Annons

Certifierad Coach 2024-2025 är igång!

20240316 075459 Andreas Caspers från Centrum för hälsa och prestation på Göteborgs Universitet föreläser

I helgen genomfördes den första träffen för den nationella juniortränarutbildningen Certifierad Coach i Göteborg.

Annons

Utbildningsträffen genomfördes i Friidrottens hus i Göteborg och i samarbete med Centrum för hälsa och prestation på Göteborgs Universitet. På Centrum för hälsa och prestation fick deltagarna en föreläsning om biomekanik och videoanalys och fick prova på utrustning och teknik för att mäta och analysera aktivas rörelse. I Friidrottens hus fick deltagarna bland annat fördjupa sig i ämnet med sina grengrupper (sprint/häck, hopp och kast). På schemat stod även kritiskt analytiskt förhållningssätt och skadeprevention. Teori blandades med praktik. 

Helgen var den första av fem under 2024 och 2025 och arrangeras tillsammans av Svensk Friidrotts utbildningsavdelning och prestationscentra. 

 

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER