Annons

Annons

Nytt RF-stöd ska locka äldre till idrotten

Sven Alm23 IVSM i Uppsala var ett bevis på att många seniorer söker sig till friidrott. Här ser vi Sven Alm från IK Orient.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Nu har RF öppnat ett nytt stöd som föreningar kan söka för att få in fler äldre att börja träna i föreningar. Och ni kan söka redan idag!

RF:s nya stöd "Få fler äldre i rörelse" ska göra just det, få fler äldre att börja träna. Stödet öppnar den 15 mars och går att söka fram till den 30 april. I friidrotten har vi en stark veteranidrott och stort engagemang bland våra äldre medlemmar, men visst kan man öppna friidrottsögonen på ännu fler. 

– Det här är ett engångsstöd på 3000 kronor, men om föreningen ansöker kan det vara starten för en långsiktig satsning på äldre, säger Aila Mengüc, sakansvarig 65+ på RF, och fortsätter:

– Det handlar inte bara om pengen. Fram till 2025 kommer de här föreningarna ha möjlighet att fortsätta utveckla föreningsverksamheten med äldre och då på olika sätt få stöd från idrottsförbunden och RF-SISU distrikt.

Läs mer och sök stödet här.

Om ni som förening är sugna på att komma igång med er seniorträning kan ni börja med Powerträning senior. Här kan ni läsa mer och hitta kontaktuppgifter. 

 

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Webbinarium Veteran
Är du nyfiken på Veteranfriidrott?

Veteranfriidrott är hetare än någonsin och många undrar hur och var man börjar. Häng med på ett webbinarium där vi berättar lite mer om Veteranfriidrott och Veteran-VM som arrangeras i Göteborg i sommar där alla, som fyllt 35 år, kan vara med.

LÄS MER