Annons

Annons

Engagera dig i ungdomskommittén

Ungdomskommittén fyller en viktig funktion inom Svensk Friidrott genom att stötta unga ledare och ge unga utrymme att få sin röst hörd i Svensk Friidrotts organisation.

Som ledamot i ungdomskommittén är du med och bidrar till Svensk Friidrotts utveckling. Du får vara med och delta i förbundets beslutsprocesser och driva frågor kopplade till ungdomars friidrottande och engagemang. Du får även möjlighet att knyta ett nätverk och träffa många intressanta personer inom Svensk Friidrotts organisation. Som ledamot i ungdomskommittén får du värdefulla erfarenheter inför framtida uppdrag, både i och utanför friidrotten. För att bli invald krävs att du är mellan 18 och 25 år, har erfarenhet av tidigare engagemang och har tid och engagemang att lägga ner på kommittéarbetet.

Ungdomskommittén träffas fysiskt några gånger per år. Utöver det har kommittén digitala möten ca. en gång i månaden. Som ledamot kan du även få möjlighet att delta på vissa konferenser och större möten som ungdomskommittén är representerade på. En ledamot får maximalt sitta i fyra år.

Nominering och ansökan

Rätt att nominera till ungdomskommittén tillfaller distrikt, förening och enskild medlem i friidrottsförening. Det är tillåtet att nominera sig själv.

Nomineringsperioden för 2023 är nu stängd. 

Beslut om nya ledamöter tas av förbundsstyrelsen efter förslag från rekryteringsgruppen. Tillträde sker i samband med Svensk Friidrotts förbundsårsmöte i slutet av mars.

För frågor kring uppdraget och nomineringsprocessen kontakta ungdomskommitténs ordförande freja.andersdotter@friidrott.se.