Annons

Stort steg framåt för OCR-utbildning under helgen som gick

Skärmavbild 2024 04 25 Kl. 09.53.35

Äntligen har den första utbildningen för utbildare i grundträning för OCR genomförts och fler har nu möjlighet att bedriva OCR-träning i vanliga idrottshallar.

Annons

Helgen som gick markerade en betydande milstolpe för OCR (Obstacle Course Racing) inom svensk friidrott när den första utbildningen av utbildare i grundträning i OCR, steg 1 genomfördes i Västertorpsskolans idrottshall i Stockholm. Utbildningen är en del av en större satsning på att integrera OCR-träning i föreningarna, erbjuda möjlighet att starta nya träningsgrupper samt att utveckla OCR-verksamheten. 

Helgen blev väldigt lyckad och engagemanget från deltagarna var stort. Utbildningen kommer att skapa förutsättningar för fortsatta samarbeten mellan den klassiska arenafriidrotten och OCR-verksamheten för både barn och vuxna, aktiva och tränare. 

Värdefulla insikter och nästa steg

Feedbacken från deltagarna efter utbildningen har varit positiv, med många som uttrycker en nyfunnen trygghet i att kunna anordna OCR-pass i vanliga idrottshallar, tack vare de tekniker och fysiska förberedelser som kursen fokuserade på. Många ser nu fram emot möjligheten att sprida OCR-träning i sina egna distrikt och att starta upp verksamheter som kan engagera barn, ungdomar och vuxna.

OCR-träningen är lättillgänglig och har stor potential, och vi ser redan nu fram emot att utveckla nästa steg i denna utbildningsserie. Under hösten planerar vi att vidareutveckla utbildningsmaterial och integrera detta i vår nya utbildningsplattform, vilket kommer att underlätta för våra ledare att sprida och utveckla OCR på flera platser.

Annons

Ett stort tack till alla inblandade

Ett hjärtligt tack till alla som deltog och bidrog till en givande och minnesvärd helg. Era insatser och ert engagemang är vad som gör att vi kan fortsätta växa och utvecklas. Vi ser fram emot att tillsammans fortsätta skapa värde och utveckla OCR inom svensk friidrott.

 

Janne Wanhainen Kopiera

Janne Wanhainen

Ansvarig innehåll och digitalisering på utbildningsavdelningen

072-454 59 69 janne.wanhainen@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Ocr23
Dags för OCR-domarkurs

Nu har du chansen att gå på OCR-domarutbildning, en utbildning som krävs för att få arrangera sanktionerade OCR-lopp.

LÄS MER