Annons

Utvecklingsträff för kastarna vittnar om stora framsteg

Pckast Utvecklingsträffen innehöll bland annat teknikanalys. Här ser vi Emilia Malmehed, IF Göta.

Prestationscentrum kast hade i helgen träff för aktiva och tränare i tunga kast. Anders Axlid, ansvarig för PC kast, säger att det blir spännande säsonger framöver.

Annons

I helgen arrangerades en central utvecklingsträff i kula, diskus och slägga i Växjö hos Prestationscentrum kast. Träffen var för aktiva och tränare i gruppering landslag i dessa grenar och ett 40-tal slöt upp. Bland annat stod träning, teknikanalyser och individuella utvecklingssamtal på programmet. Ansvariga var Johanna Wikström, Mats Olsson, Stellan Kjellander, Kjell Bystedt, Mattias Jons och Anders Axlid.

– Det är alltid värdefullt att träffas och stämma av, och inspirerande med dialogen mellan församlade kastare och tränare, säger Anders Axlid, ansvarig vid Prestationscentrum kast och fortsätter:

– Många aktiva har gått framåt i höst, det ska bli spännande att följa utvecklingen mot både inomhus- och utomhussäsong.

/PC kast, Anna-Lena Pettersson

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER