Annons

Årets omgång av Eldsjäl 2.0 i mål – ”Hoppas kunna inspirera”

Eldsjäl Elsa Olsson (t.v.) tillsammans med representanter från orientering och brottning.

Utbildningsprogrammet Eldsjäl 2.0 arrangeras av RF och Folkspel med syftet att forma en ny generation ledare. För två veckor sedan presenterade Elsa Olsson sitt färdiga projekt, en uppstartsguide för parafriidrott.

Annons

Kursdeltagarna i Eldsjäl 2.0 är 18–25 år och är aktiva ledare inom föreningslivet. Under studieperioden läggs det bland annat fokus på ledarutveckling, förändringsledning och att driva och förverkliga ett projekt. Utbildningsprogrammet är på drygt 120 utbildningstimmar med både fysiska och digitala träffar.

Varje specialidrottsförbund har haft chansen att nominera unga ledare inom sin idrott till utbildningsprogrammet. Svensk Friidrotts val landade på Umedalens Elsa Olsson vars idé handlade om att hjälpa föreningar att starta upp parafriidrott i sin verksamhet. I förra veckan avslutades utbildningen med redovisningar av samtliga deltagares projekt. Elsa valde att ta fram en handbok som innehåller personliga erfarenheter och reflektioner kring hur föreningar kan jobba för att starta upp en träningsgrupp för personer med funktionsnedsättning.

- Jag är så glad att jag fick chansen att gå denna utbildning och stödet jag fått från mentorer, andra deltagare och Svenska Friidrottsförbundet. Handboken hade inte blivit så bra som den blev utan det. Jag är verkligen nöjd med resultatet, säger Elsa Olsson.

”Tacksam för alla nya vänskaper”

Elsa hoppas att handboken ska bidra till att fler föreningar börjar fundera kring hur de kan inkludera olika målgrupper i sin verksamhet samt få inspiration till att utveckla sin verksamhet. För Elsa har utbildningen och att driva ett eget projekt varit otroligt givande.

Annons

- Jag hoppas att handboken är inspirerande och en hjälp för de föreningar som vill starta upp en paraverksamhet, säger Elsa och fortsätter.

- Jag har fått lära mig mer om mitt eget ledarskap och hur jag ska göra för att hålla i längden. Jag har också blivit inspirerad att driva fler projekt, speciellt efter att ha fått tagit del av de andra deltagarnas projekt. Jag är så tacksam för alla nya vänskaper jag fått.

/Frida Hogstrand

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER