Annons

Annons

Friidrottsförälder

Svensk Friidrotts digitala föräldrautbildning Friidrottsförälder har funnits i över 10 år. Under 2023 gjordes en omarbetning av utbildningen för att matcha det samhälle och den friidrott vi har idag. Delar av textinnehållet i utbildningen har vi valt att behålla från den tidigare versionen av Friidrottsförälder.

Om utbildningen

Friidrottsförälder vänder sig till dig som idrottsförälder inom friidrotten. Kanske är du förälder eller vårdnadshavare och ny in i föreningslivet, eller vill du bara bättra på dina kunskaper om hur du kan bli tryggare i din roll som friidrottsförälder. Som stöttande idrottsförälder kan du bidra till en bättre idrottsupplevelse för ditt barn, på och utanför friidrottsarenan.

Föräldrautbildningen kan genomföras på eget initiativ eller på föreningens/träningsgruppens initiativ, förslagsvis inför eller efter ett föräldramöte. Utbildningen tar cirka 3 timmar och genomförs som självstudier på distans. Du kan när som helst pausa utbildningen för att sedan gå tillbaka vid annat tillfälle. Alla delar av utbildningen behöver med andra ord inte genomföras vid ett och samma tillfälle. Du gör utbildningen i den takt som passar dig.

Anmälan

Utbildningen är gratis och inga förkunskaper behövs. För att påbörja utbildningen behöver du anmäla dig via länkarna nedan. Inom ett par minuter skickas en länk till den mailadress du angivit där du får tillgång till utbildningen.

  • Individuell anmälan: För dig som vill genomföra utbildningen på egen hand.
  • Gruppanmälan: När föreningen tar initiativet till att föräldrautbildningen genomförs i en föräldragrupp ska arrangemanget anmälas som en lärgrupp via utbildningsmodulen på föreningens IdrottOnline-sida. Ta gärna en kontakt med föreningens idrottskontakt för vägledning. Läs mer om gruppanmälan i högerspalten. 

Anmälan till utbildningen görs via Idrottonline här

Utbildningens ämnen

Spana in utbildningens trailer för att se vad utbildningen handlar om. För att få bästa användarupplevelse rekommenderas du öppna filmen i fullskärmsläge.