Annons

Annons

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
Sofie Bertilsson Liggande
Månadens ledare mars

Mars månads ledare är Sofie Bertilsson från Hässleholms AIS. Hon började sitt engagemang som ledare redan som fjortonåring och har nu hunnit med ett flertal olika roller inom sin förening.

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER
Wa Llgren 1766
Ny utbildning för friidrottstränare på GIH

I höst startar en ny högskolekurs för tränare på GIH som heter ”Tränarskap för Individuella idrotter”, där friidrotten är en av flera valbara idrotter. Från Svensk Friidrott ser vi den här kursen som en god möjlighet till att fördjupa och utveckla si…

LÄS MER
20220702 150010
Anmäl dig till att bli Förbundsbanmätare

Om du vill gör en uppskattad insats för svensk löpning och stämmer in på beskrivningen ”älskar löpning, noggrann med detaljer, bekväm med matematiska uträkningar samt säker cyklist” tveka inte att anmäla dig till vårens banmätarkurs!

LÄS MER
Emma Ljungberg 6771
Ansökan till Svensk Friidrotts elitmiljöer har öppnat

Du har väl inte missat att du som är intresserad av att plugga högskola eller universitet och samtidigt vill fortsätta satsa på friidrott bland annat kan söka dig till ett Riksidrottsuniversitet, Elitidrottsvänliga lärosäten eller någon av Svensk Fri…

LÄS MER
Britta Brännström2
Månadens ledare i februari

I våra cirka tusen friidrottsföreningar finns otaliga ledare, tränare, funktionärer, styrelseledamöter och andra som lägger en stor del av sin fritid och sitt engagemang i friidrotten. Under 2024 lyfter vi varje månad fram en ideell ledare som gör sk…

LÄS MER
Wa Llgren 1766
Anmäl dig till vårens nationella utbildningar

Är du tränare eller funktionär och vill vidareutveckla dig? Är du nyfiken på hur du kan engagera dig i nya roller? Eller tycker du om att undervisa andra? Vi är många ledare inom svensk friidrott men vi behöver fler. Nu öppnar vi anmälan till flertal…

LÄS MER
Domare (1)
Nya internationella domare 2023

I helgen genomfördes vår högsta nationella domarutbildning, förbundsdomarkursen, i Göteborg. Totalt 16 rutinerade domare från IF Castor, IF Göta Karlstad, Kils AIK, Kongahälla AIK, IF Kville, Ljungby FIK, Malmö AI, Södertälje IF och IK Vikingen delto…

LÄS MER
Eldsjäl 2.0 (1)
Marcus och Tim har påbörjat utbildningen Eldsjäl 2.0

Fjärde omgången av Eldsjäl 2.0 för aktiva ledare och tränare i åldern 18–25 år är nu igång! Den 29 augusti träffades årets upplaga av deltagare för första gången. Representanter från friidrotten är Marcus Juhlin, Hanvikens SK, och Tim Eriksson Agge,…

LÄS MER
DM-VDM halvmarathon
Bli banmätare för Svensk Friidrott

Det har blivit dags att anmäla sig till banmätarutbildning som går av stapeln den 14–15 oktober i Stockholm. Bli en av Sveriges eftertraktade och uppskattade banmätare.

LÄS MER
Forbundsdomare
Snart dags för vår högsta nationella domarutbildning

Svensk Friidrotts förbundsdomarkurs 2023 kommer att genomföras på Quality Hotel 11 i Göteborg den 18–19 november. Kursen vänder sig till regelkunniga och erfarna domare och fokuserar särskilt på grenledarens roll vid arenatävlingar i friidrott.

LÄS MER
Eldsjäl 2.0
Tredje omgången av Eldsjäl 2.0 avslutad

Utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 arrangeras av RF och Folkspel med syftet att forma en ny generation ledare. Nu är tredje omgången av utbildningen slutförd där friidrottens Tilde Bromann och Freja Andersdotter deltagit.

LÄS MER
Ocr23
Dags för OCR-domarkurs

Nu har du chansen att gå på OCR-domarutbildning, en utbildning som krävs för att få arrangera sanktionerade OCR-lopp.

LÄS MER
Eldsjal 2.0 Sajt
Ansök till Eldsjäl 2.0

Utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 vänder sig till unga ledare inom idrotten. Här får ett antal personer chansen att förverkliga egna projekt genom stöttning av mentorer.

LÄS MER
Lopartraffjpg
Fullspäckat läger för Svenska Löpartalanger

Inom ramen för satsningen Svenska Löpartalanger anordnades ett tre dagar långt läger för aktiva och tränare i Göteborg. ”Så inspirerande”, säger Ulf Friberg vid prestationscentrum för medel- och långdistans.

LÄS MER
Tjej som hoppar längdhopp
Till dig som vill söka RIG eller NIU i friidrott

Varje år söker runt 300 friidrottare ett Riksidrottsgymnasium (RIG) eller Nationell Idrottsutbildning (NIU) i friidrott. Är du en av dem? I den här texten har vi samlat information som är bra för dig att veta innan du söker.

LÄS MER
Rig (1)
Ansökan RIG och NIU friidrott

Varje år söker runt 300 friidrottare ett Riksidrottsgymnasium (RIG) eller Nationell Idrottsutbildning (NIU) i friidrott. Är du en av dem? I den här texten har vi samlat information som är bra för dig att veta innan du söker.

LÄS MER
Frida Hafström porträttbild
Framtidens internationella ledare är här

Under hösten genomförde sex deltagare från friidrotten RF:s utbildning Framtidens internationella ledare. Utbildningen riktade sig till personer 20-26 år och som har ett intresse av att jobba internationellt inom idrotten.

LÄS MER
Nyast
Ansökan till Eldsjäl 2.0 öppen

Utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 vänder sig till unga ledare inom idrotten. Här får utvalda personer från olika idrotter chansen att förverkliga egna projekt genom stöttning av mentorer.

LÄS MER
Webbinarium Epos kvinnliga elittränare
22/3: Webbinarium Kvinnliga elittränare

Svenska Friidrottsförbundet bjuder tillsammans med nätverket EPOS in till en föreläsningsserie under våren för målgruppen kvinnliga elittränare. Föreläsningarna är gratis och hålls via Teams.

LÄS MER
Vanessa Kamga 9126
Föreläsning med Vanessa Kamga

Den 26 mars bjuder Svensk Friidrott tillsammans med arvsfondsprojektet Fitness Assistant in till en kostnadsfri föreläsningar och middag tillsammans med Vanessa Kamga.

LÄS MER
Sök Elitidrottsstipendiet

Är du elitfriidrottare och studerar på universitet eller högskola? Då kan du söka RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium för 2022/2023.

LÄS MER
Domare
Tretton nya förbundsdomare i Svensk Friidrott

I mitten av november genomfördes årets upplaga av den högsta nationella domarutbildningen i friidrott, och när regelproven granskats kan vi gratulera 13 personer som fick godkänt resultat och nu kan kalla sig förbundsdomare.

LÄS MER
Kastutbildningar
Rapporter från utvecklingsarbete i kast

De senaste veckorna har det arrangerats både utbildningar för testledare i funktionsanalys och utvecklingsträff för Sveriges elit i kastgrenarna. Nedan finner ni sammanfattning från båda.

LÄS MER
Terrängwebbinarium
Se webbinariet om terränglöpning i efterhand

Under onsdagen hölls ett webbinarium om terränglöpning med flera inspirerande föreläsningar. Profilerna Mustafa Mohamed, Ida Nilsson, Calle Nilsson, Lorenzo Nesi och Ulf Friberg föreläste. Ta del av hela via länken nedan.

LÄS MER
Elsa Olsson Umedalen
Elsa Olsson antagen till Eldsjäl 2.0

Sedan 2020 har Folkspel och RF arrangerat utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0. Inför årets omgång blev Umedalens Elsa Olsson projektidé en av de utvalda. "Det ska bli superkul" säger Elsa Olsson.

LÄS MER
Summit series är tillbaka – anmälan öppnad!

Prestationscentrum Mångkamp står i höst värd för den internationella utbildningskonferensen European Combined Event Symposium. Helgen kommer att fyllas av kunskapsdelning och inspiration från några av världens främsta inom sina respektive områden.

LÄS MER
Antidoping
Webbinarium 1/6: Grundkunskaper om antidoping

Är du tränare eller aktiv som behöver mer kunskap om antidoping? Tisdagen 1 juni bjuder Svensk Friidrott in till ett webbinarium där förbundsläkare Sverker Nilsson informerar och svarar på frågor.

LÄS MER
Bild Eldsjäl 2.0 Urklipp.Png
Dags att ansöka till Eldsjäl 2.0

Utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 vänder sig till unga ledare inom idrotten. Här får utvalda personer från olika idrotter chansen att förverkliga egna projekt genom stöttning av mentorer.

LÄS MER
Ungas Utsatthet På Nätet
Webbinarium: Ungas utsatthet på nätet

I slutet av januari släppte Riksidrottsförbundet forskningsrapporten "Från policy till praktik – mot sexuella övergrepp inom idrotten". Svensk Friidrott var ett av förbunden som deltog i studien.

LÄS MER
Arbetsläge friidrottsskola

Smittspridningen i samhället är fortfarande hög och med få månader kvar tills friidrottsskolan vanligtvis drar igång vill vi presentera arbetsläge och status kring Svensk Friidrotts riktlinjer.

LÄS MER