Annons

Annons

Kajsa Bergqvist smygstartar – Finnkampen första landslagsuppdraget –

Kajsa Innan Kajsa Bergqvist (t.v) tar över som förbundskapten i oktober för det svenska friidrottslandslaget kommer hon att arbeta deltid på förbundet.

FOTO: GUSTAV ORBRING

Kajsa Bergqvists heltidsanställning som förbundskapten för det svenska friidrottslandslaget börjar 1 oktober, men hon har redan nu smygstartat arbetet i den nya rollen.

I början av juni stod det klart att före detta höjdhopparen Kajsa Bergqvist ersätter Karin Torneklint som förbundskapten i det svenska friidrottslandslaget efter sommaren. Hon har faktiskt sedan förra veckan smygstartat arbetet på 50 procent, där hon kommer att ”gå bredvid” Karin tills heltidsanställningen börjar 1 oktober – en möjlighet som Kajsa ser väldigt positivt på.

– Det normala hade kanske varit att påbörja arbetet när säsongen är slut, men att i stället ges möjligheten att kunna gå in så här nu är ovärderligt. Trots att Karin själv väljer att ta ett steg tillbaka är hon oerhört mån om att hjälpa mig in i rollen, vilket jag verkligen är tacksam för, säger Kajsa Bergqvist.

Som förbundskapten ser Kajsa fram emot att återigen vara en del av den friidrottsvärld som hon under de tio senaste åren kommenterat i SVT:s sändningar.

– Det har varit en fröjd att kommentera landslagets framfart, framför allt då det samtidigt har skett en utveckling under de senaste åren. Att nu ta steget över till att vara en del av landslaget, i stället för att vara en utomstående, är fantastiskt kul. Det är verkligen ett drömjobb för någon som jag.

Kajsa fortsätter:

– Svensk friidrott mår ju väldigt bra för tillfället. Vi har ett otroligt starkt toppskikt, men om tre år är det OS igen, och tre år kan gå ganska snabbt. Till dess gäller det att stötta dem som redan är på den högsta nivån, men även att hjälpa våra fantastiska juniorer att ta nästa steg som ibland kan vara ganska tufft. Det känns som ett otroligt bra läge för svensk friidrott, men det viktiga nu är få det hela att verka tillsammans, så att vi kan fortsätta bygga på det som vi har i dag.

”Ser oerhört mycket fram emot Finnkampen”

I slutskedet av säsongen kommer Kajsa bland annat att följa Karin i hennes arbete när Finnkampen arrangeras på Stockholms Stadion 4-5 september, vilket blir Kajsas första landslagsuppdrag i en tävlingsmiljö.

– Jag ser oerhört mycket fram emot Finnkampen, som är en av säsongens höjdpunkter. Det kommer att bli hur häftigt som helst nu när publiken får vara tillbaka igen. Det kommer inte vara fullt på läktarna, men ändå ett par tusen som följer tävlingarna på plats, vilket betyder otroligt mycket för stämningen och för de aktiva. Jag tror också att det kan bli en jämn kamp, då finsk friidrott också mår väldigt bra just nu.

/Lukas Nordén

Relaterade nyheter