Annons

Annons

Spjutkastare på utvecklingsträff: "Skoj att se ivern"

Spjuttraff

Spjut stod i fokus när Prestationscentrum kast i Växjö hade utvecklingsträff.

I helgen var många av Sveriges mest framstående spjutkastare både på senior- och juniornivå och deras tränare på utvecklingsträff vid Prestationscentrum kast i Växjö. Ett femtiotal aktiva och tränare var på plats.

Teknikutveckling och fysisk träning/fysisk kapacitet stod i fokus. Även föreläsning om tävlingskunskap och aktiviteter såsom screening genomfördes.

Instruktörer var Anna Wessman, Arto Thor, Kari Tuomela (fd Kiviniemi), Jonas Mellblom, Andreas Wulff. Anna Ek screenade.

– Det är ett systematiskt jobb att utveckla svensk spjutkastning där vi under två års tid har extra medel i ett spjutprojekt där vi bland annat satsar extra på tränarutveckling. Skoj också att se ivern och hungern hos de aktiva att utvecklas. Nu åker var och en hem och tränar några månader innan vi träffas och stämmer av igen, säger Anders Axlid, ansvarig vid PC kast i Växjö.

Relaterade nyheter

Domare (1)
Nya internationella domare 2023

I helgen genomfördes vår högsta nationella domarutbildning, förbundsdomarkursen, i Göteborg. Totalt 16 rutinerade domare från IF Castor, IF Göta Karlstad, Kils AIK, Kongahälla AIK, IF Kville, Ljungby FIK, Malmö AI, Södertälje IF och IK Vikingen delto…

LÄS MER