Annons

Annons

Seger till Hammarby IF i Kraftmätningen

Laget från Hammarby IF

Det blev Stockholmslaget Hammarby IF som tog hem segern i mixklassen när finalen av Kraftmätningen genomfördes. På Ullevis banor fick publiken även se FIK Färjestaden/Högby IF ta hem ett imponerande guld i debuten.

Vid 2021 års final tog Hammarby IF hem vinsten i pojkklassen. I år räckte det hela vägen till seger i mixklassen, detta efter starka insatser i både pojk- och flickklassen, som separat tog varsitt brons.  Senast klubben tog mix-vinsten var 2016 när finalen avgjordes i Linköping.

Hammarby IF hade i år två lag i finalen men det var lag 1 visade på starkast prestationer. Tjejernas avslutade 800m var speciellt imponerande där lagets tre snabbaste tjejer samlade ihop 2573p i grenen. Det är den bäst noterade poängen någonsin i kraftmätningssammanhang.

I de rena pojk- och flickklasserna var det FIK Färjestaden/Högby IF och Ystads IF som visade att de inte bara var bäst i kvalet, utan nu även i finalen.

Guld direkt i debuten för pojklaget

Varken FIK Färjestaden eller Högby IF har deltagit Kraftmätningen tidigare. Till årets kval valde man att gå ihop som ett lag vilket räckte till en övertygande seger när finalen avgjordes på Ullevi i helgen. Med 14719 p tar Ölandslaget sig in på en niondeplats över bästa resultat gjort i en final. Silvret gick till arrangörsföreningen IFK Göteborg på 14385 poäng, vilket är en ökning med närmare 1800 poäng från kvalserien.

Ystads IF deltog i finalen som ett mixat lag men det var flicklaget som tog sig hela vägen fram till prispallen. Med 13176 poäng vann de före silvermedaljörerna Gefle IF på 13056 poäng. Ystads mixlag slutade på en fjärdeplats, föreningens bäst noterade placering i en final för ett mixalg.

Individuella och lagresultat via Roster Athleitcs

Kvalresultaten 2022

Historik

Relaterade nyheter