Annons

Annons

De är Årets Unga Ledare 2023

Årets Unga Ledare 3881 Jack Forsberg och Frida Hafström är Årets Unga Ledare 2023.

FOTO: DECA TEXT&BILD

På Svensk Friidrotts förbundsårsmötet i Uddevalla fick Frida Hafström och Jack Forsberg ta emot priset och hyllas som Årets Unga Ledare. Ett pris som delats ut sedan 2020 för att lyfta unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten.

Med utmärkelsen Årets unga ledare lyfts unga förebilder och deras engagemang inom friidrotten. Ungdomskommittén har fått in flertalet nomineringar av fantastiska unga ledare som finns ute i landet. Bland de inkomna nomineringarna finns unga, drivande ledare som visar vägen och är inspirationskällor för andra.

Ungdomsrådet vill rikta ett stort tack till alla nomineringar och härmed presentera de två vinnarna av Årets Unga Ledare 2023, vilka hyllades på helgens förbundsårsmöte i Uddevalla:

Jack Forsberg, Västerås Friidrott

Motivering: För sitt driv att främja och utveckla ungdomsverksamheten i sin förening. Detta gör han genom att vara huvudansvarig för prova-på träningar, arbeta som ledare på föreningens lovskolor och hjälpa till att starta upp nya ungdomsgrupper. Hans insatser visar på stark vilja och engagemang att välkomna fler barn till friidrottsfamiljen. På eget initiativ har han utbildat sig inom flera områden i friidrotten och är idag själv utbildare för att fler ska få möjlighet att engagera sig som ledare. Som utbildad starter är han även en nyckelperson för föreningen vid tävlingar och tvekar inte att hjälpa andra tränare för att hjälpa föreningen framåt. Därför tilldelas Jack “Årets unga ledare 2023”.

Frida Hafström, Hässelby SK

Motivering: För sitt enorma ideella engagemang då hon axlar flera ledarroller på förenings-, distrikts- och samhällsnivå. I sin förening verkar hon för att engagera barn och ungdomar genom att driva friidrottsskola, friidrottsträning för ungdomar med intellektuell funktionsvariation och vågar ta egna initiativ för att driva föreningen framåt. Förutom sitt stora föreningshjärta sitter även hon som ordförande för ungdomskommittén Gotland-Stockholm.  Därför tilldelas Frida “Årets Unga Ledare 2023”.

Årets unga ledare är en utmärkelse som har delats ut sedan 2020. Vinnare utses av Svensk Friidrotts ungdomskommitté i samarbete med Svensk Friidrotts utmärkelsekommitté.

Relaterade nyheter

Styrelsen
Nya förbundsstyrelsen presenteras

Under förbundsårsmötet i Uddevalla föregående helg valdes en ny förbundsstyrelse för Svensk Friidrott. De flesta är redan kända ansikten, men ett nytt tillskott valdes in.

LÄS MER