Annons

22/3: Webbinarium Kvinnliga elittränare

Webbinarium Epos kvinnliga elittränare

Svenska Friidrottsförbundet bjuder tillsammans med nätverket EPOS in till en föreläsningsserie under våren för målgruppen kvinnliga elittränare. Föreläsningarna är gratis och hålls via Teams.

Annons

EPOS är ett nätverk där flera av Sveriges mest framgångsrika förbund och föreningar ingår med syfte att öka jämställdheten bland tränare inom svensk idrott.

- Vi har jättemycket att lära från andra och det ska bli intressant att se hur lagidrotten arbetar och hur vi tillsammans kan hjälpas åt för att vi ska bli fler kvinnliga elitcoacher, därför är Svensk Friidrott en del av EPOS, säger Karin Torneklint som var förbundskapten för friidrottslandslaget under åren 2013-2021.

Först ut är Martina Höök som är senior- och juniortränare för Svenska Skidförbundet. Martina är doktorand och verksam på Mittuniversitetet där hon bedriver forskningsstudier om vad som gör en skidåkare bra under lång tid. Den 22/3 mellan klockan 20.00-21.30 kommer Martina presentera vilka faktorer det är som gör att idrottare kan presetera på en hög nivå under lång tid.

Anmälan görs senast den 21 mars -  anmäl dig här.

Länk till mötet och instruktioner skickas ut under den 22 mars.

Välkommen!

/Azuka Nnamaka

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER