Annons

Spjutkastare på utvecklingsträff: "Skoj att se ivern"

Spjuttraff

Spjut stod i fokus när Prestationscentrum kast i Växjö hade utvecklingsträff.

Annons

I helgen var många av Sveriges mest framstående spjutkastare både på senior- och juniornivå och deras tränare på utvecklingsträff vid Prestationscentrum kast i Växjö. Ett femtiotal aktiva och tränare var på plats.

Teknikutveckling och fysisk träning/fysisk kapacitet stod i fokus. Även föreläsning om tävlingskunskap och aktiviteter såsom screening genomfördes.

Instruktörer var Anna Wessman, Arto Thor, Kari Tuomela (fd Kiviniemi), Jonas Mellblom, Andreas Wulff. Anna Ek screenade.

– Det är ett systematiskt jobb att utveckla svensk spjutkastning där vi under två års tid har extra medel i ett spjutprojekt där vi bland annat satsar extra på tränarutveckling. Skoj också att se ivern och hungern hos de aktiva att utvecklas. Nu åker var och en hem och tränar några månader innan vi träffas och stämmer av igen, säger Anders Axlid, ansvarig vid PC kast i Växjö.

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER