Annons

Annons

Ansök till Eldsjäl 2.0

Eldsjal 2.0 Sajt Tilde Bromann var en av två friidrottare som genomförde den senaste omgången av Eldsjäl 2.0.

Utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 vänder sig till unga ledare inom idrotten. Här får ett antal personer chansen att förverkliga egna projekt genom stöttning av mentorer.

Eldsjäl 2.0 är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet (RF) och Folkspel och har funnits i tre år. Sedan starten av utbildningsprogrammet har Svensk Friidrott haft fem representanter som gått utbildningen. Från senaste omgången var Tilde Bromann, Hässleholms AIS och Freja Andersdotter, Malmö AI.

Tidigare deltagaren Elsa Olsson valde att ta fram en uppstartsguide för föreningar som vill starta upp parafriidrottsgrupper.

- Jag är så glad att jag fick chansen att gå denna utbildning och stödet jag fått från mentorer, andra deltagare och Svenska Friidrottsförbundet. Handboken hade inte blivit så bra som den blev utan det. Jag är verkligen nöjd med resultatet, sa Elsa Olsson då.

Ansök senast 31 maj

Anmälan är nu öppen för nästa omgång av Eldsjäl 2.0. För att delta behöver personen vara mellan 18 till 25 år och ledare/tränare inom friidrotten. Projektet handlar om att axla en ledande roll som på olika sätt bidrar aktivt till att förändra och utveckla vår idrott.

För att vara med behöver deltagaren ha ett uppdrag som tränare eller förtroendevald i en förening, specialidrottsförbund eller distrikt. 

Syftet med utbildningen:

  • Att höja kunskapen kring aktuella fält som identifieras som avgörande för idrottsrörelsens förflyttning och fortsatta utveckling.
  • Att stärka och utveckla det egna ledarskapet.
  • Att bygga nätverk för att skapa naturliga forum för erfarenhetsutbyte och rådgivande stöd.
  • Att i projektform våga pröva och förverkliga idéer för att utveckla verksamheten under programmets gång.

Så ansöker du

Ansökan skickas in till Svensk Friidrott genom att fylla i namn, förening och en beskrivning av det projekt som ska utföras via länken. Vi behöver din ansökan senast 31 maj. Svensk Friidrott kommer sedan att nominera 1-2 deltagare till programmet.

Programmet startar den i september 2023 och avslutas i april 2024 i samband med Eldsjälsgalan.

Ansök via länken

Mer om utbildningen här

Frida Hogstrand 2023

Frida Hogstrand

Barn- & ungdomsansvarig

076-826 36 38 frida.hogstrand@friidrott.se

Relaterade nyheter

Domare (1)
Nya internationella domare 2023

I helgen genomfördes vår högsta nationella domarutbildning, förbundsdomarkursen, i Göteborg. Totalt 16 rutinerade domare från IF Castor, IF Göta Karlstad, Kils AIK, Kongahälla AIK, IF Kville, Ljungby FIK, Malmö AI, Södertälje IF och IK Vikingen delto…

LÄS MER