Annons

Claes Winterfeldt blir ny kommersiell chef på Svensk Friidrott

Claes W

Den 1 oktober 2024 får Svensk Friidrott en ny kommersiell chef, Claes Winterfeldt. ”Jag ser fram emot att lära känna friidrotten inifrån”, säger han.

Annons

Under hösten 2024 är det dags för Svensk Friidrotts mångårige marknadschef Jan Larsson att tacka för sig och in i rollen efter honom kommer Claes Winterfeldt – en dedikerad löpare som vill hitta nya vägar till att kunna utveckla friidrotten.

– Jag har jobbat inom retail i 20 år i många olika befattningar, mestadels med fokus på försäljning och mest inom sport. Och så för en tid sedan såg jag att Svenska Friidrottsförbundet utlyste den här tjänsten och då tändes tanken upp att det skulle vara roligt att göra något där man kan få fler människor i rörelse. Och om jag ska bidra till att utveckla sporten så är det väl i den här rollen, säger han.

Svenska Friidrottsförbundets generalsekreterare Stefan Olsson fyller i:

– Janne har gjort ett fantastiskt jobb under sina dryga tio år som marknadschef vilket gör att vi idag har en stark plattform och långsiktiga relationer när det gäller partners och samarbeten. Det är ett bra utgångsläge och jag är övertygad om att Claes kommer att bidra till att utveckla det Janne har byggt upp i vår ambition att stärka vår position ytterligare.

Claes kommer senast från att ha drivit eget företag och innan dess har han jobbat på bland annat Puma, Stadium, Sportamore och XXL i olika chefsroller. Att utveckla nya koncept med partners och skapa samarbeten som skapar engagemang, där har Claes Winterfeldt sina styrkor som han tror kan hjälpa honom i den nya rollen.

Annons

– Jag ser fram emot att lära känna friidrotten inifrån och hjälpa till att hitta nya vägar och medel som kan föra den framåt och få in fler utövare i idrotten. Ju fler vi kan få in, desto större är ju möjligheterna att få fler att synas på den stora scenen. Jag vill vara med och skapa förutsättningar för att få fram fler Andreas Almgren, Armand Duplantis, Julia Henriksson och Daniel Ståhl, för att nämna några av dagens stjärnor.

– Det känns otroligt bra att ha gjort klart med Claes och att vi får hälsa honom välkommen till Svensk Friidrott. Jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med vårt kommersiella uppdrag framöver, där Claes erfarenhet, men också nyfikenhet, driv och passion, kommer att vara stora tillgångar, säger Stefan Olsson.

Det egna friidrottandet då? Jo, visst finns det viss friidrottserfarenhet och även ett medlemskap i Spårvägens FK. Det ligger till och med en SM-medalj hemma hos Claes.

– Min främsta merit är att jag tog SM-brons på 10 kilometer för män 45 år 2019, skrattar han.

Claes Winterfeldt kommer att tillträda tjänsten den 1 oktober 2024.

Annons

Annons

Relaterade nyheter