Annons

Annons

Onlineutbildning för friidrottsföräldrar

Friidrottsförälder är en nätbaserad utbildning för föräldrar till barn som tränar friidrott. Genom den ges möjlighet att lära sig grunderna om träning och tävling i friidrott, om hur man som förälder kan vara ett bra stöd till ett idrottande barn och vad det innebär att vara medlem i en idrottsförening.

Föräldrautbildningen kan genomföras på eget initiativ, av alla som är intresserade, eller genomföras på föreningens/träningsgruppens initiativ, förslagsvis inför eller efter ett föräldramöte. Utbildningen tar 2-3 timmar att genomföra och genomförs som självstudier på distans. 

Föräldrautbildningens moment:

  • Att träna friidrott
  • Att tävla i friidrott
  • Friidrottens idrottsmiljöer
  • Att vara friidrottsförälder
  • Att vara medlem

I de olika kursmomenten får deltagaren vägledning av Susanna Kallur (världsrekordinnehavare på 60 m häck), Stefan Olsson (generalsekreterare på Svenska Friidrottsförbundet), Johan Engberg (f.d. landslagsman i sprint, nu sportchef i IF Göta Karlstad) och Christian Augustsson (lektor i idrottsvetenskap, Karlstads universitet och f.d. mental tränare till Stefan Holm), som i korta filmklipp introducerar respektive avsnitt i kursen. Utöver filmklippen innehåller utbildningen texter som förstärker och förklarar de olika kursmomenten.

Utbildningen håller i dagsläget på att uppdateras och går för tillfället inte att genomföra. Utbildningen väntas stå klar innan årets slut.

Studieplaner

Förslag på studieplaner inför start av Friidrottsförälder

Läs mer

Gruppanmälan

Om utbildningen genomförs i föräldragrupp ska det anmälas som en lärgrupp i IdrottOnline.

Läs mer

Individuell anmälan (stängd för tillfället)

Genomför utbildningen på egen hand genom att gå direkt till individuell anmälan.