa Månadens ledare? Har ni en tränare, funktionär, styrelseledamöter eller annan person i er förening som betyder lite extra mycket? Skicka in namn, en kort motivering och gärna bild till oss

Januari

Som årets första Månadens ledare presenterar vi de två ungdomsledare som förtjänstfullt prisades under Friidrottsgalan 23 januari: 

Madde Olsson, IF Göta Karlstad

Med värme, kreativitet och ett otroligt engagemang inom friidrotten har denna ledare skapat en trygg miljö för sina aktiva att utvecklas i. Genom ett tydligt fokus om att ”alla ska med” har träningsgruppen och föreningen vuxit sig starkare tack vare denna ledares inkluderande ledarskap. 

För denna ledare läggs stor vikt vid att de aktiva ska få utvecklas till de friidrottare de själva vill bli, både på och utanför friidrottsarenan. I träningsgruppen har alla en lika stark röst och chansen att påverka sin egen satsning är självklar. Av sina aktiva får denna ledare kanske det bästa betyg en ledare kan få: världens bästa tränare. 

Henrik Eneman, IFK Göteborg

Henrik Eneman är en ledare som utstrålar energi, motivation och glädje. En av Henriks styrkor är hans förmåga att få ledare och aktiva både engagerade och intresserade. Under sin tid i IFK Göteborg har Henrik skapat stabila förutsättningar för aktiva att utvecklas och nya ledare att vilja ansluta. 

För Henrik är det viktigt att dom som vill vara delaktiga också ska ges möjligheten. Genom sin lyhördhet är han specialist på att plocka fram det bästa ur dem han möter och engagera människor. 

Henrik är en sådan ledare som gör mer än det som efterfrågas och mer än det som förväntas. Förutom sina egna ungdomar gästspelar han även ofta i klubbens andra träningsgrupper där det på senaste tiden blivit mer fokus på hoppgrenarna.