Annons

Annons

RF delar ut fyra förtjänsttecken till friidrotten vid RIM

Vinnare Friidrottens mottagare av RF:s förtjänsttecken 2023.

Under Rikssårsmötet får fyra ledare inom friidrotten RF:s förtjänsttecken i guld: Hans Davidsson, Lars-Eric Dahlstedt, Christina Liffner och Anders Olsson.

I helgen är det Riksidrottsmöte i Uppsala och representanter från 71 medlemsförbund och från SISU Idrottsutbildarnas tre organisationer samlas för att fatta beslut som rör en rad områden. Men under Riksidrottsmötet delas även RF:s förtjänsttecken ut till ett hundratal ledare.

I år är det fyra ledare inom friidrotten som får förtjänsttecknet:

Hans Davidsson, Rånäs 4H och LK Roslagen

Hasse var med och bildade Rånäs 4H i mitten av 1950-talet. Han har i mer än 50 år varit navet i föreningens verksamhet och en av dem som medverkade till att föreningen var en av landets främsta på både ungdoms- och seniornivå under 1990-talet och tidiga 2000-talet. Han var en av de huvudansvariga när Rånäs 4H arrangerade SM 2003.

Hasse har också arbetat aktivt inom Upplands FIF och Svealandsregionen. Han var styrelseledamot och sekreterare i Friidrottens Ledarveteraner i många år. Ett uppdrag han lämnade 2022.

Idag är Hasse verksam inom LK Roslagen.

Lars-Eric Dahlstedt, IFK Lidingö

Lars-Eric har i mer än 60 år arbetat på förenings-, distrikts- och riksnivå inom tre olika SF; Friidrott, skidor och orientering.

Lars-Eric arbetade i IFK Lidingös huvudstyrelse 1961–1999. Men det han förknippas mest med Lidingöloppet, där han varit en av de huvudansvariga. Han var under perioden 1965–2020 banchef/tävlingsledare/biträdande chef.

Christina Liffner, SFIF:s Utmärkelsekommitté

Christina har arbetat inom två SF fotboll och friidrott.

Inom fotbollen var hon ledamot i IFK Västerås FK 1978–1983 och Västerås SK FK 2015–2018. Under åren 2013–2023 vice ordförande i Västerås Idrottsallians.

Christina var styrelseledamot i SFIF 2000–2004. Hon har sedan dess arbetat i olika RF kommittéer och arbetsgrupper bland andra, RF:s Breddidrottsråd, och Bosökommittén. 2013–2017 var hon ordförande i SFIF:s Valberedning och hon är sedan 2017 ordförande i Utmärkelsekommittén.

Christina var 2004–2008 ledamot i Västerås FK och en av de huvudansvariga när klubben arrangerade SM 2008 samt 2009–2018 verksam inom Västmanlands Friidrottsförbund.

Christina arrangerar tillsammans med några friidrottsintresserade vänner supporterresor till stora mästerskap. Första resan gick till OS i Sydney 2000 och 2023 blir det resor till Lag-EM i Katowice och VM i Budapest.

Anders Olsson, Hässelby SK

Anders har under sina många år som ledare och styrelseledamot i Hässelby SK haft ett speciellt ansvar för kontakten med de elitaktiva medlemmarna. Han har under många år verkat i Elitföreningarna. Han var ledamot av förbundsstyrelsen 2000–2003 och i LOC för IEM 1996 och Terräng-EM 1999:

Många känner främst till att Anders var initiativtagare till Stockholm Marathon och chef för Marathonkansliet under ett stort antal år. I den rollen var han med och startade upp andra lopp s tex Tjejmilen och Vårruset. Han var med och startade upp AIMS (Association of International Marathon) och arbetade i deras styrelse tom 1988. Under Anders tid i styrelsen införde man en standardisering och licensiering av banmätare av landsvägslopp.

Anders startade upp Globen Galan 1990 och skapade, tillsammans med tre andra stora internationella inomhusarrangörer, en egen serie tillsammans med Internationella friidrottsförbundet.

Svensk Friidrott Kommunikation

Text:

Kommunikationsavdelningen

kommunikation@friidrott.se

Relaterade nyheter

Edvin Wide
De får ta emot Edvin Wide-stipendiet och Ungdomsfonden

Varje år delas Friidrottens Ungdomsfond ut som även innefattar Edvin Wide-stipendiet. Mottagare av årets Edvin Wide-stipendium är Karl Ottfalk, IFK Lidingö, och Elsa Sundqvist, Upsala IF. Dessutom blir fyra medaljörer från sommarens U20-EM tilldelade…

LÄS MER