Annons

Annons

Vi uppmärksammar 8 mars

Kvinnodagen Sajt

Idag, den Internationella kvinnodagen, vill Svensk Friidrott hylla och lyfta friidrottens alla kvinnliga ledare. På våra sociala medier lyfter vi några av dessa ledare ett videoklipp.

Friidrotten som idrott har alla förutsättningar för att bli jämställd. Vi tävlar på samma arena, ibland isär och ibland som ett starkt lag. Oavsett ålder, ambitionsnivå eller mål är friidrottare oavsett kön och könsidentitet tillsammans. I lagtävlingar är våra prestationer lika betydelsefulla. När vi tävlar i Blågult gör vi det tillsammans. I friidrotten är vi ett landslag.

I år väljer vi att lyfta våra kvinnliga ledare inom friidrotten som är med och formar dagens och framtidens friidrott. En jämställd verksamhet är en förutsättning för en framgångsrik idrott och en viktig förutsättning för att skapa moderna och konkurrenskraftiga föreningsmiljöer. Därför behöver fortsätta rekrytera, nominera och välja kvinnliga ledare inom friidrotten.

Hela idrottsrörelsen har antagit jämställdhetsmål där styrelser, valberedningar och arbetsgrupper ska bestå av minst 40 procent som identifierar sig som kvinnor och 40 procent som identifierar sig som män. Resterande del kan bestå av kvinnor, män eller icke-binära personer.

Den 8 mars lyfter vi några av friidrottens kvinnliga ledare i ett videoklipp i Svensk Friidrotts sociala kanaler. Friidrotten har många fler kvinnliga ledare, ni är viktiga och vi behöver bli fler.

/Föreningsavdelningen

Relaterade nyheter