Annons

Annons

Veteran VM 2024 Instagram Sajt NY

Göteborg står värd för veteran-VM 2024

1977 arrangerades historiens andra World Masters Athletics Championship på Slottsskogsvallen. 47 år senare, 13–25 augusti 2024, arrangeras Veteran-VM återigen i Göteborg.

– Att möta människor från hela världen i ett sådant sammanhang är en upplevelse som jag hoppas att alla vill ta del av, säger Karin Schön, ordförande i Svenska Friidrottsförbundets veterankommitté.

Anders Mattsson som är projektledare tror att Veteran-VM 2024 kan få stor betydelse för framtiden:

– Ett Veteran-VM är verkligen ett steg på vägen mot fler och större mästerskap tillsammans med Göteborg Stad. Det blir mycket uppmärksamhet till friidrotten och skapar också möjligheter för föreningarna att starta upp veteranverksamheter lokalt i sina föreningar.

- Till mästerskapet finns det också kopplat ett utbildningsprogram tillsammans med Svenska Friidrottsförbundet för att säkra framtidens funktionärer.

Även Svenska Friidrottsförbundets evenemangsansvarige Magnus Malmsborg ser att mästerskapet kan få stor betydelse:

– Veteranfriidrotten i Sverige växer hela tiden och betyder jättemycket för ett livslångt friidrottande. Därför känns det väldigt kul att kunna bjuda in till ett VM i Sverige, där våra veteraner får tävla på hemmaplan och vi samtidigt får visa upp Sverige och den fina arrangörsnation vi är.

Bli en del av friidrottsfesten
Att börja med friidrottsträning som veteran handlar om att starta lugnt och vänja kroppen för att sedan öka både på belastning, intensitet och mängd.
Hitta en friidrottsförening i din stad och hör om de har träning för veteraner eller om du kan hänga med i en grupp med blandade åldrar. 
Vill föreningen starta upp en grupp kan de kontakta oss på SFIF så får de hjälp med material som uppstartsguide, färdiga träningspass med mera. Vi arrangerar även en veterantränarkurs en gång om året.
Har du svårt att hitta en förening kan våra föreningsansvariga på distrikten hjälpa dig. Du hittar dem i kontaktlistan till höger.
Tänk på att du måste vara medlem i en friidrottsförening för att tävla som veteran. 
Vi är också i startgroparna för att lansera instruktionsfilmer och tips på hur du som veteran kan komma igång med friidrottsträningen.