Annons

Annons

Art Kosol 5416 (1)
Rekordstart på veteranernas inomhus-SM

När den första av tre dagar av veteranernas inomhus-SM genomfördes i friidrottshallen Tresteget i Varberg blev det bland annat ett nytt svenskt rekord i den äldsta damklassen. Sedan var var det full fart direkt från första gren.

LÄS MER
Malin Jakob
Idrottsministern laddar för 1500 m på veteran-VM

Om knappt sju månader ska social- och idrottsminister Jakob Forssmed stå redo på startlinjen när veteran-VM i friidrott avgörs i Göteborg. Ministern ställer upp på distansen 1500 meter: ”Veteran-VM är ett spännande och välkomnande koncept som fler bo…

LÄS MER
Webbinarium Veteran
Är du nyfiken på Veteranfriidrott?

Veteranfriidrott är hetare än någonsin och många undrar hur och var man börjar. Häng med på ett webbinarium där vi berättar lite mer om Veteranfriidrott och Veteran-VM som arrangeras i Göteborg i sommar där alla, som fyllt 35 år, kan vara med.

LÄS MER
Veteran VM 2024 Instagram Sajt
Mot veteran-VM i Göteborg 2024!

Dra ett streck i din kalender, 13 till 25 augusti 2024. Skriv VM i Göteborg. Börja fundera – vad ska jag springa och vad ska jag ha för mål? Inspireras av Gunnel Tolfes.

LÄS MER
Vereran Vm Torun
58 svenska medaljer på veteran-VM i Torun

Veteran-VM avslutades i lördags och det var sammantaget en mycket fin tävling, både resultatmässigt och arrangörsmässigt. Närmare hundra svenskar har deltagit vilka sammanlagt har tagit 58 medaljer, varav 22 guld och hela tre världsrekord. Carl-Erik…

LÄS MER
Veteraner
Lyckat veteranläger i Stockholm

Den gångna helgen arrangerades för första gången ett träningsläger för veteraner av Svenska Friidrottsförbundet tillsammans med veterankommittén. Totalt deltog 30 aktiva i åldersspannet 38-82 år.

LÄS MER
Föreläsning 4
Träningsläger

I helgen som var deltog trettio veteranfriidrottare 38-82 år gamla på träningsläger arrangerat av Veterankommittén och Svenska Friidrottsförbundet. Lägret innehöll både teori och massor av praktik.

LÄS MER
Träningsläger för veteraner

Äntligen premiär! I april kommer vi på Svensk Friidrott för första gången arrangera ett träningsläger för veteraner på hemmaplan, närmare bestämt i Sätra friidrottshall och på Sätra IP i Stockholm.

LÄS MER
Åke Jonsson på IVEM i Braga

Ett levande bevis för att det aldrig är för sent, är Åke Jonssons nya liv som veteranfriidrottare. Vid fyllda 80 år, tävlade han i inte mindre än 12 grenar vid årets veteran-EM inomhus i Braga, Portugal.

LÄS MER
Håkan Eriksson Wr
Rekordkalas under veteran-SM inomhus

Den gångna helgen avgjordes veteran-SM inomhus i Västerås. Vi fick se världsrekord, Europarekord och sju svenska rekord under mästerskapet, som sändes live på Friidrottskanalen för tusentals tittare.

LÄS MER
TV: Snabb veteranstafett på Finnkampen

I samband med Finnkampen avgjordes även en veteranstafett där formatet var en svensk stafett, det vill säga 100 m - 200 m - 300 m - 400 m. Sverige vann stafetten i respektive klass och sammantaget sattes tre nationsrekord och två nordiska rekord.

LÄS MER
Arenan
Veteran SM Öland

Veteraner över hela landet har länge suktat efter att träffas och få mäta sina kvaliteter mot varandra. Det har gått 17 månader sedan inomhus SM i Malmö, det var senaste alla var samlade.

LÄS MER
Sara Lilje 654
De svenska veteranrekorden är publicerade

Till helgen arrangeras veteran-SM i Högby på norra Öland där 439 aktiva är anmälda till nästan 1400 starter. Lagom till det finns nu de svenska veteranrekorden publicerade på friidrottsstatistik.se.

LÄS MER
Kurslokalen
Kurs i veteranträning

Nu är inbjudan klar och det har blivit dags att anmäla sig till kursen för de som leder eller planerar att starta träningsgrupp för de som är 35 år och äldre.

LÄS MER
IMG 3393
Veterantränarkurs

Kurs till hösten för de som leder eller planerar att starta träningsgrupp för de som är 35 år och äldre. Läs mer genom att klicka på rubriken.

LÄS MER