Veteraner
Lyckat veteranläger i Stockholm

Den gångna helgen arrangerades för första gången ett träningsläger för veteraner av Svenska Friidrottsförbundet tillsammans med veterankommittén. Totalt deltog 30 aktiva i åldersspannet 38-82 år.

LÄS MER
Föreläsning 4
Träningsläger

I helgen som var deltog trettio veteranfriidrottare 38-82 år gamla på träningsläger arrangerat av Veterankommittén och Svenska Friidrottsförbundet. Lägret innehöll både teori och massor av praktik.

LÄS MER
Träningsläger för veteraner

Äntligen premiär! I april kommer vi på Svensk Friidrott för första gången arrangera ett träningsläger för veteraner på hemmaplan, närmare bestämt i Sätra friidrottshall och på Sätra IP i Stockholm.

LÄS MER
Åke Jonsson på IVEM i Braga

Ett levande bevis för att det aldrig är för sent, är Åke Jonssons nya liv som veteranfriidrottare. Vid fyllda 80 år, tävlade han i inte mindre än 12 grenar vid årets veteran-EM inomhus i Braga, Portugal.

LÄS MER
Håkan Eriksson Wr
Rekordkalas under veteran-SM inomhus

Den gångna helgen avgjordes veteran-SM inomhus i Västerås. Vi fick se världsrekord, Europarekord och sju svenska rekord under mästerskapet, som sändes live på Friidrottskanalen för tusentals tittare.

LÄS MER
TV: Snabb veteranstafett på Finnkampen

I samband med Finnkampen avgjordes även en veteranstafett där formatet var en svensk stafett, det vill säga 100 m - 200 m - 300 m - 400 m. Sverige vann stafetten i respektive klass och sammantaget sattes tre nationsrekord och två nordiska rekord.

LÄS MER
Arenan
Veteran SM Öland

Veteraner över hela landet har länge suktat efter att träffas och få mäta sina kvaliteter mot varandra. Det har gått 17 månader sedan inomhus SM i Malmö, det var senaste alla var samlade.

LÄS MER
Sara Lilje 654
De svenska veteranrekorden är publicerade

Till helgen arrangeras veteran-SM i Högby på norra Öland där 439 aktiva är anmälda till nästan 1400 starter. Lagom till det finns nu de svenska veteranrekorden publicerade på friidrottsstatistik.se.

LÄS MER
Kurslokalen
Kurs i veteranträning

Nu är inbjudan klar och det har blivit dags att anmäla sig till kursen för de som leder eller planerar att starta träningsgrupp för de som är 35 år och äldre.

LÄS MER
IMG 3393
Veterantränarkurs

Kurs till hösten för de som leder eller planerar att starta träningsgrupp för de som är 35 år och äldre. Läs mer genom att klicka på rubriken.

LÄS MER