Annons

Marcus och Tim har påbörjat utbildningen Eldsjäl 2.0

Eldsjäl 2.0 (1) Marcus och Tim i Göteborg under första fysiska träffen med resten av deltagarna i utbildningen Eldsjäl 2.0.

FOTO: TIM ERIKSSON AGGE/PRIVAT

Fjärde omgången av Eldsjäl 2.0 för aktiva ledare och tränare i åldern 18–25 år är nu igång! Den 29 augusti träffades årets upplaga av deltagare för första gången. Representanter från friidrotten är Marcus Juhlin, Hanvikens SK, och Tim Eriksson Agge, Mälarö SoK Friidrott.

Annons

Eldsjäl 2.0 är ett samarbete mellan RF och Folkspel. Utbildningsprogrammet är på 120 utbildningstimmar och mötesträffarna är både i fysisk och digital form. Avslutningen sker i april 2024 i samband med Eldsjälsgalan.

Tims tankar och förhoppningar om utbildningen är att få bli inspirerad och utmanad i frågor som rör idrotten. Han ser även fram emot att få driva och leda ett projekt som han tror kommer att både hjälpa och förbättra friidrotten framöver. Tim tillägger att han efter den första fysiska träffen i Göteborg ser väldigt mycket fram emot att få jobba och hänga ännu mer med de fantastiska mentorer och deltagare som medverkar i Eldsjäl 2.0.

I Eldsjäl 2.0 får deltagarna möjlighet att driva ett eget projekt, detta med stöd från mentorer från både RF och passande personer i det egna specialidrottsförbundet.

Marcus om vad han valt att arbeta med för projekt:

– Mitt projekt kommer i korta drag handla om hur vi kan hålla kvar ungdomarna som inte känner att de vill tävla längre inom friidrotten, genom att försöka få dem att vilja bli funktionärer och domare som kan hjälpa till på tävlingar. Jag ser fram emot utbildningen och hoppas kunna utveckla mitt ledarskap, men också att få driva ett projekt inom någonting som jag brinner för.

Annons

Vad hoppas du kunna ta med dig efter att du avslutat Eldsjäl 2.0?

– När jag har avslutat Eldsjäl 2.0 så hoppas jag att jag är mer bekväm med projektledning och att jag har utvecklat mitt ledarskap ännu mer och tagit det till nästa nivå.

När Marcus och Tim inte går utbildningen Eldsjäl 2.0 är dom båda verksamma i Stockholm/Gotlands distrikts Ungdomskommitté.

Vi önskar Marcus och Tim stort lycka till med utbildningen.

Anna Höjer 2023

Anna Båtelson Höjer

Projektledare Parafriidrott

072-564 91 90 anna.hojer@friidrott.se

Annons

Annons

Relaterade nyheter

Amanda Olsson 9DS 4427
Värdefulla spjutkunskaper spreds i Karlstad

Under helgen samlades en stor skara nuvarande eller före detta svenska rekordhållare i spjut i Karlstad för att tillsammans med ledande ansvariga på central nivå på den tiden, under Anders Borgströms ledning, föra vidare kunskap till nya generationer…

LÄS MER
20240315 171932
Svensk Friidrotts löptränarutbildning 2024 genomförd

I helgen genomfördes Svensk Friidrotts löptränarutbildning i Friidrottens hus i Göteborg. Utbildningen riktar sig till löptränare som tränar aktiva från 15 år och uppåt och som vill utveckla sin träning och ta nästa steg med sina aktiva.

LÄS MER