Annons

Annons

Skellefteås framgångsrecept med Nestléspelen

Floraspelen 40M2

FOTO: NIKLAS VIKLUND

Tre tillfällen med olika karaktär och upplägg gav en fantastisk spridning och framgång för Skellefteå AIK när de arrangerade Nestléspelen. Vid första tillfället, 30 oktober, lockade de hela 150 deltagare som då fick chansen att prova friidrott i form av öppet hus med halloweentema.

Intresset och deltagandet var stort när Skellefteå AIK arrangerade Nestléspelen. Det första tillfället, 30 oktober, var en stor succé hos en väldigt bred publik där många nya hittade till Florahallen. Något som Skellefteå AIK:s huvudtränare och sportchef Niklas Viklund säger så här om:

 Många som har deltagit på eventen har såklart varit barn som redan är medlemmar men de har ofta tagit med sig syskon och kompisar som gjort att vi även fått med lite nya ansikten. Det har även varit ett bra första steg för många som varit tveksamma till att tävla, flera som deltagit vid våra första event har sedan vågat vara med på de event som varit mer lika vanliga tävlingar. Det är ofta första steget som är det svåraste att ta, när de sedan ser att det inte är så farligt att vara med så vågar de komma fler gånger

Det andra tillfället innebar ett tillfälle kallat ”Personliga Rekordens Kväll”, en kväll där barnen och ungdomarna tävlade mot sina tidigare prestationer. Med inslag från Friidrottens tävlingar för barn och fler grenar därtill lockades 26 deltagare, och trots hopp om fler deltagare var det ett lyckat event. Det tredje och sista tillfället av denna omgång med Nestléspelen anordnade Skellefteå en mångkamp för de yngre innan en större ordinarie tävling. Den gången gick inbjudan om tillfället ut till fler föreningar för att även testa en variant med tävlingar där barnen fick möta aktiva utanför föreningen. Till detta tillfälle kom hela 190 deltagare. Om detta och att arrangera Nestléspelen fortsätter Niklas med följande:

 Som förening fick vi nå ut till fler barn än vad vi gör i vanliga fall, vi fick även visa att det inte är farligt att delta i tävlingar och vi har haft ett ökat antal yngre deltagare på våra kvällstävlingar vi genomfört efteråt. Det gav oss även en möjlighet att ge våra medlemmar något extra och framförallt Halloween eventet och Floraspelen mångkampen har vi fått väldigt mycket positiv feedback på. Många barn frågar oss fortfarande när de ser oss i hallen vad vi ska göra på Halloween nästa år. Vi fick också bra marknadsföring genom våra arrangemang då lokaltidningen gjorde reportage om alla tre tillfällen.

Att det kan komma att bli fler omgångar med Nestléspelen i Skellefteå är nog ingen vild gissning.

Nestléspelen är en del av Nestlé for healthier kids, ett globalt program för att ge barn en så hälsosam uppväxt som möjligt. Programmet går ut på att utveckla hälsosammare produkter samt ge närings- och motionsråd till familjer.

 Svensk Friidrott och alla lokala föreningar gör en stark insats för barns hälsa, vi är glada att vi kan ge dem lite stöd på vägen. Halloweentema var en riktigt bra idé för att få barn att testa friidrott, säger Per Frank, Nutritionist på Nestlé.

Är du och din förening nyfikna på Nestléspelen? Läs mer om vad det innebär och vad ni som förening får här och kontakta Svensk Friidrotts projektledare för föreningsutveckling Marcus Kax Fromholz om du har några frågor, marcus.kax.fromholz@friidrott.se.

Marcus Kax Fromholz

Marcus Kax Fromholz

Projektledare för föreningsutveckling

072-453 96 58 marcus.kax.fromholz@friidrott.se

Relaterade nyheter

Nestle
Nestléspelen får fler barn i rörelse

Nestléspelen är ett bra sätt att få fler barn att hitta till friidrotten. I Eskilstuna har man framgångsrikt testat konceptet: ”Vi kör Nestléspelen för att få fler barn att prova på friidrott”.

LÄS MER