Annons

Onlineutbildning för friidrottsföräldrar

Friidrottsförälder är en nätbaserad utbildning för föräldrar till barn som tränar friidrott. Genom den ges möjlighet att lära sig grunderna om träning och tävling i friidrott, om hur man som förälder kan vara ett bra stöd till ett idrottande barn och vad det innebär att vara medlem i en idrottsförening.

Föräldrautbildningen kan genomföras på eget initiativ, av alla som är intresserade, eller genomföras på föreningens/träningsgruppens initiativ, förslagsvis inför eller efter ett föräldramöte. Utbildningen tar 2-3 timmar att genomföra och genomförs som självstudier på distans. 

Föräldrautbildningens moment:

  • Att träna friidrott
  • Att tävla i friidrott
  • Friidrottens idrottsmiljöer
  • Att vara friidrottsförälder
  • Att vara medlem

I de olika kursmomenten får deltagaren vägledning av Susanna Kallur (världsrekordinnehavare på 60 m häck), Stefan Olsson (generalsekreterare på Svenska Friidrottsförbundet), Johan Engberg (f.d. landslagsman i sprint, nu sportchef i IF Göta Karlstad) och Christian Augustsson (lektor i idrottsvetenskap, Karlstads universitet och f.d. mental tränare till Stefan Holm), som i korta filmklipp introducerar respektive avsnitt i kursen. Utöver filmklippen innehåller utbildningen texter som förstärker och förklarar de olika kursmomenten.

Utbildningen håller i dagsläget på att uppdateras och går för tillfället inte att genomföra. Utbildningen väntas stå klar innan sommaren (2023-02-01).

Studieplaner

Förslag på studieplaner inför start av Friidrottsförälder

Läs mer

Gruppanmälan

Om utbildningen genomförs i föräldragrupp ska det anmälas som en lärgrupp i IdrottOnline.

Läs mer

Individuell anmälan (stängd för tillfället)

Genomför utbildningen på egen hand genom att gå direkt till individuell anmälan.